Lifestyle

Maak kennis met zangeres I Am Tich!

Televisieprogramma's zoals X Factor zijn uit zou je bijna denken. De Britse zangeres Tich heeft namelijk haar bekendheid (mede) te danken aan YouTube. En zij is niet de enige die het ver schopt dankzij het maken van video's! Tich werkte met grote namen zoals Justin Bieber, Pixie Lott en JLS waarvoor ze het voorprogramma verzorgde en inmiddels heeft ze een paar singles uitgebracht. Lees verder om nog meer over haar te lezen.


bron

Tich of I Am Tich heeft de leeftijd van de gemiddelde Girlscene lezeres. Ze is namelijk nog maar 20 jaar oud! Toch zijn sterren zoals Justin Bieber en Pixie Lott geen onbekenden voor haar. Vooral in de UK doet Tich het erg goed. Festivals zoals Glastonbury (waar je veel a-list celebs tegenkomt), T in The Park en Oxegen van haar lijstje strepen. Ook een toer met Olly Murs stond op haar agenda… Om bijna jaloers van te worden. Op muzikaal gebied bereikt Tich al veelvoor een 20-jarige. 

Twee jaar geleden zette Rachel, Tich's echte naam, haar eerste video op YouTube. Het nummer One Thing van One Direction scoorde erg goed en al snel volgende meer video's van Tich achter haar keyboard. Haar zangkunsten blijven niet lang onopgemerkt, aangezien ze sinds 2012 – op 18-jarige leeftijd – al een eerste EP "Candlelight" op haar naam mag zetten. Candlelight zorgde uiteindelijk weer voor een platencontract waardoor ze de kans kreeg om te schrijven met Nick Jonas. Toen volgde haar nummers Dumb en Obsession en inmiddels kun je dus wel stellen dat het goed gaat met I Am Tich.

De hoogtepunten deelt Tich op haar YouTube kanaal Iamtichmusic. Girlscene selecteert verschillende leuke video's van haar kanaal voor je. Naast nummers van One Direction zingt ze ook andere bekende nummers van The Wanted, Demi Lovato en Robbie Williams bijvoorbeeld. Binnen twee jaar levert haar YouTube channel maar liefst meer dan 4 miljoen views op en houdt Tich er (bijna) 47.000 abonnees aan over. 

Het begon allemaal met deze video:

Watch on YouTube


Tich schrijft ook haar eigen nummers

Watch on YouTube


Omdat ze met Olly Murs op toer ging zong ze het nummer Troublemaker op YouTube

Watch on YouTube


En dit zijn haar eigen singles:

Watch on YouTube

 

Watch on YouTube

 

Wat vind je van de muziek van Tich? Kende je haar al?

Pin jouw favoriete zanger(es) in Pinbook

Must reads 👀