Celebs

Doutzen’s mooiste Vogue covers

Doutzen Kroes is Nederlands trots. Als er een Nederlander is die zoveel succes heeft in het buitenland, dan is het Doutzen wel. Ze hoort bij de top vijf best betaalde modellen ter wereld en nog nooit heeft een Nederlands model zó vaak op de cover van Vogue gestaan. Omdat het topmodel vandaag 29 kaarsjes uit mag blazen, zet Girlscene haar mooiste Vogue covers op een rijtje. You go, Doutzen!

Doutzen Kroes kwam op 23 januari 1985 ter wereld in Oostermeer. Als kleine meid droomde ze niet van een carrière als topmodel, maar stond ze veel liever op haar schaatsen. Toen ze een tiener was, stuurde ze toch vakantiefoto's naar het modellenbureau Paparazzi Model Management, in de hoop dat ze wat opdrachten kreeg om zo wat bij te verdienen. De mensen van het modellenbureau zagen wel wat meer in haar, dus ze stuurden haar al gauw naar het buitenland. Al snel zat ze in de internationale modellentop!

Doutzen heeft in de loop der jaren een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Ze liep modeshows voor onder andere Versace, Dolce & Gabbana, Gucci, Ralph Lauren, Michael Kors, Yves Saunt Laurent en Viktor & Rolf. Ook is ze het gezicht geweest van Calvin Klein's Eternity. In 2006 scoorde ze een contract bij het prestigieuze Victoria's Secret. Nadat ze een tijdje in hun lingerie op de catwalk paradeerde, werd ze gevraagd om een true angel te worden. Als true angel ben je een soort woordvoerder voor het merk, onze Doutzen is dus veel in beeld voor Victoria's Secret. In 2011 tekende ze ook nog een mega contract met L'Oréal Paris.

Hoe onze Doutzen fit blijft en zo steeds de top verovert? Het topmodel let goed op haar eten en eet geen koolhydraten en suiker, maar ze staat ook bijna dagelijks in de sportschool. Doutzen doet aan boksen, touwtjespringen, beenoefeningen en oefeningen om de billen strak te houden. Gelukkig heeft ze een trainer die haar kan ondersteunen. Of ze een beetje doorgedraaid is met dat strenge eten en vele sporten? Zelf vindt ze van niet: ''Het is mijn werk. Dit is niet te vergelijken met iemand die elke dag naar zijn werk gaat: ik móet er zo uitzien.''

Het mag duidelijk zijn; met haar Friese nuchterheid heeft ze de hele wereld veroverd. Ze scoort de ene cover na de andere en vooral Vogue is dol op het Nederlandse topmodel. Om de verjaardag van Doutzen te vieren, zetten wij haar mooiste Vogue covers op een rijtje (het zijn er bizar veel!).

Happy Birthday, Doutzen!


Nog iets om trots op te zijn: Doutzen scoorde in september (een heel belangrijke maand in modeland) maar liefst VIER Vogue covers! We schreven er hier over.
 

Pin jouw favo cover in je Pinbook.

Wat vind jij Doutzen's mooiste Vogue cover? Vind jij het terecht dat ze onze grote trots is?

Bron: vogue, elsevier

Must reads 👀