Celebs

Hot or not: Geen bh dragen

De bh… Wat zouden meisjes zonder moeten? Het kledingstuk geeft onze borsten steun en voorkomt een zogenoemde nipplegate. Bovendien is het ook gewoon leuk om een sexy setje lingerie te dragen (ook al is het maar voor jezelf). Maar als het aan de celebs ligt, kun je de bh wel in de prullenbak gooien. Kim Kardashian, Selena Gomez en Anne Hathaway gaan net zo lief zonder bh over straat of zelfs over de rode loper. Een nieuw onderzoek wijst nu zelfs uit dat het niet dragen van een bh beter voor je zou zijn. Durf jij het aan om geen bh te dragen? 

Wat, geen bh?! In celebland -waar over het algemeen de trends beginnen- doen ze het allemaal. We noemden net al wat namen van celebs die de bh hebben verbannen (althans, voor sommige gelegenheden zoals Paris Fashion Week en de Oscars), maar ook Gwyneth Paltrow, Jennifer Lawrence en Miranda Kerr zijn gespot zonder bustehouder. 


Kim Kardashian durfde het aan om twee keer zonder bh naar Paris Fashion Week te gaan


Anne Hathaway ging zonder bh naar de Oscars en legde met haar jurk veel nadruk op haar tepels

De laatste ster die zonder bh is gespot, is de Britse actrice en presentatrice Kelly Brook. Er werd veel gesproken over haar uhhh… revealing look. Veel mensen vonden het niet zo geslaagd, maar toch lijkt het een trend te zijn. 'Is het niet een beetje onhandig om geen bh te dragen?'... Tja, dat dachten wij ook. Zonder bh hangen de borsten een stuk lager, bewegen ze (pijnlijk!) alle kanten op en bezorgen ze je rugpijn. Tenminste, dat is wat wij ervaren. Maar nieuw onderzoek wijst uit dat de bh juist kan bijdragen aan deze klachten. 


Kelly Brook's gedurfde look

In tegenstelling tot wat iedereen denkt, voorkomt een bh het hangen van de borsten en rugpijn niet. Dat is wat een Frans onderzoek uitwijst. Onderzoekers van de Universiteit van Besancon zijn erachter gekomen dat het niet dragen van een bh de spieren in de borst versterkt. Hierdoor zullen de borsten na een tijdje niet meer gaan hangen. Professor Rouillon -de hoofdonderzoeker- zegt dat hij gelooft dat het verbannen van de bh de borsten in vorm kunnen houden. Hij legt uit: 'Vrouwen moeten voor zichzelf beslissen of ze wel of geen bh willen dragen. Maar in tegenstelling tot wat iedereen denkt, zullen de borsten niet gaan hangen zonder bh, maar het zal de borsten juist liften en de huid verbeteren'. Professor Rouillon zegt dat 42% van de vrouwen die meededen aan het onderzoek zich de eerste drie maanden een beetje ongemakkelijk voelden zonder bh, maar dat dit gevoel na een tijdje verdween.

Het onderzoek van professor Rouillon is echter niet waterdicht. Er deden niet veel vrouwen mee aan het onderzoek en de gevolgen van het niet dragen van een bh op lange termijn is niet onderzocht. Een ander onderzoek wees uit dat geen bh dragen tijdens het sporten juist schadelijk kan zijn. 


Selena Gomez heeft er geen problemen mee om zonder bh door het leven te gaan


Ook Jennifer Lawrence heeft de bh verbannen op de rode loper

Wat vind jij: is het niet dragen van de bh hot or not? Durf jij het aan om zonder bh over straat te gaan? Of zal je nooit de bh verbannen uit je leven? 

Bron: dailymail
Bron beeld: gettyimages