Celebs

Lena Dunham scoort Vogue cover!

Normaal staan topmodellen als Gisele Bündchen, Naomi Campbell en Doutzen Kroes op de cover van Vogue, maar voor het februarinummer heeft de Amerikaanse Vogue een minder voor de hand liggende covergirl gevraagd. Niemand minder dan Lena Dunham heeft de meest exclusieve cover ter wereld gescoord! De cover wordt door veel mensen geprezen, maar boze tongen beweren dat er iets te veel aan Lena's lichaam is gesleuteld met Photoshop. Wil je de cover & meer foto's zien? Lees dan snel verder. 

We steken onze liefde voor de serie Girls niet onder stoelen of banken. We noemden het al onze nieuwe favoriete serie (na het verlies van Gossip Girl waren we hard op zoek naar een vervanger), we schreven over het tweede seizoen en je kon dvd's bij ons winnen. Waarom we er zo dol op zijn? Girls lijkt meer op het echte leven dan een andere serie ooit heeft gedaan en er komen dan ook veel herkenbare scènes voorbij. De hoofdrollen worden niet vertolkt door perfecte popjes, maar door echte meiden zoals jij en ik. 

Deze geniale serie met de nodige drama en een vleugje humor wordt gespeeld, geschreven én geproduceerd door Lena Dunham. Het is overbodig om te zeggen dat Lena enorm veel talent heeft. Voor veel mensen is ze een inspiratiebron en met haar eigenzinnige stijl wordt ze ook als een it-girl gezien. Reden genoeg om haar op de cover van Vogue te zetten!

Er werd al een tijdje druk gespeculeerd dat Lena op de cover van Vogue zou staan. Er werd gefluisterd dat ze op de cover van het decembernummer zou staan, maar dit bleek niet het geval. Maar dat Lena óóit een Vogue-cover zou scoren, werd wel duidelijk toen Anna Wintour herself aanwezig was op de premiere party van het derde seizoen van Girls. Volgens een bron wil Anna de actrice graag op de cover om zo een jongere doelgroep aan te spreken. 

De 27-jarige Lena ziet er flawless uit in een blouse met rode polkadots. De actrice kijkt een beetje dramatisch, zo kijkt Hannah Horvath in Girls ook altijd. Alle foto's zijn gemaakt door Annie Leibovitz. Op de andere foto's is ook Adam Driver te zien, die het vriendje van Lena's personage speelt. Verder poseert de brunette met een duif op haar hoofd en draagt ze een kleurrijke outfit bij een metrostation. 

Toch krijgt de cover al kritiek. Boze tongen beweren dat Lena te veel is gephotoshopped. De actrice heeft geen standaard Hollywood figuur (lees: geen size zero) en daarom waren mensen van tevoren al benieuwd wat het tijdschrift aan haar lichaam zou veranderen. De critici vinden dat haar lichaam te veel veranderd is en dat ze er super klein uitziet naast Adam. Vooral bij het bad vinden ze Lena's lichaam 'misvormd'. 

Bekijk Lena's Vogue cover hieronder:

De andere foto's van Lena in Vogue: 


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron

Pin je favoriete Vogue foto in je Pinbook.

Wat vind jij ervan dat Lena op de cover van Vogue staat? Wat vind je van de foto's? Vind jij dat er te veel is gephotoshopped? 

Bron: nu, vogue, gothamist, radaronline

Must reads 👀