Beauty

Een gereinigde & mooie huid in 7 stappen

Het wassen van je gezicht is eigenlijk zoals het poetsen van je tanden: het is onderdeel van je vaste routine. Waarschijnlijk haal je elke avond viezigheid en/of make-up van die dag eraf met een reinigingsdoekje, cleanser of reinigingsmelk. Maar was jij je gezicht wel goed genoeg? Girlscene geeft tips om het maximale uit je reinigingsroutine te halen. Lees snel verder!


Er zijn ontelbaar veel producten en manieren om je gezicht te reinigen. Het is maar net wat je prettig vindt om te doen voordat je het bed instapt. De een is klaar met een product terwijl de ander uitpakt met vijf verschillende producten en crèmes. 

Wat goed is om te onthouden is om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken om je gezicht te wassen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lotion zoals een reinigingsmelk zoals die van Dr. Hauschka op de foto hierboven. Dit doe je in combinatie met een wattenschijfje en op die manier verwijder je gezichtsmake-up en viezigheid van buitenaf. Maar misschien gebruik je liever een cleanser zoals Philosophy Purity Made Simple die je op een nat gezicht masseert. Daarnaast bestaan er balsems en oliën die je op een droog gezicht aanbrengt die vervolgens veranderen in een soort melkachtige substantie. Welk product en welke optie je ook kiest, houd in ieder geval de volgende tips in gedachten om in zeven stappen het beste uit je reinigingsroutine te halen.


1. Lauw water
Een belangrijke stap is om lauwwarm water te gebruiken in plaats van heet water. Daarom is het beter om bij de wastafel je gezicht te wassen in plaats van onder de douche, omdat het water tijdens het douchen in de meeste gevallen warmer is. Heet water droogt de huid uit en kan zelfs vaten in de huid laten springen. 

2. Een druppel cleanser
Gebruik je een vloeibaar reinigingsproduct zoals een facewash? Een druppel ter grootte van een muntstuk is voldoende om je gezicht en nek te reinigen. In dit geval geldt dus less is more om de huid in goede conditie te houden. 

3. Neem de tijd
Vooral 's avonds haal je het beste uit je reinigingsroutine als je de tijd neemt om de cleanser in je huid te masseren. 30 tot 60 seconden is prima, maar je kunt ook één tot twee minuten aanhouden als je een balsem of olie gebruikt.

4. Ronddraaiende bewegingen
Het vuil week je het beste los als je ronddraaiende bewegingen maakt. Dit doe je bijvoorbeeld met je handen of een washandje. Wanneer je een washandje erbij pakt reinig je dieper dan wanneer je alleen je handen gebruikt. Het is nog beter wanneer je een apparaat zoals Clarisonic of Philips VisaPure erbij pakt om de huid zo optimaal mogelijk te reinigen. Met zo'n apparaat haal je namelijk zelfs alle viezigheid weg die zich diep in je poriën nestelen.

5. Droogdeppen 
De beste manier om je gezicht na het reinigen te drogen is door te deppen met een schone handdoek die niet ruw is of keukenpapier. Dit is een zachte manier om snel het water van je huid te krijgen zonder je gezicht te irriteren.

6. Reinigingsdoekjes
Wie na een lange dag of nacht snel wil slapen grijpt waarschijnlijk al snel naar een reinigingsdoekje. Toegegeven: je krijgt geen schuldgevoelens omdat je met make-up naar bed bent gegaan. Maar als je te vaak deze doekjes gebruikt en ook je oogmake-up ermee verwijdert is de kans groter dat je huid geïrriteerd raakt. Vaak bevat dit namelijk harde ingrediënten die niet prettig aanvoelen op de (gevoelige) huid.

7. Exfoliëren en scrub
Om je huid er zo mooi en goed mogelijk uit te laten zien is het aan te raden om twee keer per week aan de slag te gaan met een exfoliërende crème. Dan haal je alle dode huidcellen en onzuiverheden op een milde manier weg waardoor je huid extra straalt en nog gladder wordt. Wanneer je elke avond de huid diep reinigt met Clarisonic of VisaPure is één keer per week exfoliëren of scrubben voldoende.

Hoe reinig jij je gezicht? Welke producten gebruik je?

bron: seventeen, teenvogue, bellasugar

Pin je favoriete beauty afbeeldingen in Pinbook