Lifestyle

Chlamydia? Dat kun je thuis testen!

Soa's… Je weet wel dat je voor ze moet oppassen en dat je er alles aan zou moeten doen om ze te voorkomen. Condooms gebruiken is heel belangrijk, maar in de praktijk wordt het toch vaak vergeten. Dom, maar daar kun je achteraf toch niets meer aan doen. In het vervolg dan maar beter oppassen en nu checken of je geen soa hebt opgelopen! Je neemt je voor om de dokter te bellen voor een afspraak, maar als je de telefoon oppakt durf je ineens niet meer. Morgen maar bellen. Maar morgen wordt overmorgen en overmorgen wordt… nooit. Wist je dat je gewoon thuis kunt testen of je chlamydia hebt? Lees snel verder voor meer informatie.


Bron

Op Girlscene kun je terecht voor luchtige artikelen over onder andere nagellak en celebs, maar soms behandelen we ook onderwerpen waar we het in het dagelijks leven niet zo vaak over hebben. Over soa's bijvoorbeeld. Het is geen onderwerp dat je van de daken schreeuwt, maar het is wel belangrijk om er veel over te weten en om uit te sluiten dat je met een soa rondloopt. Omdat het voor veel meiden toch een grote stap is om naar de dokter te gaan voor een check, is er nu iets nieuws: de MediHome Chlamydia Sneltest. Hiermee kun je gewoon vanuit huis testen of je chlamydia hebt. 

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland. Alleen al voor Nederland en België wordt het aantal nieuwe besmettingen op 60.000 tot 70.000 per jaar geschat. De cijfers liegen er niet om! Vooral als je geen vaste vriend hebt, dan is het verstandig om regelmatig te checken of je geen soa's hebt. Het enge van chlamydia is dat je niet per se symptomen hoeft te hebben. Je kunt dus nergens last van hebben, maar toch rondlopen met chlamydia! 

Het is goed om te weten of je niet met soa's rondloopt zodat je het niet aan iemand anders kunt overdragen, maar het is ook belangrijk voor je eigen gezondheid. Onbehandelde infecties leiden in veel gevallen tot onvruchtbaarheid en verhogen het risico op zwangerschappen in de eileiders en vroegtijdige geboorten. In ontwikkelingslanden zijn besmettingen met Chlamydia trachomatis de voornaamste oorzaak van blindheid bij baby’s. Het is dus écht belangrijk om uit te sluiten dat je chlamydia hebt! 

Loop je er ook tegen aan dat je -net als heel veel meiden- het simpelweg te eng vindt om naar de dokter te stappen? Dat hoeft tegenwoordig niet per se meer! De MediHome Chlamydia Sneltest is een thuistest die de aanwezigheid kan aantonen van Chlamydia trachomatis, een van de drie bekende bacteriesoorten die behoren tot de Chlamydia-familie.

Wat krijg je bij de MediHome Chlamydia Sneltest?:
 een wattenstaafje 
 een testcassette 
 bufferflesje 
 een bijsluiter

Hoe werkt de MediHome Chlamydia Sneltest?
Stap 1: Neem een comfortabele houding aan, zoals bij het inbrengen van een tampon. Breng het wattenstaafje voorzichtig in tot aan de baarmoederhals (einde van het vaginakanaal). Draai het wattenstaafje gedurende ongeveer 30 seconden in een regelmatige beweging rond en haal het er vervolgens langzaam uit.
Stap 2: Doop het wattenstaafje met het monster tot op de bodem in het flesje. Draai het staafje in de vloeistof rond en druk het herhaaldelijk tegen de binnenkant van het flesje, zodat het materiaal van het monster goed over de vloeistof wordt verdeeld.
Stap 3: Wacht vijf minuten. De testuitslag wordt onbetrouwbaar wanneer je korter of langer dan vijf minuten wacht. Gedurende de wachttijd blijft het wattenstaafje in het flesje.
Stap 4: Neem nu de folieverpakking.
Stap 5: Sluit het bufferflesje en beweeg het nog eens heen en weer.
Stap 6: Houdt het flesje met de dop naar boven en breek de top ervan af door deze om te buigen.
Stap 7: Doe nu twee druppels van het monster in vakje "S" van de testcassette. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in het reactievakje terecht komt.
Stap 8: Wacht nu 15 minuten. Indien je langer dan 20 minuten wacht, moet de uitslag als onbetrouwbaar worden beschouwd.

De MediHome Chlamydia Zelftest kun je online bestellen voor €12,95, inclusief verzendkosten. Bestellen? Klik hier