Food

1-Minuut chocolade cake

Binnen een minuut een cake bakken. Wie wil dat nou niet? In Amerika is heel normaal om cakejes te maken in de magnetron, in een kopje. Deze cakes worden mug cakes genoemd. Extra handig is dat je dan altijd een eenpersoonsportie cake maakt – tenzij je mokken met een halve liter inhoud van Starbucks gebruikt natuurlijk. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik kan er altijd slecht tegen als er ergens een hele taart staat of cake staat die me de hele dag aanstaart en roept: ’Eet mij, eet mij!’

Zelf gebruik ik -Claartje van Foodness.nl– het liefst amandelmeel in mijn cake. Hier zitten behoorlijk wat voedingsstoffen in omdat het gewoon gemaakt is van gemalen amandelen. Je kunt amandelmeel ook maken door zelf een handje amandelen fijn te malen in een keukenmachine. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewone bloem te gebruiken, maar omdat dat geraffineerd is zijn eigenlijk alle nuttige voedingsstoffen eruit gefilterd. Je kunt dan eigenlijk beter kiezen voor speltmeel of boekweitmeel.

Voor 1 portie:
1,5 eetlepel cacaopoeder
3 eetlepels amandelmeel
mespunt bakpoeder
2 eetlepels ahornsiroop (stevia kan ook)
5 eetlepels amandelmelk
2 theelepels kokosolie
snufje zout

Bereidingswijze
Meng eerst de droge ingrediënten: het cacaopoeder, (amandel)meel, bakpoeder, zout, stevia (als je geen ahornsiroop gebruikt). Voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe (ahornsiroop als je geen stevia gebruikt, amandelmelk, kokosolie). Het moet ongeveer de consistentie van een half gesmolten chocolade-ijs hebben.
Vet een gemiddelde mok in met een klein beetje kokosolie en giet het mengsel erin. Zet in de magnetron en verwarm 45-60 seconden, afhankelijk van de sterkte van je magnetron.
Eet direct! Als je wilt kun je hem zo uit je kopje oplepelen, maar als je je ingevette kopje omdraait kiepert de mug cake er zo uit.

Tip: Meng ook eens stukjes (pure) chocolade door het beslag!

Bevalt de chocolade mug cake? Probeer dan ook eens deze variant, met banaan en pindakaas! Ook deze portie is weer voor een eenpersoonscake. Voor deze cake deed ik het beslag in een muffinvormpje en zette dat in een mok, omdat mijn kokosolie op was om de beker in te vetten. Op die manier kieper je de cake heel makkelijk uit de mok. Werkt prima!

Ingrediënten
3 eetlepels amandelmeel
mespunt bakpoeder
2 eetlepels ahornsiroop (xyilotol of stevia kan ook)
3 eetlepels amandelmelk
1/2 banaan
1 eetlepel pindakaas
snufje zout

Bereidingswijze
Prak de banaan tot moes.
Meng eerst de droge ingrediënten: het (amandel)meel, bakpoeder, zout, stevia (als je geen ahornsiroop gebruikt). Voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe (ahornsiroop, amandelmelk, kokosolie, banaan, pindakaas).
Vet een gemiddelde mok in met een klein beetje kokosolie en giet het mengsel erin. Zet in de magnetron en verwarm 35-45 seconden, afhankelijk van de sterkte van je magnetron.

Eet direct!

Voor meer lekkere recepten kijk je op Foodness.nl.

Pin lekkere gerechten & recepten in Pinbook

Must reads 👀