News

HAPPY Blue Monday!

Happy Blue Monday girls! Vandaag is het 'officieel' Blue Monday. De maandag van de laatste volledige week van januari. Vandaag schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Maar wij laten onze dag niet verpesten omdat het toevallig de naam heeft de meest deprimerende dag van het jaar te zijn.

Blue Monday is in 2005 verzonnen door de Britse Psycholoog Cliff Arnall. Hij verzon een (naar zijn mening) wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit blijkt dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich een beetje depri voelen. 

Waar dit mee te maken heeft? De meeste goede voornemens zouden mislukt zijn, vakanties lijken ver weg, het is nog steeds erg donker buiten en voor veel mensen is maandag de eerste dag van de nieuwe werkweek en het weekend is dus nog ver weg. 

Vanuit de wetenschap krijgt Cliff's theorie aardig wat kritiek, maar de media schenken er ieder jaar weer aandacht aan en dus wordt vandaag door veel mensen nog steeds gezien als Blue Monday.

Formule

Bovenstaande formule is de formule die Cliff Arnall gemaakt heeft om uit te rekenen wat de meest deprimerende dag van het jaar is. In de formule is W een maat voor het weer, D voor de schulden, d voor het maandelijkse salaris, T voor hoe lang geleden het kerst was en Q staat voor hoe goed men goede voornemens volhoudt. M staat voor het motivatieniveau, N voor het gevoel om actie ondernemen. Waar a voor staat is voor ons een raadsel..

De kritiek op de formule van wetenschappers is dat er geen verklaring wordt gegeven over hoe de formule is samengesteld. 

Het kan zijn dat wiskunde iets te lang geleden is voor ons, maar deze formule is voor ons een beetje abacadabra dus ons wetenschappelijke oordeel kunnen we helaas niet geven ;-).


Bron

HAPPY!

Of vandaag voor ons een Blue Monday wordt? We zijn het niet van plan. Voel jij wel een dipje aankomen? Lees dan bijvoorbeeld dit artikel met inspirerende quotes of dit artikel voor een kleine winteroppepper

Pin jouw favoriete happy plaatjes in Pinbook, zodat we elkaar lekker vrolijk kunnen maken!

Bron: Wikipedia, The Guardian