Health

Girlscene’s hardloop challenge met Runninglau

Zoals jullie in mijn vorige blogposts al konden lezen, ben ik een echte hardloop ‘freak’. Misschien kun je je dat nu niet goed voorstellen, dat iemand hardlopen zó leuk kan vinden. Het mooie is, ooit was ik het meest luie wezen op aarde, het best te omschrijven als een futloze zoutzak. Ik was al te beroerd om naar de koelkast te lopen. Die ene keer dat ik met mijn vriendin had gepland om naar de sportschool te gaan belandden we in de snackbar. Hoe ik je het ook wendt of keert: hardlopen is iets wat je moet opbouwen.

Je leert ervan te houden. Door te oefenen en te trainen, kun je je eigen grenzen blijven verleggen en zul je jezelf keer op keer weer verbazen. Je lichaam is tot zo veel meer in staat dan je zou denken! 

Wil jij ook beginnen met hardlopen, of ben je in voor een nieuwe uitdaging? Daar heb je geen nieuwjaar voor nodig. Don’t worry, it’s never too late. Een challenge. Één maand. Vier weken. 31 dagen. That’s all it takes. Laten we dit samen doen, met zoveel mogelijk Girlsceners, die elkaar altijd en op elk moment kunnen steunen. Of je een ervaren loper bent of dat dit je eerste keer wordt: de challenge is voor iedereen toegankelijk. Er zijn twee varianten op de challenge. Eén voor beginners, en één voor gevorderden, inclusief een topic waar jullie allemaal gezellig mee kunnen kletsen op het Girlscene forum. Voordat je het weet ren je mij eruit!

Elke week gedurende de maand februari geef ik jullie een update en review over de laatste week, inclusief een schema voor de nieuwe week van de challenge. Met behulp van de tag #GIRLSCENERUNS kunnen we elkaar steunen, aanmoedigen en helpen op iederen moment van de dag. Ook op het Girlscene forum is de mogelijkheid om elkaar up-to-date houden over onze laatste runs, delicious healthy meals, en alles wat jij denkt dat te maken heeft met de challenge. Houd elkaar op de hoogte via Instagram, Tumblr en het topic, om op deze manier het beste uit ons naar boven te halen!

*tromgeroffel* … Zijn we er klaar voor? Hier is de eerste week van de #GIRLSCENERUNS challenge!

De challenge voor beginners – WEEK 1

Dag 1: 5 minuten joggen – 2 minuten lopen – 3x
Dag 2: 5 minuten joggen – 2 minuten lopen – 3x
Dag 3: 5 minuten joggen – 1 minuut lopen – 3x
Dag 4: 6 minuten joggen – 2 minuten lopen – 3x
Rust dagen: 3

De challenge voor gevorderden – WEEK 1

Dag 1: 15 minuten hardlopen – 2 minuten lopen – 2x
Dag 2: 10 minuten hardlopen – 1 minuut lopen – 3x
Dag 3: 20 minuten hardlopen – 1x
Dag 4: Free choice: ontdek nieuwe paden of ren je favoriete rondje!
Rust dagen: 3

Keep in mind: dit zijn maar richtlijnen. Zodra jij voelt dat het ietsje te snel voor je gaat, kun je bijvoorbeeld ook gerust beginnen met 2 minuten joggen gevolgd door 1 minuut wandelen. Ook kun je varieren met de dagen: komt dinsdag jou beter uit dan de maandag? Geen enkel probleem. Probeer er in ieder geval voor te zorgen dat je een redelijke tijd – 20 à 30 minuten – buiten doorbrengt. Gaat het je allemaal te makkelijk af? Dan heb je natuurlijk alle vrijheid de runs zo aan te passen dat ze voor jou geschikt zijn. Toch nog een beetje zenuwachtig? Lees hier nog een keertje de gouden hardlooptips van vorige week, zodat je zeker weet dat jou dit gaat lukken.

Klets gezellig mee over de challenge op het Girlscene forum hier en vergeet niet je Instagram en Tumblr foto’s te taggen met #GIRLSCENERUNS.

May the odds be ever in your favour.. and let the games begin! 😉

Liefs, Lau

Volg Runninglau ook via Tumblr, Instagram, of Facebook!

Welke challenge ga jij volgen: beginners of gevorderden?

Pin het schema dat jij gaat volgen in Pinbook