Real life

Girls issues: onzeker over benen & billen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag helpen we een meisje die onzeker is over haar benen en billen door gymnastiek.
Hey Girlscene,
ik ben de laatste tijd nogal onzeker over mijn lichaam en dan vooral over mijn benen en mijn kont. Deze zijn namelijk veel te dik in verhouding met de rest van mijn lichaam. Ik denk dat dit het gevolg is van dat ik al sinds mijn derde levensjaar aan gymnastiek doe en deze spieren regelmatig train. Dus ik zou eigenlijk dunnere benen en een kleiner achterwerk willen. Ik vermoed dat ik hiervoor spieren moet kwijtraken, maar ik heb geen idee hoe dit moet. Kunnen jullie mij hierbij helpen?

Groetjes,
Allis


bron

Hi Allis,
Maak je geen zorgen om je benen en billen. Juist doordat je het traint zijn ze waarschijnlijk vol, rond en strak en daar hoef je niet onzeker over te zijn! Veel meiden zijn hier juist jaloers op. Zij moeten hard werken om strakke benen te krijgen. Misschien is het goed om eerst te achterhalen wat de reden is waarom je onzeker bent. Heeft het te maken met een je leeftijd, een nare gebeurtenis of iets anders? Er bestaat geen standaard lichaam waar je aan moet voldoen. Daarnaast hebben sommige meiden een bepaalde lichaamsvorm (zoals ‘peer’), waardoor je bovenbenen, heupen en billen voller zijn dan de rest van je lichaam. Dat is compleet normaal.

Maar je zegt dat je spieren wilt kwijtraken en hierbij kunnen we je helpen. Het klinkt eigenlijk heel simpel: hoe minder hard je traint, hoe minder spieren je opbouwt. Als je lichter gaat trainen dan normaal neemt de spiermassa af. Probeer daarnaast minder krachttraining te doen en je meer te focussen op cardio als je gaat sporten. Zoals hardlopen, fietsen, roeien, steppen enzovoorts. Het is wel belangrijk om krachttraining te blijven doen als je een mooie vorm wilt behouden. Kies er liever voor om lichter te trainen en de oefening vaker te herhalen in plaats van zware oefeningen uit te voeren zoals mannen dat graag doen. Eet daarnaast gezond en regelmatig terwijl je vet zoveel mogelijk vermijd voor het beste resultaat.

Nogmaals: je kunt dus minder (zwaar) trainen, maar vraag jezelf af of het echt nodig is. Als je graag voor jezelf doet is het prima, zolang je het op een goede en gezonde manier doet. Succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een brandende vraag, heb je dringend advies nodig over wat dan ook.. mail je vraag naar info@girlscene.nl en wie weet behandelen we volgende keer jouw vraag. Dit kan natuurlijk volledig anoniem!

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀