Celebs

Celebrities die paarse lipstick dragen

Magenta, lila, violet, purper, pimpelpaars… De verschillende tinten paars zijn niet op één hand te tellen. Bovendien is dit dé kleur die celebrities graag op hun lippen dragen. Daarnaast laat paars je tanden witter lijken. We kunnen dus goed begrijpen dat celebs voor deze gewaagde optie gaan! Girlscene zet verschillende celebrities met paarse lippen op een rij en deelt (budget) varianten op de paarse lipstick.


Jennifer Lopez

De kans is groot dat Jennifer een nude lippenstift of gloss draagt, mocht je haar toevallig eens tegenkomen op straat. Maar tijdens events, zoals de première van What To Expect When You're Expecting, draagt ze liever een opvallende lipkleur. Ondanks de zwarte eyeliner rondom haar ogen past de donkere bessenkleur lipstick goed bij Jennifer en haar huidskleur. 


Lorde

Lorde staat natuurlijk bekend om haar donkere lippen. Overdag of tijdens het zingen kiest ze liever voor een product dat meer op een lipstain lijkt, maar bij de Grammy's pakt ze uit met een glimmende kleur. Verder hoeft er maar weinig aan haar gezicht gedaan te worden. Na de basis worden alleen haar wenkbrauwen bijgetekend en een klein beetje eyeliner en mascara opgedaan. 


Lily Collins

Dat je ook met een bleke huidskleur een donkere en paarse lipstick kunt dragen bewijst Lily Collins. Tijdens de Givenchy show in Parijs draagt ze weer eens een donkere lipgloss. Net zoals Lorde zijn haar wenkbrauwen goed bijgetekend en daarnaast heeft Lily flink wat mascara op haar wimpers.


Katy Perry

Experimenteren met kleur doet Katy Perry maar al te graag. Ze heeft haar haren al in verschillende kleuren geverfd, maar sinds een paar jaar is haar lipkleur het enige wat verandert. De paarse kleur die ze op de foto in New York draagt neigt meer naar de rode kant, wat goed past bij haar ondertoon. Na het aanbrengen is de lipstick goed gematteerd met een poeder voor een extra mat effect. 


Beyoncé

Vooral op een donkere huid staat een intense paarse kleur erg mooi. Tijdens de shoot voor een muziekvideo draagt Beyoncé een paarse lipgloss op haar lippen. Doordat paars een koele kleur is lijken je tanden witter, zelfs als de kleur licht naar de warme kant neigt.


Rihanna

Rihanna is de Queen of Purple Lips. Roodpaars, dieppaars en zelfs lila draagt zij geregeld op haar lippen. De kleur die ze draagt tijdens de Victoria's Secret show is paars gemengd met bruin die goed bij haar huidskleur en nagels past. 


Kim Kardashian

Ook Kim Kardashian neemt wel eens afstand van de nudes en de pinks. De lipstick die ze op bovenstaande foto draagt is bijna zwart. Mede door de flits van de camera maakt het Kim grauw en dat terwijl paars haar erg goed staat! Ongeveer een maand later tijdens een date met Kanye koos ze nogmaals voor paars die beter bij haar huidskleur paste. 

Wil je zelf ook eens een paarse lip uitproberen? De volgende kleuren zijn de moeite waard:
Rimmel Moisture Renew in Sloane's Plum, Rimmel Lasting Finish in 04
MAC in Rebel, MAC in Cyber
Revlon Lip Butter in Sugar Plum, Revlon Super Lustrous in Vava Violet
L'Oréal Rouge Caresse in Rock N Mauve, L'Oréal Infaillable in Violet Parfait, L'Oréal Glam Shine Balmy Gloss in Dare Dragon, L'Oréal Shine Caresse in Milady
Maybelline Color Sensational in Midnight Plum, Maybelline SuperStay 24H in Always Plum
Catrice Ultimate Colour in Berry Bradshaw

Welke celebrity draagt volgens jou de beste paarse lipkleur? Heb jij een paarse lipstick?

Beeld: Getty Images

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀