Beauty

Bizar: Wenkbrauwtransplantatie voor Cara Delevingne brows

Sinds Cara Delevingne een it-girl is geworden, gooien we het pincet spontaan in de prullenbak. Dunne wenkbrauwen zijn not done, volle wenkbrauwen is wat je moet hebben. Helaas is niet iedereen gezegend met wenkbrauwen à la Cara. Niets aan te doen zou je denken, maar daar kun je wél iets aan te doen. Je kunt nu ook een wenkbrauwtransplantatie doen of wenkbrauwextensions nemen om Cara Delevingne's handelsmerk te krijgen. 


Bron: Gettyimages

De 'power brow' zal de komende tijd niet uit de mode gaan dankzij Cara Delevingne. Volgens een plastische chirurgie groep heeft het model miljoenen vrouwen geïnspireerd om hun wenkbrauwen vol te houden. Althans, als je gezegend bent met zulke volle wenkbrauwen. De meeste vrouwen hebben niet zoveel geluk, zij moeten het op een andere manier krijgen. Steeds meer vrouwen overwegen een wenkbrauwtransplantatie.

Wat, een wenkbrauwtransplantatie?! Ja, naast een haartransplantatie kun je nu ook een wenkbrauwtransplantatie doen. Het werkt ongeveer hetzelfde als een haartransplantatie: ze nemen een strookje haar van je lichaam, meestal van de achterkant van je hoofd (een beetje onderaan) omdat het haar daar wat fijner is. Er worden kleine sneetjes in je wenkbrauwen gemaakt en daar worden de haartjes van de achterkant van je hoofd geïmplanteerd. Wees niet bang als de haren de eerste weken uitvallen, dat is normaal. Er zullen na twee tot drie maanden weer nieuwe haartjes groeien, waardoor je het gewenste volle effect krijgt. 

Nieuwe statistieken van Transform hebben uitgewezen dat de wenkbrauwtransplantatie -die rond de €1800 kost- ongeveer 45% is gestegen in populariteit sinds 2010. Opvallend detail: de meeste vrouwen die een wenkbrauwtransplantatie doen zijn rond de 30 jaar. Zij waren jong in de jaren '90, toen was de dunne wenkbrauw juist in de mode. 70% van de vrouwen die bellen voor een wenkbrauwtransplantatie, geven toe dat ze voorheen te veel hebben geëpileerd. 

Maar het blijft niet bij transplantaties, je kunt nu ook wenkbrauwextensions nemen! Je hoeft niet langer van Cara's wenkbrauwen te dromen, je kunt ze nu krijgen door synthetische haartjes aan je 'bestaande' haren of aan je huid te plakken. Het Britse bedrijf Lash Perfect vult de gaten voor je in, geeft de wenkbrauwen meer volume en verlengt de ze. Helaas is het geen oplossing voor de lange termijn, de extensions blijven 14 dagen zitten. 


Bron

Wat vind jij van deze trend? Zou jij wel een wenkbrauwtransplantatie of extensions willen? Of vind je het allemaal belachelijk? 

Bron: dailymail, ohnotheydidnt