Lifestyle

Girls issues: hebben we een relatie?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag geven we advies aan een meisje dat zich afvraagt of ze een relatie heeft met de jongen die zij leuk vindt.

Hoi Girlscene,

Een probleempje op liefdesgebied dit keer. Al een hele tijd draaien een jongen (26) uit mijn sportteam en ik (22) om elkaar heen. We hebben de afgelopen maanden samen leuke dingen gedaan en uiteindelijk hebben we drie weken geleden (eindelijk eens) gezoend. De keer daarna heb ik bij hem geslapen. Sindsdien zien we elkaar meerdere keren per week; het voelt voor mij allemaal erg goed. Voor hem voelt het volgens mij ook zo. Hij heeft al meerdere keren al knuffelend gezegd dat hij het enorm fijn vindt om met mij te zijn en hij is er altijd voor in om af te spreken, ook al heeft hij het loeidruk met zijn werk en andere bezigheden. Het punt is alleen dat ik nog nooit eerder een relatie heb gehad en ik niet zo goed weet wat ik nou moet doen. Officieel hebben we (volgens mij) nog niets met elkaar.

Mijn vraag is dus: wanneer heb je iets met iemand? Moet dat aan elkaar gevraagd worden (zoals vroeger 'verkering' gevraagd werd), en zo ja hoe begin ik daarover? Of is een relatie op een gegeven moment gewoon vanzelfsprekend en is het 'vragen' overbodig? En indien het laatste, na hoeveel tijd is zoiets vanzelfsprekend?

Groetjes, Madeliefje

bron

Hi Madeliefje,

Het ziet er inderdaad naar uit dat deze jongen jou een stuk leuker vindt dan 'gewoon leuk' en dat is natuurlijk een fijn gevoel! De goede tekenen zijn daar: je ziet elkaar regelmatig, hij zegt dat hij het fijn vindt om je te zien en hij wil graag afspreken, zelfs als hij het druk heeft. Dat gaat in ieder geval de goede kant op! 

Maar kun je al zeggen dat je een relatie hebt? Het is eerst belangrijk om te weten of jullie exclusief zijn. En daarmee bedoelen we of zowel jij als hij nog met anderen daten of met anderen afspreken. Het liefste wil je dat hij alleen oog voor jou heeft en dat hij niet met andere meisjes bezig is. Over het algemeen heb je niet zomaar een relatie met iemand. Zeker met jongens is het vaak even afwachten, omdat jongens meestal tijd nodig hebben om te wennen aan de situatie. Zij vinden het prima om het rustig aan te doen en niet meteen in een (serieuze) relatie te stappen. Maar elke relatie is anders en je hoeft je niet vast te houden aan bepaalde regels. 

Tenzij een jongen heel traditioneel is vraagt hij niet per se om verkering. Soms groei je in naar een relatie toe. Dat is dus het lastige met liefde: je weet niet precies wanneer je een relatie hebt als je er niet over praat. Je kunt wel hints laten vallen. Vertel hem bijvoorbeeld dat je het leuk vindt om bij hem te zijn of samen af te spreken en laat hem merken dat hij veel voor je betekent. Toon initiatief, raak zijn arm aan, knuffel met elkaar, zoen hem enzovoorts. Zo laat je hem zien dat je geïnteresseerd bent. En op een gegeven moment kun je over jullie relatie beginnen als het goed voelt. Want waar staan jullie op dit moment en wat vindt hij eigenlijk van jou? Het is beter om een zo'n serieus gesprek op een rustig moment te beginnen, dus niet in een overvol restaurant om een voorbeeld te noemen. Het is vooral een kwestie van aanvoelen. Gooi niet meteen een bom op hem, want je wilt hem niet wegjagen. 😉 Succes!

Liefs,

Girlscene

Plaats inspirerende quotes in Pinbook