Food

Test: (H)eerlijk eten op het station

Iedereen heeft wel eens zo’n lange dag waar je van het ene treinstation naar het andere sjeest. Dan moet je natuurlijk in alle drukte snel even wat te eten of te drinken halen. Wij, Verony, Bob, Lotte, Iris en Renée van MyStyle gingen onderweg op zoek naar (h)eerlijke producten. We kwamen van alles tegen: van koekjes tot wijntjes!
 

STATION HILVERSUM

Fruit Lab Orange & Raspberry: 400 ml voor €3,00

Om je dorst te lessen kan je terecht bij de Kiosk op station Hilversum voor een Fairtrade sapje van the Fruit Lab. Verony koos voor de Orange & Raspberry variant. Het flesje is lekker groot: 400 ml voor € 3,00. Ondanks dat er op het flesje staat dat het sweet, sour en bitter is, ging ik ervanuit dat het door de framboos toch wat zoeter zou smaken. Dit was zeker niet het geval! Het is vooral bitter en er zitten pitjes in. Ik vind het geen aanrader.

STATION UTRECHT CENTRAAL

Innocent Smoothie Strawberries & Bananas: 250 ml voor €2,50

Duurder, maar een stuk lekkerder is de Innocent Smoothie Strawberries & Bananas. Het kost € 2,50 voor 250 ml. Dit fruitdrankje is 100% natuurlijk, bestaat uit verantwoorde ingrediënten en heeft een milieuvriendelijke verpakking. Het smaakt fruitig, romig en zoet. Het is zelfs zo heerlijk dat ik het de prijs waard vind. Ook het Innocent gezichtje op het flesje helpt mee om dit drankje te kopen. So cute! Daarnaast gaat 10% van nettowinst naar goede doelen en wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd voor alles waar de Innocent Factory verantwoordelijk voor is. Die wetenschap maakt het een nog fijner sapje. Ook eens proberen? Verony kocht haar Innocent bij de AH to go op Utrecht Centraal.


Bio+ Fair roomboter speculaaskoekjes: 140 gram voor €2,50

De koekjes zijn heerlijk! Niet dat ze voor mij echt naar speculaas smaken, want het heeft meer een roombotersmaakje. Ze zijn gewoon lekker bij je kopje koffie in de trein. Maar pas op, je eet er snel te veel van en dan zijn ze erg vettig en machtig. Op het moment dat je daar achterkomt is het te laat, want de koekjes bestaan voor 21% uit roomboter. Bob kocht de 100% biologisch koekjes bij De Broodzaak voor €2,50.


AH puur & eerlijk biologische melkchocolade: 100 gram voor €1,19 Chocola, wat is het toch lekker, en ook nog biologisch. Te vinden bij de AH to go op het centraal station in Utrecht. Nu hebben ze bij de AH natuurlijk aardig wat bio-producten te koop, maar toen ik moest kiezen tussen een broodje en chocola, heb ik maar de chocola gekozen. Het is 3 keer zo goedkoop (1,19 euro voor 100 gram) en met 540 kcal meteen een complete maaltijd. Zo maken chocoladeliefhebbers dus keuzes. Vooral als je na een lange dag je energie weer nodig hebt. 

STATION ARNHEM

AH puur & eerlijk biologische merlot: 250 ml voor €2,00

Wanneer je na een harde dag werken trek hebt om te relaxen in de trein met een boekje en een borreltje, kan je voor dat laatste bij de AH to go terecht. De 'Appie' biedt onder meer drie (h)eerlijke biologische wijntjes (wit, rood en rosé) voor slechts iets meer dan €2,-. Iris en Lotte kochten een rood merlotje na een avond stevig brainstormen met MyStyle. De flesjes bevatten precies genoeg voor twee kleine glaasjes wijn. De glazen moet je er helaas bij denken, maar we gebruiken kartonnen bekers om de wijn uit te drinken. Ach, het is dan wel geen kristal, maar de wijn proeft er niet minder om. Proost!

STATION EINDHOVEN

Starbucks Caramel Macchiato voor €4,05, Caramel Drizzle voor €6,99

Natuurlijk kan Starbucks niet wegblijven in het lijstje van goede merken op het station. Steeds meer stations hebben een Starbucks filiaal, dus verantwoord koffie drinken kan op steeds meer plekken. Er zijn een hoop lekkere keuzes zoals frappuchino's en smoothies, maar Renée ging voor een lekkere Caramel Macchiato. Om dit thuis na te maken heb ik ook een fles Caramel Drizzle gekocht voor €6,99. Starbucks werkt met Fairtrade gecertificeerde koffie. Dit geeft boeren een eerlijke prijs voor de koffie die ze produceren. Starbucks doet nog een hoop andere goede dingen, die je hier kunt lezen.

Wat is jouw (h)eerlijke favoriet op het station?

Door MyStylers Verony, Bob, Lotte, Iris en Renée

Inspireer andere met eerlijk eten in Pinbook

Must reads 👀