Beauty

De beste nude lipstick voor elke huidskleur

Ben je benieuwd welke nude lipstick het mooiste staat bij jou? Geen probleem! Het is niet nodig om elke lippenstift uit te proberen die je in de drogisterij of parfumerie vindt. Bespaar liever geld en koop alleen de kleuren die écht goed bij jou en je ondertoon passen. Girlscene zet de beste lipkleuren voor je op een rij! Lees verder voor alle tips, do's en don'ts op het gebied van nude lips.

Heb je het gehad met felle lippen en draag je liever een nude lip waar je niet naar om hoeft te kijken? Heel begrijpelijk. Het gevaar is alleen dat een huidskleurige lippenstift je een bleke look geeft, terwijl de goede kleur veel meer voor je uitstraling doet. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar je ondertoon. Een nude met roze ondertoon vloekt op een warme huid en hetzelfde geldt voor een warme nude op een koel huidtype. 


Wil je weten of de kleur bij jou past? Test het dan op je pols. Pak een tester uit het schap en breng een streep aan op je pols, net onder je handpalm. De kleur past goed bij je als het één tot twee tinten donkerder is dan de huid of ongeveer dezelfde toon heeft als je handpalm. Dit is een snelle trick om te bepalen of een lipstick matcht met jouw huid of niet. Het is namelijk belangrijk dat de kleur iets donkerder is dan je eigen huidskleur in plaats van lichter of gelijk. Anders krijg je al snel een deadly uitstraling. Vermijd daarom ook lipkleuren die sterk naar beige neigen, aangezien die op de meeste huidkleuren niet mooi staan. 

Lichte huid
Hoe zorg je dat je lippenstift niet als een concealer op je lippen lijkt? Kies liever een kleur die richting het roze neigt. Als je een huid hebt met een warme (gele) ondertoon staat een perzikkleur beter. De perfecte nude voor een bleke huid vind je onder andere bij MAC. De kleuren Myth en Creme Cup sluiten hier goed bij aan!  


Artdeco 667


La Biosthetique Palisander Rose

Medium huid
Een medium tot donkere huidskleur heeft meestal een warme ondertoon. Je kunt kiezen voor een rosy beige kleur, zoals L'Oréal Infallible in Nude Pink of juist voor een warme variant die je op de foto hierboven ziet. Het voordeel van een warme nude is dat het donkere pigmenten in je lip neutraliseert. Op de foto zie je een Artdeco lipstick in de kleur 667 die €13,95 kost en La Biosthetique in Palisander Rose (€20,50). Een goedkopere versie is verkrijgbaar bij GOSH in de kleur Nougat of Rimmel's Nude Delight. Neem een voorbeeld aan Kim Kardashian en Jennifer Lopez om te zien welke lipsticks zij dragen. 

Donkere huid
Brons staat erg goed bij een donkere huid, omdat het de huid als het ware laat stralen. Bij een donkere huid moet je oppassen met koele kleuren die een grijze ondertoon hebben. Ook hier geldt dat de lipstick de ondertoon van de huid moet matchen. Aanraders zijn MAC Siss, MAC Hug Me en Revlon Hazelnut. 

Ben je meer goud zoals Beyoncé? Kies dan een kleur die lijkt op MAC Freckletone. Iemand met een karamelkleurige huid zoals Halle Berry staan kleuren zoals MAC Siss goed en MAC Hug Me-tinten zijn voor iemand met een diepe donkere huidskleur. 

Welke nude lipkleur vind jij het mooiste bij jouw huid?

bron: beautylish, artbecomesyou, examiner

Pin je favoriete lippenstift in Pinbook

Must reads 👀