Films & Series

Meidenseries voor een seriemarathon

Een regenachtige zondagmiddag, een griepje dat je volledig uitgeschakeld heeft, of een vakantie met een lege agenda… Allemaal momenten waarop een seriemarathon meer dan fijn is. We zetten vandaag zes (oude) meidenseries op een rijtje die perfect zijn voor urenlang kijkvermaak.

Gilmore Girls

De laatste aflevering Gilmore Girls werd alweer bijna zeven jaar geleden uitgezonden. Is het echt al zóoo lang geleden dat we de snelle conversaties tussen moeder Lorelai en dochter Rory probeerden te volgen?! De serie gaat over Lorelai Gilmore en haar dochter Rory. Ze wonen in een klein dorpje (Stars Hollow) in Connecticut.

De serie volgt het leven van Lorelei en Rory en de mensen met wie ze omgaan. Luke, de norse maar lieve eigenaar van het eetcafé, Suki, Lorelei's vriendin en kok bij het hotel waar ze werkt, de ouders van Lorelei, Mr. en Mrs. Gilmore en Rory's BFF Lane. Natuurlijk zijn er ook mannen in het leven van de Gilmore's. Zo krijgt Rory onder andere een relatie met Dean (gespeeld door Jared Padalecki, bekend van Supernatural). Gilmore Girls is een hele gezellige serie en we kunnen je garanderen, je kijkt geen aflevering zonder keihard gelachen te hebben.

Je kunt even vooruit met Gilmore Girls, er zijn zeven seizoen gemaakt en er zijn 153 afleveringen van zo'n 42 minuten per stuk. 

Dawson's Creek

Dawson's Creek volgt het leven van vier vrienden. Dawson Leery, Joey Potter, Jen Lindley en Pacey Witter. Ze wonen in een fictief stadje genaamd Capeside in Massachusetts. De serie begint wanneer ze in hun sophomore year van highschool zitten (in de vierde dus zeg maar).

Hoewel deze serie vrij oud is (de eerste aflevering werd al in 1998 uitgezonden!) is 'ie nog steeds hartstikke leuk om te zien. 

Ook met Dawson's Creek kun je even vooruit, er zijn zes seizoenen gemaakt met in totaal 128 afleveringen. 

The OC

The OC begint wanneer Ryan Atwood (Ben McKenzie) uit de bak wordt gehaald door Sandy Cohen. Wanneer blijkt dat Ryan geen thuis heeft, neemt Sandy Ryan mee naar zijn huis in Newport Beach, The OC. Ryan raakt al snel bevriend met de zoon van de Cohen's, de nerdy Seth Cohen die hopeloos verliefd is op Summer Roberts, de BFF van Marissa Cooper, het buurmeisje van de Cohen's. 

Ryan en Seth zijn outsiders terwijl Marissa en Summer behoren tot de populairste meisjes van Newport. Het leven in Newport is niet altijd even makkelijk. Ook niet voor Summer en al zeker niet voor Marissa, alcoholverslavingen, scheidende ouders, geld problemen, ze komen allemaal voorbij in de serie. 

Ook leuk: de fantastische soundtrack van de show. Zeker de moeite waard!

Er zijn in totaal 92 afleveringen van The OC, verspreid over vier seizoenen. 

One Tree Hill

Tegelijkertijd met The OC begon er ook een andere jongerenserie, One Tree Hill. De serie volgt het leven van vijf jongeren. Lucas Scott, Nathan Scott, Peyton Sawyer, Brooke Davis en Haley James-Scott in het kleine dorpje Tree Hill. 

Lucas en Nathan zijn even oud en hebben dezelfde vader, toch zijn ze aardrivalen, zowel op als naast het basketbalveld. Peyton en Brooke zijn cheerleaders en behoren tot de populairste meisjes van de school en Haley is het nerdy-slimme vriendinnetje van Lucas dat al snel valt voor zijn halfbroer Nathan.

Er valt veel te vertellen over de bewoners van Tree Hill, want de serie duurde maar liefst negen seizoenen en telt 187(!) afleveringen. Zit je er klaar voor?

Sex & The City

Ok, er zijn waarschijnlijk weinig mensen die nog nooit een aflevering Sex and the City hebben gezien, maar we moeten deze serie gewoon vermelden. Sex and the City is namelijk de perfecte serie voor een marathon. De avonturen van Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha zorgen namelijk altijd voor een instant smile op ons gezicht.

Moeten we je echt nog vertellen waar Sex and the City over gaat? Ok, heel kort dan. Carrie is een schrijfster uit New York, ze schrijft een wekelijkse sekscolumn voor een krant. Carrie heeft drie BFF's Miranda, Charlotte en Samantha. De serie volgt het (seks)leven van de vier vrouwen in New York.

Sex and the City telt 94 afleveringen van 20 minuten, ben je daar klaar mee? Dan kun je verder met de Sex and the City films.

The Lying Game

The Lying Game is een serie van de makers van Pretty Little Liars en gaat over de zusjes Emma Becker en Sutton Mercer. Ze zijn er net achtergekomen dat ze zusjes zijn. Emma groeide namelijk op in pleeggezinnen terwijl Sutton bij een rijke familie. Ze wisten tot voor kort niet van het bestaan van elkaar af. 

Wanneer Emma vlucht uit haar pleeggezin doet ze zich voor als Sutton, zodat Sutton op zoek kan gaan naar haar échte moeder. Dit levert vaak nogal lastige situaties op, omdat Emma en Sutton elkaar amper kennen en Emma moet zichzelf dus voordoen als iemand die ze eigenlijk helemaal niet kent. 

Het jammere van deze serie is dat hij helaas halverwege een seizoen gecancelled is, waardoor het een beetje een open einde heeft. Maar als je daar doorheen kunt kijken moet je deze serie écht een kans geven. Er zijn twee seizoenen die bij elkaar 30 afleveringen tellen. Have fun!

Wat is jouw favo serie? 

Pin je favoriete acteurs in Pinbook