Beauty

Wat zeggen puistjes over jou?

Zul je net zien dat je een belangrijke dag hebt – verjaardag, date, sollicitatie… noem het maar op – en wakker wordt met een dikke rode puist op je gezicht. Heb jij weer! Helaas ben je niet de enige die dit meemaakt en waarschijnlijk vraag je je af waar dat kreng vandaan komt. Lees dan verder om erachter te komen wat de betekenis achter deze huidmonsters is. Want wist je dat elke zone een bepaalde betekenis heeft?

De huid is te verdelen in verschillende zones. Elk puistje in een bepaalde zone heeft een betekenis. Kijk maar mee naar onderstaande face map om te leren wat elke zone betekent voor de onzuiverheden op je huid.


Bron

1 & 2 Voorhoofd
Vestigen de puistjes zich voornamelijk op je voorhoofd? Dan heeft het te maken met je spijsvertering. Eet dan puur en minder junk food en neem meer water tot je. Probeer op het vetpercentage van het eten te letten. Kies dan bijvoorbeeld liever voor kip in plaats van varken.

Meiden met een pony of lok: let op. Was je haar vaak genoeg om onzuiverheden zoveel mogelijk te verkomen.

3 Tussen de wenkbrauwen
Oh ja, onzuiverheden tussen je wenkbrauwen is ook een fijne plek. Not. Let op dat je niet veel tot geen alcohol drinkt en stop zoveel mogelijk met vet eten en zuivelproducten. Misschien heb je een allergie voor bepaald voedsel en tussen je wenkbrauwen merk je als eerste dat je ergens last van hebt. Deze zone heeft namelijk met je lever te maken. 

4 & 5 Ogen en slapen
Onzuiverheden rondom de ogen en donkere kringen betekenen vaak één ding: drink meer water! Vraag jezelf eens af of je genoeg water drinkt en probeer om altijd een flesje bij je te hebben. 'Koel' voedsel schijnt ook te helpen, zoals komkommer en meloen. 

6 Neus
Een pijnlijke plek om een puist te krijgen is de neus. Zone 6 heeft te maken met je hart, bloeddruk en (tekort aan) vitamine B. Probeer zo min mogelijk spicy eten naar binnen te werken, vermijd vlees voor zover dat kan en ga vaker naar buiten. Tip: vervang slechte vetten door goede vetten door avocado, noten en vis op het menu zetten. Tot slot: gebruik minder zout in je maaltijden. 

7 & 8 Oren
Acne op de oren houdt verband met de nieren, net zoals zone 4 & 5. Dus drink voldoende om je lichaam te hydrateren. Vervang koffie en alcohol door water en thee om je lichaam niet uit te drogen. 

9 & 10 Wangen
Heb je allergiën en/of rook je? Dan ben je gevoeliger voor onzuiverheden op je wangen. Verschoon regelmatig je dekbed en kussensloop om hygiëne redenen en voeg meer (groene) groentes toe aan je maaltijden. Vergeet niet om lekker de buitenlucht in te gaan en probeer minder te snoepen.

Linkerwang: verzorg je mond (tanden en tandvlees) goed en maak je telefoon regelmatig schoon met alcohol.
Rechterwang: het kan zijn dat je gevoelig bent voor mango, zeevruchten of wijn.  

11 & 10 Mond
Hormonen zijn de boosdoener als je puistjes rondom je mond en op je kin hebt. Ook stress beïnvloedt de huid in deze zone. Zorg in ieder geval dat je voldoende water drinkt en genoeg slaapt en daarnaast is het belangrijk om gezond te eten. Zoals je merkt heeft gezond eten veel invloed op je huid! Wist je trouwens dat de puisten hier te maken hebben met ovulatie en aan welke kant je ovuleert? We didn't!

13 Kin 
Zone 13 staat voor de maag. Doe rustig aan met eten en kalmeer je maag met kruidenthee. Eet daarnaast voldoende vezels om je spijsvertering te helpen.

14 Nek
Acne of onzuiverheden op je nek betekenen in sommige gevallen dat je lichaam vecht tegen bacteriën die je ziek maken. Zorg goed voor jezelf, drink voldoende water en rust goed uit.

Ben je op zoek naar SOS producten wanneer er een puistje opduikt? Probeer Lush Grease Lightning of de Effaclar lijn van La Roche Posay. Verzorg daarnaast je huid goed en was het twee keer op een dag (ochtend en avond).

In welke zones heb jij last van onzuiverheden? Hoe behandel jij puistjes?

bron: thebeautygypsy, skinacea

Pin beauty inspiratie in Pinbook