Fashion

DIY: Rits in een trui zetten

Krijg je de DIY zipper sweater van StyleScrapbook ook niet uit je hoofd? We feel you! Ritsen zijn tegenwoordig niet alleen meer bestemd voor laarzen, ook broeken en shirts worden voorzien van een rits hier en daar. Een oud sweatshirt pimp je zo even op door er een modieuze zipper in te zetten en hoe je dat moet doen lees je in dit artikel. Kijk maar mee naar dit eenvoudige DIY project!

Dit is de trui die Girlscene inspireerde… Wil je weten hoe je er zelf een rit in zet? Geen probleem!


bron

Je hebt een paar dingen nodig om van een saaie trui een nieuwe trui te maken. Pak je schone trui maar uit de kast en laten we beginnen! Dit zijn de benodigdheden:

– trui
– ritsen
– textielschaar
– draad
– pinnetjes
– naaimachine
– textiellijm

Heb je geen naaimachine? Andy van StyleScrapbook naaide het met de hand. Het is maar wat je makkelijker vindt om te doen! Met een naaimachine werkt het net wat sneller en mooier.


Stap 1: Pinnen
Leg de rits neer op de plek waar je het wilt hebben. Pin het vast met pinnetjes zodat het niet gaat schuiven.


Stap 2: Naaien
Naai vervolgens langs de rits met de hand of naaimachine. Begin aan de rand van de trui en werk omhoog. Vergeet niet om de trui om te draaien en de binnenkant te naaien. 


Stap 3: Herhaal aan de andere kant
Herhaal de vorige stap aan de andere kant van de rits. 


Stap 4: Pin de stof vast aan de binnenkant
Nadat de rits erop zit, blijf je over met een flapje stof aan de onderkant. Zet dit vast met een speldje naar binnen toe om het mooi af te werken.


Stap 5: Knippen
Rits het stuk open tot boven en knip vervolgens de stof in het midden van de rits door. Deze stap is optioneel.


Stap 6: Lijmen

De kans is groot dat de stof rafelt zodra je het knipt. Gebruik daarom textiellijm om de rafelende stof vast en plat te duwen. Duw van de rits weg. 

Waar zet je een rits? Op de foto's wordt de rits rechtsonder bij de rand van de trui gezet, maar je kunt ook een deel van de mouw voorzien van een zipper of misschien zelfs de schouder. Wat iets moeilijker is, maar wat je wel vaak ziet is dat je er een rits op de plek van het borstvak zit. Of ga voor een rits op de rug… Wat je maar mooi vindt!

We kunnen voorstellen dat je het zonde vindt om je goede truien te gebruiken voor deze DIY. Daarom vond Girlscene een paar goedkope truien die prima als probeersel dienen.


ASOS – €8,43


H&M, €9,95


Nelly, €9,95


New Look, €4

Wat vind je van deze DIY? Ga jij ook een rits in een trui zetten?

Beeld en uitleg: Sheknows

Vergeet niet om je DIY te pinnen in Pinbook

Must reads 👀