Food

Chai thee met melk

Chai thee verovert de wereld – en terecht. Dat is zeker het geval sinds Starbucks de drank ook verkoopt, alleen noemen zij het chai latte, wat de indruk wekt dat er ook koffie in zit – dat is niet het geval! Chai is een kruidenmengsel dat (vaak) ook thee bevat, en dat met heet water of warme melk gemengd wordt. Er is niet één vast recept voor chai, omdat iedereen zijn favoriete specerijencombinatie maakt. Je kunt het gewoon in de supermarkt kopen van merken als Pickwick en Yogi Tea, maar het is natuurlijk veel leuker om je eigen kruidenmengsel te maken.

Liever een gezonde groene smoothie als tussendoortje? Ook daar vind je recepten voor op Foodness.nl! Nog veel leuker is het om een speciaal kruidenmengsel te maken voor een jarige vriendin. Doe je chai mengsel in een mooi potje, plak er een handgeschreven etiket op en je hebt een lief en persoonlijk kadootje! De hoeveelheden in dit recept zijn voor twee grote glazen, of vier theekopjes chai. In plaats van amandelmelk kun je natuurlijk ook rijstmelk, sojamelk of koemelk gebruiken.

Ingrediënten:
150 ml amandelmelk
150 ml water
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
1/2 vingertop verse gember
3 anijssterren
8 peperkorrels
1 eetlepel zwarte thee

Bereidingswijze
Verwarm de melk en het water samen in een pannetje. Breng net niet aan de kook.
Stamp alle specerijen fijn in een vijzel, waarbij je ze goed kneust. Het hoeft geen poeder te worden, maar de specerijen moeten hun geur en smaak af kunnen geven.
Doe het kruidenmengsel in een theezakje of theehouder waar je normaal losse thee in zou scheppen, en hang dat in het pannetje met melk. Laat 3-5 minuten trekken.
Serveer de chai naar smaak met honing.

Voor meer lekkere recepten kijk je op Foodness.nl.

Pin je favoriete drankje in Pinbook