Beauty

Girls issues: Is een keratine behandeling schadelijk?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje die graag wilt weten of een keratine behandeling voor het haar schadelijk is voor de gezondheid.

Dag Girlscene,

Ik zit al een tijdje met een vraag, ik heb het al aan verschillende mensen in mijn omgeving gevraagd, maar de meningen waren verdeeld. Mijn vraag luidt als volgt: is een keratine behandeling wel of niet schadelijk en is het aan te raden. Met schadelijk bedoel ook schadelijk voor de gezondheid. Ik heb dus heel erg kroezelig haar en het zit meestal in een dotje omdat ik er echt niets mee kan doen. Twee jaar geleden heb ik mijn haar ontkruld met het product Styliss. Mijn haar is hier heel erg kapot van gegaan, er begonnen haren uit te vallen en de onderste haren zijn heel kort waardoor het dus ook dikker lijkt. Ik ben dan maar naar een Braziliaanse kapper geweest en die vertelde me dat een keratine behandeling de perfecte oplossing is. Ik herinnerde me dat Girlscene een artikel over keratinebehandeling had geplaatst, maar hieruit kon ik niet echt afleiden of het wel of niet aan te raden is. Deze behandeling zou 120 euro kosten en ik wil wel zeker zijn of het mijn geld waard is. Als jullie een andere oplossing hebben om mijn haar voor langere duur stijl te houden dan mogen jullie mij dat zeker laten weten. Ik heb alles al geprobeerd van stijltang tot föhnen en dan dat product, ik ben nu ongeveer radeloos geworden. Ik hoop dat ik snel een antwoord krijg en jullie mij echt kunnen helpen. Alvast bedankt.

Groetjes,
Anoniem

bron

Hi Anoniem,

Het beste is om naar de kapper of verschillende kappers te gaan en je daar te laten adviseren. Vooral omdat je aangeeft dat je haar kapot is door het ontkrullen. Als je bijvoorbeeld op de website van My Black Hair zoekt vind je meer informatie hierover.

Op de vraag of het gevaarlijk is voor je gezondheid. Het antwoord is nee, maar dan moet je wel navragen of er geen formaldehyde gebruikt wordt. Deze stof is namelijk schadelijk voor de gezondheid van jou en degene die jouw haar behandelt. Formaldehyde zit ook vaak in nagellak. Als je voor deze behandeling kiest is het dus belangrijk om een salon te kiezen waar ze formaldehyde niet gebruiken. Het verschil tussen een Brazilian keratine behandeling en een relaxer is dat een relaxer je haarstructuur volledig verandert. Mede hierdoor en door de chemicaliën wordt je haar droog en breekbaar. Dat is voor jou dus op dit moment niet aan te raden. Een Brazilian keratine behandeling maakt je haar niet stijl, maar is wel een veilige en minder schadelijke optie. Het zorgt dat je makkelijker je haar kunt stijlen. Dit blijft ongeveer 12 weken in je haar zitten. Je moet eigenlijk zo denken: hoe langer je haar steil is, hoe schadelijker en slechter de behandeling voor jou en je haar is. In verhouding is de beste optie, keratine behandeling, duurder en heb je er minder lang plezier van. Het is maar net wat je zelf belangrijker vindt.

Op dit moment raden we jou juist aan om je haar goed te verzorgen. Een Brazilian keratine behandeling kan helpen, omdat het je haar zacht, handelbaar en glad maakt. Nogmaals: overleg met een goede kapper wat het beste is voor jouw haar op dit moment. Voor zo'n behandeling ben je namelijk veel geld kwijt en een kapper kan jou het beste adviseren. 

Succes!

Liefs, 
Girlscene