Lifestyle

Tips om je beter & gelukkiger te voelen

Hoe cliché het ook klinkt… het is wel waar: beauty zit aan de binnen- en aan de buitenkant. Hoe kun je je gelukkig zijn als je niet lekker in je vel zit? Dat is namelijk best lastig! Je kunt niet voor altijd doen alsof het allemaal prima gaat en een niet gemeende glimlach opzetten. Gebruik de volgende tips en kleine aanpassingen om een beter en gelukkig leven te leiden. Lees maar mee voor een lijstje met tips & tricks.

Lach!
Weet je dat je door lachen serieus vrolijker wordt? Een glimlach is gratis en bovendien zie je er een stuk beter en vrolijker uit als je een lach op je gezicht hebt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat lachen het lichaam helpt om stress te verminderen. Nog meer redenen om helemaal dubbel te liggen van het lachen met je beste vrienden.

Vitamine C 
Deze tip helpt vooral aan de buitenkant wat beauty betreft. Donkere plekken op de huid licht je op door een product te gebruiken dat vitamine C bevat. De beste resultaten boekt de huid als je het dagelijks aanbrengt op je gezicht. Voor de binnenkant is vitamine C goed omdat het je weerstand helpt. En zo lang je niet ziek bent is het makkelijker om jezelf happy te voelen, toch? Vitamine C is juist belangrijk omdat je lichaam dit niet zelf aanmaakt, dus alle beetjes helpen. 

Vitamine A
Een andere vitamine die onmisbaar is voor de weerstand is vitamine A. Bij een tekort vermindert de weerstand en is de kans op een droge huid en dof haar groter. Vitamine A helpt ook voor volwassen ladies, aangezien het (naast acne) rimpels tegengaat. 

Donkere chocolade
Chocolade helpt je om je beter te voelen en daar zeggen wij geen nee tegen! Vermijd witte of melkchocolade en ga voor de pure variant die 75% of meer cacao bevat. Het blijkt zelfs tegen stress te helpen en chocolade zorgt voor betere prestaties. Ongeveer 40 gram chocolade per dag zou hierbij helpen.

Lig
Wil je de creatieve kant uit jezelf halen? Ga dan liggen! Je maakt puzzels 12% sneller als je ligt dan wanneer je staat. Tijdens puzzels oplossen gebruik je vanzelfsprekend je brein, dus als je het creatieve deel van je hersens nodig hebt kun je beter even gaan liggen om 12% effectiever na te denken. Score! Het helpt helaas niet met taken zoals wiskundige formules oplossen, helaas. 

Magische woorden
Op sommige dagen voel je jezelf on top of the world terwijl je op andere dagen hartstikke onzeker bent of twijfelt aan jezelf. Het volgende is misschien cheesy, maar wel harstikke goed voor je. Vertel lieve dingen tegen jezelf terwijl je in de spiegel kijkt. Je mag er zijn, je ziet er goed uit, je haar zit leuk, je bent lief… Noem het maar op. Overspoel jezelf met positieve gedachtes en zoek eventueel wat quotes of inspirerende afbeeldingen op waardoor je weer gelukkiger wordt. 

Beweeg
Het lichaam is gemaakt om te bewegen, terwijl onze werelden gemaakt zijn om alles snel te bereiken. Er zijn roltrappen om snel van beneden naar boven te gaan en de televisie zet je op stand by door op een knop te drukken. Grijp daarom kansen aan om net iets meer te bewegen op een dag. Neem een keer de trap op plekken waar je dat normaal niet doet en loop eens naar de supermarkt in plaats van met de auto te gaan. Een frisse neus halen buiten door een rondje in het park te lopen is ook een goed idee.

Bessen
Verlaag de kans op een hartaanval door een mix van bessen te eten. Oké, de kans is waarschijnlijk niet erg groot dat je een hartaanval krijgt, maar fruit zoals aardbeien en blauwe bessen zijn lekker om op te snacken. Daarnaast hebben aardbeien de functie om je tanden witter te maken. Malic acid (appelzuur) vervaagt verkleuringen licht wat mooi meegenomen is als je regelmatig een kop koffie of thee drinkt. 

Sokken
Vind je het lastig om 's avonds in slaap te vallen? Zwitserse onderzoekers ondervonden dat je makkelijker je ogen sluit als je handen en voeten warmer zijn dan de temperatuur in de slaapkamer. Bovendien is het een vrouwenkwaal om last te hebben van koude handen en voeten, dus je weet wat je nu te doen staat. 😉 Een goede nachtrust helpt je om beter de dag door te komen. Als je vrolijk opstaat is het gemakkelijker om positief te blijven gedurende de dag.

Complimenten
Door een iemand een oprecht compliment te geven help je jezelf om je beter te voelen. Je focust dan niet op jezelf en jouw problemen. Nog mooier: je realiseert dan misschien dat er meer mensen zijn die problemen hebben, net zoals jij. De lach die je op de gezicht van een ander tovert is veel waard, waardoor je een positiever gevoel krijgt van binnen. 

Wat zijn jouw tips om je gelukkig(er) te voelen?

Bron: realsimple, preventiegezondheidszorg, vitamine-info, lifehack

Pin je favoriete feel good-quotes in Pinbook