Beauty

Deze make-up kleuren flatteren iedereen

Sta je ook weleens in de drogisterij met een hand vol make-up kleuren om te kijken welke het beste bij jou zou passen? Je bent niet de enige! Het kan namelijk best lastig zijn om te bepalen welke kleur blush, oogschaduw of lipstick jouw huid complementeert en welke kleur een mismatch is. Girlscene zocht op welke tinten iedereen flatteren zodat je nooit meer een miskoop doet. Lees snel verder!

Om het wat gemakkelijker en overzichterlijker te maken splitsen we de make-up producten op in categorieën. Mosgroene oogschaduw hoort natuurlijk niet op je wangen en een koraalkleurige blush zou je waarschijnlijk niet zo snel op je ogen aanbrengen. 😉 Kijk verder om erachter te komen welke kleuren goed staan op je ogen, wangen, lippen en nagels.


bron

Oogschaduw
Sommige kleuren zijn universeel, zoals bruin. Bruintinten staan iedereen goed en doordat het neutraal en natuurlijk oogt is bruine oogschaduw erg geschikt voor overdag. Girlscene's favorieten zijn MAC Satin Taupe en de kleuren uit de Urban Decay Naked palettes.

Andere kleuren die mooi ogen bij (bijna) iedere persoon zijn mosgroen, navy, nude, goud en grijs. Een mooie navy kleur is L'Oréal Infallible in All Night Blue. Nudekleuren vind je veel in palettes van budgetmerken zoals Essence en Catrice.

Lippenstift
Lippenstift kan een look maken of breken. Een verkeerde kleur die vloekt bij je huidskleur of andere make-up toont al snel clownesk. Ondanks dat je de regels van make-up niet hoeft te volgen, is het wel verstandig om in je achterhoofd te onthouden dat koele kleuren goed bij koele make-up staat en hetzelfde geldt voor warme tinten. Een koraalkleurige blush staat dus beter bij een lipstick met een oranje ondertoon in plaats van een roze kleur. Bij een look die bestaat uit paarse oogschaduw en roze blush is het juist aan te raden om een koele lipkleur te gebruiken. Twijfel je? Ga dan voor een product met weinig pigmentatie zoals een getinte lippenbalsem. 

De volgende kleuren staan altijd goed, los van de rest van je make-up: koraal, rood (die neigt naar de koele kant), nude, bruin, berry en (beige-)roze. 

Wil je graag rode lipproducten dragen zonder er veel over na te denken? Ga dan voor Maybelline Baby Lips in Cherry Me. Mooie roze kleuren vind je onder andere tussen de Moisture Renew lipsticks van Rimmel. Het verbaast je misschien, maar een shocking pink met een iets blauwe ondertoon flatteert een bleke en donkere huidskleur. Wees dus niet bang om zo'n kleur uit te testen!

Blush
Een goed gepigmenteerde blush is soms tricky om aan te brengen. Het kan namelijk al snel te veel van het goede zijn. Gebruik het liefste een kwast die de kleur licht oppakt en kies één van de volgende kleuren als je er goed uit wilt zien. Brons, roze, bruin, mauve (paarse ondertoon) en koraal doen het erg goed op de meeste huidskleuren. 

Een goed voorbeeld van een mix tussen roze en koraal die iedereen goed staat, is NARS Orgasm. Een goedkope optie is om Sleek Rose Gold aan te schaffen, omdat deze kleur in de buurt komt van de NARS blush. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een rosé kleur met gouden glitter erdoorheen. Laat je niet afleiden door de glitter, aangezien het vrij subtiel is en geen discobal effect geeft. 


bron

Eyeliner
Wat misschien wel het makkelijkste is om aan te schaffen is eyeliner en oogpotlood. Met eyeliner ga je namelijk niet snel de 'fout' in. In veel gevallen valt het product tegen en niet de kleur. Ga voor veilig zwart of bruin of durf iets meer op te vallen met een donkerblauwe of paarse eyeliner. Op je waterlijn staat een huidskleurig potlood of een witte kleur fris. 

Zowel L'Oréal als Catrice verkopen een goede vloeibare eyeliner die de hele dag op z'n plek blijft zitten. Dat is ideaal voor meiden die geen tijd hebben om hun make-up bij te werken en willen dat make-up niet verplaatst op hun huid tussen het moment van aanbrengen en verwijderen. Qua oogpotloden is Rimmel ScandalEyes een aanrader. 

Nagellak
Ook nagellak ziet er niet op iedere huid even goed uit. Maar nude tinten, zoals Essie Mademoissele of Fiji, rood en koraal mogen eigenlijk niet ontbreken in jouw collectie. Koraal doet het erg goed in de zomer en/of op meiden met een warme huidskleur. Rood is klassiek en voor iedereen toegankelijk. Met deze drie kleuren zit je in ieder geval goed!

Welke kleuren staan bij jou het beste? Wat zijn jouw favoriete producten om te gebruiken?

Bron: realsimple, instyle

Pin je meest gebruikte producten in Pinbook

Must reads 👀