News

Alweer doden door Facebook-drankspelletje

Je ziet het steeds vaker voorbij komen op Facebook: Neknominations. Van die filmpjes waarin mensen een heel glas alcohol in één keer achterover slaan, en daarna andere mensen 'nomineren' om binnen 24 uur hetzelfde te doen. De meeste jongeren zien het als een onschuldig 'grapje', maar deze Facebook-trend begint nu serieuze vormen aan te nemen. Afgelopen weekend heeft het drankspelletje waarschijnlijk weer twee levens gekost. Een 20-jarige jongen uit Londen overleed nadat hij 1,5 liter van een mix van bier, witte wijn, whisky en wodka dronk…


Bron

Je kunt Facbook bijna niet meer openen zonder dat er een Neknomination voorbij komt. In deze filmpjes gooien mensen -vooral jongeren- een glas bier of iets sterkers achterover, het liefst in een gekke situatie. Vervolgens plaats je het filmpje op Facebook en nomineer je daarna andere vrienden om binnen 24 uur hetzelfde te doen. Het drankspelletje komt oorspronkelijk uit Australië, maar begint nu de wereld te veroveren.

Wat als een 'onschuldig' drankspelletje begon, is uitgegroeid tot iets levensgevaarlijks. Omdat steeds meer mensen meedoen aan de Neknomination, worden er steeds extremere dingen gedaan. Dit alles om de voorganger te kunnen overtreffen met nóg iets heftigers. De 20-jarige jongen die dit weekend is overleden werkte in een hostel en liet zich door andere mensen uitdagen. Volgens getuigen zei hij: 'Ik wil iedereen aftroeven met iets doen dat niemand ooit heeft gedaan.' Dat heeft hij gedaan door 1,5 liter van een mix van bier, witte wijn, whisky en wodka te drinken. Dat is hem fataal geworden. Ook de dood van een 29-jarige man uit Wales is waarschijnlijk te wijden aan de Neknomination. 

Eerder kwamen er al twee jongeren uit Ierland om die de Neknomination gespeeld zouden hebben. De vader van één van hen deed een emotionele oproep aan andere jongeren om niet mee te doen aan het drankspelletje en om zelf na te denken: 'Het heeft mijn zoon zijn leven gekost. De hele familie is er kapot van en onze levens zullen nooit meer hetzelfde zijn', zei hij op een Ierse tv-zender. 

Steeds meer mensen beginnen in te zien dat de Neknomination echt niet zo onschuldig is. In de filmpjes die op YouTube en Facebook rondgaan worden heel heftige dingen gedaan. Wat je zoal tegenkomt? Een Britse vrouw die op een paard in de supermarkt een glas drank leegdrinkt, een jongen die een shot naar binnen giet en vervolgens van een brug in het water springt en een man die in een zwemstringetje met een kapiteinspet op verschillende shotjes at. 


Bron

Wat vind jij van de Neknomination? Heb jij er al aan meegedaan? 

Bron: rtlnieuws, mirror, nos