Lifestyle

Tips voor een lekker ruikende kamer

Niemand houdt van vieze luchtjes, toch? Daarom zetten we elke dag een raam open om kamers te laten luchten en maak je regelmatig schoon om alles zo fris mogelijk te houden. Maar hoe zorg je voor een frisse geur zonder schoonmaakmiddelen te gebruiken? Haal dan de geurstokken, kaarsen en geurbranders maar uit de kast. Girlscene geeft tips hoe je een heerlijke geur in je kamer haalt!

Soy wax en geurolie
Hmm, het is heel lekker om soy wax of scentchips te branden in je kamer. Steek het waxinelichtje in de brander aan zodra je thuiskomt en binnen no time ruikt je kamer naar de geur die je boven de brander legt. Bovendien staat het leuk om een geurbrander in je kamer te zetten en is het ook nog eens budgetvriendelijk. Perfect voor studenten of om iemand cadeau te doen dus! De wax koop je onder andere online of bij Action. 

Heb je nog een flesje met geurolie staan? Dat is ook prima om te gebruiken in een geurbrander. Ga voor een geur of mix en match en maak een tropische cocktail van oliën. 's Avonds is een rustgevende olie zoals lavendel heel fijn of ga tijdens de winter voor een warm vanille. 


Geurbrander via Blokker, €1,99


Geurolie Lavendel via Blokker, €2,29

In dit topic op het Girlscene forum kun je meekletsen over scentchips en geurwax.

Geurkaars
Steek geurkaarsen aan om het thuis gezelliger te maken. In Engeland en Amerika zijn ze gek op grote kaarsen met drie lonten. Daar zijn deze glazen potten in alle geuren en kleuren verkrijgbaar, maar ook in Nederland kun je best goede geurkaarsen vinden. Trakteer jezelf op een luxe geurkaars met veel branduren of ga langs bij winkel zoals Blokker, Action en Ikea waar ze goedkope varianten hebben. 


Ikea, €2,49


Ikea, €1,99


Blokker, €2,99

Geurstokjes
Je kent vast wel de lange geurstokken van Rituals die in een soort hoge glazen vaas liggen. Geen gedoe met waxinelichtjes en vuur, want deze geurstokjes ruik je de hele dag door. Daardoor kom je altijd thuis in een fris huis. Wanneer je op zoek bent naar volwassen geuren is Rituals zeker een aanrader, maar ook als je een kleiner budget hebt kun je slagen bij Kruidvat bijvoorbeeld. Daar scoor je voor een paar euro al geurstokjes.

Met geurstokken kun je goed variëren. In de winter ben je waarschijnlijk op zoek naar geuren zoals cranberry, kaneel en specerijen, terwijl je in het voorjaar misschien iets fris wilt. Iets wat meer in de richting van fresh linnen ligt.  In tegenstelling tot wax die hard wordt – en dus moeilijk te verwisselen is – kun je makkelijker afwisselen met geurstokken. 

Rituals, €12,00


Bolsius via Albert Heijn, €5,19

Zeepketting
Een leuk DIY project dat meteen handig is om in je kamer te gebruiken is het maken van een zeepketting. Heb je nog stukken zeep over van je vele tripjes naar Lush winkels? Perfect! Maak de blokken zeep even groot tot een kleine vierkant. Zorg daarna voor een gat door het midden om daar een touw doorheen te rijgen. Maak de ketting leuker door bedels of kralen af te wisselen met blokjes zeep. Op deze manier heb je een leuke accessoire die er leuk uitziet in je kamer én het ruikt lekker. Heb je niet zoveel zin om dit in je eentje te doen? Nodig dan vriendinnen uit om een zeepketting te maken of vraag of je moeder je gezelschap houdt.

Kamerspray
Kamerspray of roomspray is een snelle en effectieve manier om frisheid in je kamer te blazen. Bovendien werken sommige sprays goed op beddengoed waardoor je sneller in slaap valt, zoals Yin van Rituals. Het is moeilijker om in Nederland kamersprays te vinden, dus zoek ook eens op bed spray. Dat kun je ook als een parfum door je kamer sprayen! 


Rituals, €16,50


Treets via Bol.com, €6,99

Wat zijn jouw tips om je kamer weer lekker te laten ruiken?

Inspireer anderen door te pinnen in Pinbook