Beauty

SOS! Droge lippen

De sneeuw en vrieskou mogen Nederland overslaan tijdens de winter, maar dat betekent niet dat meiden geen last hebben van winterkwaaltjes. Koude handen en voeten, loopneuzen en droge lippen. Vooral de droge lippen zorgen voor ergernissen. Je hoeft maar je mond te bewegen en de barsten springen in je lip en het is ineens niet zo fijn meer om je vriendje te zoenen… Daarom geeft Girlscene tips zodat je weer zachte en kissable lips krijgt!

Stiekem op je lip bijten of pulken aan de velletjes van je lippen… Het is geen pretje om droge en gebarsten lippen te hebben. Sommige meiden hebben het hele jaar er last van en andere meiden alleen tijdens de koude periode van het jaar. Hoe dan ook, je hebt vast wel eens gehoord van 'voorkomen is beter dan genezen', dus is het beter om je lippen het hele jaar te verzorgen. Als de huid goed aanvoelt hoef je niet per se de hele dag dikke balsems op je lippen te smeren. Voor het slapen gaan is dan voldoende. Maar als het echt, écht slecht gaat met je lippen zit er niets anders op dan de hele shebang uit de kast te trekken. Tijd om de lippen weer zacht en glad te maken!

Aanraders: Nuxe Rêve de Miel, Elizabeth Arden Eight Hour Cream, Rosebud Salve Original
Skippen: Maybelline Baby Lips, MAC Lipconditioner met kleur (de originele is wel prima)

Scrub
Een droge huid – lippen! – en scrubben is een beetje onprettig. Is het wel of niet nodig en gaat de huid dan niet strakker staan en dus meer pijn doen? Nee hoor, als je een goede scrub gebruikt niet. Tenzij je al een lipscrub in huis hebt hoef je niet meteen naar de winkel te rennen om er een te scoren. Pak honing en meng het met bruine suiker om je eigen DIY scrub te maken. Dat is net zo eenvoudig als een kant-en-klare lipscrub en bovendien is het een stuk goedkoper. Werk qua maten en hoeveelheden met theelepels, want voor één keer gebruiken heb je niet veel nodig. De honing verzorgt je lippen, terwijl de suiker de huid zacht scrubt. Dode huidcellen verdwijnen en de oppervlakte van je lip voelt gladder aan. 

Een andere optie is om met een tandenborstel of een ruwe washand of handdoek je lippen in ronddraaiende bewegingen te masseren. Dit is meestal wel iets pijnlijker en minder effectief. 

Don'ts
Het klinkt nooit leuk als je leest wat je vooral niet moet doen, maar soms is het nodig. Alles voor zachte lippen die niet pijn doen, toch? Als je lippen in een slechte staat verkeren moet je een paar dingen vermijden. Zoals op je lippen of velletjes bijten en je lippen nat maken met je tong. Zeker wanneer je buiten bent is dit een killer voor je lippen. Vooral als je op de fiets zit met de wind in je gezicht… Hierdoor wordt het vocht uit je lippen getrokken. Daarom is het beter om altijd een lippenbalsem bij je te hebben die de huid afsluit van de invloeden van buitenaf. Daarover lees je straks meer! 

Een andere don't is lipproducten gebruiken die geen lippenbalsem zijn. Lipstick en lipgloss kun je het beste laten liggen. Vooral matte lipsticks en droge/zere lippen is een no go. Misschien is het lastig, maar je mond heeft een paar weken rust nodig. 

Lippenbalsem
Wat moet je vooral wel doen? Smeren, smeren, smeren. Zoals hierboven al staat hoef je niet continu je lippen in te smeren als de huid prima voelt, maar wanneer het bar en boos is moet dit eigenlijk wel. Vergeet Labello en andere sticks die niet voldoende hydrateren. Wat je nodig hebt is een dikke balsem die de huid voedt en vooral afsluit, zodat het laatste beetje vocht in je lippen blijft. Dan merk je dat er iets verandert en je lippen er steeds beter uitzien. Girlscene zweert bij Eight Hour Cream van Elizabeth Arden in tijden van crisis. Dit product is minder goed voor je portemonnee, maar dit is een typische balsem die een dikke laag op je lippen legt. Eight Hour Cream is een musthave product voor visagisten, omdat je het op elk droog plekje kunt aanbrengen. De prijs is hoog, dus als je een voordeliger alternatief zoekt is Rosebud Salve – de originele versie, niet de mentol bevat! – een aanrader. Anders is er altijd nog Vaseline. Als je meer van de tubes bent is La Roche Posay Cicaplast een goede.

Hoe vaak je lippenbalsem aanbrengt is aan jou. Zeker als je buiten bent is het prettig om altijd een laagje op je lippen aan te brengen, net zoals op het moment voordat je het bed instapt. Verder blijf je smeren wanneer je last hebt van dat trekkerige en vervelende gevoel. Bouw het op een gegeven moment af zodra je lippen weer goed aanvoelen. Zeker als je een 'zwaar' en dik product gebruikt zoals Eight Hour Cream zijn je lippen er zo weer bovenop. 

Welke lippenbalsem gebruik jij als je (extreem) droge lippen hebt?

Laat je inspireren in Pinbook