News

Eén op de vijf tienermeisjes is obsessief bezig met gezond eten

Persbericht – Goji bessen, chiazaad en quinoa… Nederland lijkt in de ban te zijn van gezond eten. Maar in hoeverre is deze eettrend ook écht gezond? Een tijdje geleden hebben we jullie gevraagd om een enquête in te vullen over gezond eten. Meer dan 500 meiden rond de 18 jaar hebben meegedaan en wat blijkt? Eén op de vijf meisjes is obsessief bezig met gezond eten. En dat niet alleen, 21,5% geeft aan in paniek te raken als we aan het einde van de dag bedenken dat we niet genoeg gevarieerde of waardevolle voedingsstoffen hebben binnengekregen.

De pasta, aardappelen en rijst zijn naar de prullenbak verbannen en tegenwoordig moeten we alleen superfoods eten. We geven massaal veel geld uit aan deze gezonde producten. Dat deze trend ook leeft onder jonge mensen, wijst het onderzoek van Girlscene in samenwerking met Human Concern wel uit. Meer dan twintig procent geeft aan nooit te kiezen voor een product waar ongezonde toevoegingen als geraffineerde suikers en e-nummer in zitten. 


Bron

Gezond eten heeft veel invloed op ons leven
De trend van gezond eten lijkt geen kwaad te kunnen -we zijn tenslotte meer dan ooit bewust van ongezonde producten-, maar het blijkt dat veel meiden toch obsessief bezig zijn met gezond eten. Het bezig zijn met gezond eten heeft veel invloed op ons leven. Een kwart vindt op vakantie gaan een hoge drempel omdat we dan niet beschikken over het gezonde voedsel wat we thuis hebben en 18,5% gaat zelfs liever niet naar feestjes zodat we niks opgedrongen krijgen wat ongezond is.

Diëten is verleden tijd
Gezond eten is de trend en lijnen is passé. Een ruime meerderheid let nooit of zelden op de lijn. 70,8% heeft nog nooit gebraakt om overmatig te compenseren, echter heeft meer dan een kwart dit wel eens geprobeerd. Hoewel de meeste meiden niet aan lijnen doen, heeft 37,8% vaak of altijd last van eetbuien. Slechts één op de vijf meiden heeft nooit last van eetbuien.

Slecht zelfbeeld
Helaas betekent de gezondere levensstijl niet dat we ook tevreden zijn met onszelf. 67,5% vindt het moeilijk om haar lichaam te accepteren en meer dan de helft voelt zich vaak of altijd te dik. Slechts 1,5% heeft geen moeite met haar lichaam. Een ruime meerderheid van ons zegt dat het wel belangrijk is om tevreden met jezelf te zijn, aangezien uiterlijk en gewicht van grote invloed zijn op ons zelfvertrouwen. 

Sporten & gezond eten is het nieuwe lijnen
In plaats van lijnen, letten we op ons eten en duiken we de sportschool in. De helft zegt vaak of altijd te bewegen om af te vallen en 47% beperkt de hoeveelheid voedsel om een beter figuur te krijgen. 


Bron

Wat vind jij van de resultaten van het onderzoek? Ben jij veel bezig met gezond eten? 

Must reads 👀