Beauty

9 redenen waarom de Clarisonic Aria een beauty musthave is

Er is een nieuwe beautytool op de markt: de Clarisonic Aria. Beautylovers zijn al een tijdje bekend met de borstels van Clarisonic, want ze zouden je huid egaal, gezond en stralend maken. Wie wil dat nu niet? Girlscene's Emma in ieder geval wel, maar zij was aanvankelijk sceptisch over het apparaat. Zijn al die beautytools écht nodig… Toch is ze verliefd geworden op Clarisonic Aria. Sterker nog: ze kan niet meer zonder. Waarom Clarisonic Aria een musthave is? Emma geeft je 9 redenen.

De Clarisonic Aria is de opvolger van Clarisonic's Mia 2. Het apparaat reinigt je huid, zonder dat je er veel voor moet doen. Dat doet de borstel voor je, met 200 tot 350 bewegingen per seconde. De Clarisonic Aria heeft drie standen (Mia 2 heeft er 2) en is geschikt voor elk huidtype. De Clarisonic Aria geeft je een wonderschone huid in 60 seconden per dag en reinigt de huid 6x beter dan handmatig. Dat zie je ook terug in de huid, want die moet zichtbaar verbeteren van textuur en teint na het gebruik van het apparaat. Maakt de Clarisonic Aria de verwachtingen waar? Girlscene's Emma had het geluk om het apparaat al vanaf december te mogen testen. 

Als je me kent, dan weet je dat ik echt niet van de beautytools ben. Een wimperkruller? Ik vind mascara wel genoeg. Een foundationkwast? Ik gebruik gewoon mijn vingers. Een krultang? Die gebruik ik alleen als ik er écht heel goed uit wil zien, met Kerstmis ofzo. Nee, ik houd het liever zo simpel mogelijk. Al die beautytools vind ik maar overbodig en tijdrovend.

Daarom was ik ook sceptisch over de Clarisonic Aria. Ik bedoel, ik reinig mijn toch al elke avond?! Dat dacht ik, maar het blijkt dat je de huid nog veel grondiger kan reinigen. En een goed gereinigde huid levert ook een stralende, egale huid op. Zucht, daar hadden ze me. Ik ben altijd veel bezig geweest met mijn huid. In mijn tienerjaren heb ik ernstige acné gehad. Ik heb werkelijk elk medicijn tegen puistjes gebruikt, waaronder een zwaar medicijn dat ik twee keer heb moeten slikken. Mijn huid is mij heilig en ik wil dat het er goed uitziet. In mijn optiek ziet het er nog niet perfect uit, want ik heb veel littekens en nog af en toe puistjes. Zou die Clarisonic mijn huid echt helpen om er egaler en stralender uit te zien?

Het antwoord is 'ja'. Aanvankelijk geloofde ik er dus niet zo in, maar al gauw was ik verkocht. Er gaat geen dag voorbij dat ik hem niet gebruik, terwijl ik eerst dacht dat ik er na een tijdje wel klaar mee zou zijn. Ik zet 9 redenen op een rij waarom ik zo gek ben op Clarisonic Aria.

1. Mijn huid is veranderd in een babyhuidje. Ik kan niet goed beschrijven hoe het aanvoelt, maar sinds ik de borstel gebruik is het zijdezacht. Als ik de Aria een dag niet gebruik, dan merk ik meteen verschil. Dat is een grote reden waarom ik niet meer zonder kan.

2. De borstel heeft een lange batterijduur. Gelukkig maar, want niks is irritanter dan als je hem na elke beurt weer moet opladen. Als je hem een nachtje oplaadt, dan gaat hij wel drie weken mee! De batterij-indicator is ook duidelijk, zo weet je in één oogopslag hoeveel batterij er nog over is.

3. De Clarisonic Aria is waterproof. Zo kun je 'm ook in de douche of in bad gebruiken, wat ik altijd doe.

4. De borstel is geschikt voor alle huidtypes. Van een zeer gevoelige huid, tot een onzuivere huid. Ikzelf gebruik alleen stand 1, die is bedoeld voor de zeer gevoelige huid. Als je een zeer onzuivere huid hebt, dan is stand 3 geschikt voor jou. Stand 2 is voor de normale huid.

5. Je krijgt er een reinigingsgel bij, maar je kunt ook je eigen face wash gebruiken. Zo hoef je geen afstand te doen van je lievelingsreiniger en je hoeft ook niet per se een bepaalde reinigingsgel te kopen (je kunt dus jouw budgetvariant kiezen als je wil). 

6. De borstel is super licht en klein, waardoor je hem niet hoeft te missen op vakantie. Hij heeft naast een 'gewone' oplader ook een USB-oplader, waardoor je het apparaat ook via je computer kunt opladen (handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar een land met een ander stopcontact en het is energiebesparend als je toch op de computer zit).

7. De Clarisonic Aria is super makkelijk in gebruik, je hoeft er bijna niet bij na te denken. Het apparaat geeft een piepje als je naar je volgende zone moet gaan. In totaal ben je 1 minuut kwijt met reinigen, dat is zo voorbij! Als je jouw huid diep wil reinigen, dan kun je 2 minuten instellen met de instelbare T-timer.

8. Het uiterlijk. Het is misschien niet de belangrijkste reden, maar het is toch leuk om een apparaat met een mooi design in je badkamer te hebben staan.

9. Mijn huid ziet er zichtbaar beter uit. Stralend, schoon en egaal, zoals beloofd. Nu moet je niet denken dat je nooit meer een puistje krijgt als je Clarisonic Aria gebruikt, dat krijg ik nog wel eens. Maar ik merk wel dat mijn huid er beter uitziet, je krijgt een soort natural glow. Verder heb ik ook veel minder mee-eters en heb ik het idee dat puistjes sneller weggaan.


O ja, de borstel is vervangbaar en er wordt aangeraden om elke drie maanden een nieuwe borstel te gebruiken. En maak je geen zorgen dat de borstel bruin wordt van vuil of foundationresten, hij is gemakkelijk te wassen en wordt snel wit. De Clarisonic Aria is super hygeniënisch!

Het enige nadeel dat ik kan bedenken… De prijs. Clarisonic Aria kost €200 en dat is niet een bedrag dat je zomaar op je bankrekening hebt staan. Toch zie ik het als een investering en zou ik het een goed (verjaardags)cadeau vinden. Een goede huid wil tenslotte iedereen!


De Clarisonic Aria is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL voor €199,-.

Wat vind jij van Clarisonic Aria? Wil jij 'm proberen? Heb jij al ervaring met reinigingsborstels?

Pin je favoriete beautyproduct in Pinbook