Beauty

Zo blijft je haar de hele dag in model zitten

haar-in-model

Als je de tijd en moeite neemt om je haar mooi te stylen is er niets fijner dan dat je kapsel de hele dag (of langer) in model blijft. Maar vaak is er iets wat ervoor zorgt dat steil haar pluizig en/of krullend wordt of juist de gekrulde lokken uitzakken. Argh! Hoe zorg je ervoor dat je haar de hele dag blijft zitten zoals je graag wil? Lees dan snel verder en ontdek met welke tips jouw haar in model blijft.

Haar in model

Bescherm je haar tegen de invloeden van buitenaf en zorg dat je haar zo lang mogelijk in model blijft zitten zodat je er niet naar om hoeft te kijken. Maar hoe doe je dat? Allereerst is het belangrijk om het weerbericht te checken. Als ze de hele dag regen voorspellen heeft het niet veel nut om je haar mooi te maken, tenzij je de hele dag binnenblijft. Het is namelijk zonde om je haar te bedekken met een muts of sjaal, want waarvoor doe je dan alle moeite? Daarnaast is een hoge luchtvochtigheid een killer voor het haar. Met de volgende tips overleeft je kapsel in ieder geval wel de normale dagen!

1. Shampoo

Voor de één werkt het fijn om haar steil te maken of te krullen als je het een dag niet gewassen hebt, terwijl het voor de ander prettig werkt om met schoon haar aan de slag te gaan. Wat je keuze ook is, zorg dat je jouw haren wast met de juiste shampoo. Dat wil zeggen dat een volume shampoo het beste werkt als je veel volume in je haar wil en dat een shampoo die zorgt voor steiler haar minder geschikt is als je krullen wil maken. Er is voor elk kapsel en (bijna) elk haartype een geschikte shampoo te vinden, dus breng een bezoekje aan de drogisterij of kijk in je kast en kies goede producten uit.

2. Skip conditioner

Geen conditioner gebruiken helpt vooral als je je haren wil krullen. Conditioner verzwaart het haar en dat gaat niet goed samen met krullen. Wij passen deze tip altijd toe als we van plan zijn om de krultang te gebruiken. En we kunnen je zeggen dat je krullen dagen blijven zitten het inderdaad echt werkt! Heb je droog haar of kun je geen gedag zeggen tegen conditioner? Pak dan een lichte conditioner in plaats van een intensief masker bijvoorbeeld. ‘Hoe lichter, hoe beter’ is de regel die geldt voor krullen.

3. Geen serum/olie

Inderdaad, breng geen serum of olie aan in je haren voordat je begint met stijlen. Waarom? Serum en olie maakt het haar glad en soms zelfs zwaarder, terwijl haar met textuur prettig werkt. Die textuur haal je eruit als je dit in je haren doet. Wanneer je met een steiltang aan de slag gaat kan een serum wel helpen, maar voor krullen en volume is het een no go voor het stijlen. Zie het kopje ‘Siliconen’ aan het einde van het artikel hoe je het wel kunt doen.

4. Mousse

Een tip van de kapper is om mousse aan te brengen op nat haar voordat je het droog föhnt. Mousse geeft de textuur en hold die je nodig hebt om je haar in model te houden. Een nadeel van mousse is dat het veel alcohol bevat en je haar dus uitdroogt, maar aan de andere kant zijn er verschillende ‘sterktes’ waardoor je kapsel wel tegen een stootje kan. Droog het met de föhn en eventueel met een borstel om steile lokken te creëren. Dit is een goede basis voor de rest van je kapsel.

5. Goede tools

Een goede tang is het halve werk, net zoals make-up kwasten helpen om je make-up zo mooi mogelijk aan te brengen. Dus als je een hete tang gebruikt is het verstandig om te investeren in een goed merk. Tenzij je haar makkelijk in model te brengen is, natuurlijk. Dan werkt een tang van €7 ook prima.

6. Hete stand

Het is misschien eng om haartangen op de heetste stand te zetten, maar vooral als je dik en/of moeilijk handelbaar haar hebt is dit een aanrader. Laat een krultang niet 20 seconden op dezelfde plek zitten, maar maximaal acht tot tien seconden. Dit helpt echt om je krul beter te laten zitten. Steil je jouw haren? Ga dan langzaam in een vloeiende beweging over je haar heen. En onthoud: hoe minder vaak je over je haar hoeft te gaan, hoe beter. Dus zet de temperatuur iets maar iets hoger. Mensen die dunner haar hebben moeten wel oppassen met de hitte van je tool.

7. Siliconen

Een product waar siliconen inzit helpt je haar om in model te blijven. Siliconen leggen namelijk een laagje (een barrière) om het haar heen, waardoor invloeden van buitenaf minder kans krijgen om je kapsel te ruïneren. Dit breng je aan nadat je klaar bent met je haren en niet wanneer je nog moet beginnen.

8. Haarlak

Tot slot: haarlak. Het is voor de meeste meiden bekend dat je haarlak gebruikt om het geheel te fixeren, net zoals een gezichtspoeder doet. De truc is om haarlak op je borstel of kam te sprayen en hiermee licht door je haren te gaan. Op deze manier wordt elke haar voorzien van een klein beetje lak. Less is more, want als je te veel haarlak in je haar spuit bereik je het tegenovergestelde effect en wordt je haar wederom zwaarder.

Beeld: pinterest