Beauty

7x (budget) oogschaduw palettes

Girlscene houdt van fijne en betaalbare oogschaduw palettes, obviously! De nieuwe collecties stromen de winkels binnen en daarom delen we de zes allernieuwste oogschaduwdoosjes met je. Twee trends die opvallen? De zachte nude & pink oogschaduws en de glimmende metallic finish die veel palettes hebben. Kijk maar mee!

Ben je op zoek naar een geschikt oogschaduw palette voor het voorjaar en de zomer en wil je er niet te veel geld aan uitgeven? Dan zijn de volgende zes opties misschien wel iets voor jou. Doe alvast inspiratie op voor het komende seizoen! 


Bij elk palette zie je eerste een foto zonder flits en daarna een foto die met flits is gemaakt. 


Essence in 01 Smokey Night, €2,89
Essence heeft een goed smokey eyes palette gemaakt! Alle drie de kleuren zijn goed gepigmenteerd, vooral de zwarte glitter oogschaduw. Ook de highlighter ziet er goed uit. Wanneer je op zoek bent naar een doosje waarmee je simpel en snel een smokey eye maakt is Smokey Night van Essence iets voor jou. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, toch?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   9/10


The Body Shop in 30, €22
Voor oogschaduw van The Body Shop ben je altijd iets meer geld kwijt. Alhoewel, als je het omrekent betaal je €5,50 per oogschaduw in dit doosje en de prijs/kwaliteit-verhouding is heel goed. Je krijgt er sterk gepigmenteerde oogschaduws voor terug! Van alle zes de palettes overtreft The Body Shop de anderen qua pigmentatie en kwaliteit. Houd je van warme bronzy kleuren met een metallic finish? Probeer dan deze shimmer cubes. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   9/10


Essence in 01 Nude, €3,59
Nude is een zacht palette van Essence met lieve kleuren. Ze zijn glanzend maar neutraal, waardoor het perfect is voor overdag. De twee donkerste kleuren aan de rechterkant van het doosje zijn geschikt om je dag make-up om te toveren in een avond look. Als het op pigmentatie aankomt is dit niet het beste van het beste, maar daarvoor is dit ook geen dure palette.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Revlon in 515 Adventurous, €12,95
Mooie kleuren en een goede pigmentatie: Revlon does it all. Revlon prijzen liggen hoger dan bijvoorbeeld Essence en Catrice, maar je krijgt in ieder geval waar voor je geld. De gouden gloed in de oogschaduw laat je ogen spreken en de matte kleur is geschikt om in je arcadeboog aan te brengen. Dit is zo'n palette die bij iedere oogkleur goed staat, vooral bij groen en bruin. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


Catrice in 010 Candy Warhol, €4,99
Pastel is in en daarom komt Catrice met dit Candy Warhol palette. Helaas is de pigmentatie van de oogschaduw niet geweldig, maar als je op zoek bent naar lichte en zachte kleuren is dit zeker iets voor jou. Laat de oogschaduws meer opvallen door er een (gekleurde) basis onder te gebruiken. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ ♥ 7/10


Catrice in F'rosen Yoghurt, €4,59
Valt het al op dat roze de trendkleur is voor de aankomende seizoenen? 😉 Een ander Catrice palette met mooie en heldere kleuren is F'rosen Yoghurt. Met deze oogschaduws maak je geen smokey eye, omdat de kleuren niet goed gepigmenteerd zijn. Voor overdag werkt het wel prima. De bruine tinten zijn de betere oogschaduws uit dit palette. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10


MAC Mineralize in A Glimmer of Gold, €41,00
Er is een reden dat budget tussen haakjes staat in de kop, aangezien dit palette van MAC niet heel goedkoop is. De nieuwe MAC Mineralize eyeshadows komen in verschillende kleuren. Elk palette heeft vier oogschaduws met een glimmende finish. A Glimmer of Gold is een oogschaduwdoosje voor iedereen, omdat de bruine en koper kleuren alle oogkleuren complementeren. De pigmentatie is helaas niet wat je van MAC mag verwachten, maar aan de andere kant dekken de mineralize oogschaduws van MAC nooit goed. Het werkt beter als je de oogschaduws nat maakt als je een betere pigmentatie wilt.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10

Welk palette is jouw favoriet? Wat vind je van de roze/nude en metallic trend?

Laat je inspireren in Pinbook