Beauty

Tips om droog haar te verzorgen

Argh, droog haar is vervelend, maar droog haar in combinatie met de wintermaanden is nog erger. Daarom helpt Girlscene je om de strijd met droog haar aan te gaan. Dus: Girlscene to the rescue! We delen een heleboel tips en tricks om droog haar te behandelen en hoe je erachter komt of je echt droog haar hebt. Lees snel verder voor alle middeltjes tegen droog haar.

bron

Als eerste moet je bepalen of je droog haar hebt. Daar kom je snel genoeg achter als je de volgende punten bij jezelf nagaat:

Geen flexibiliteit – test de flexibiliteit van je haar. Dat doe je door een haar uit je hoofd te trekken en om je vinger te draaien alsof het flosdraad is. Trek langzaam en rustig het uiteinde uit elkaar. Hoe ver rekt het haar mee voordat het breekt? Hoe verder het haar uitrekt, hoe meer hydratatie het haar heeft. Als je haar snel breekt bij deze truc betekent het dat je haar droog is.

Gespleten haarpunten – kijk eens naar de punten van je haar. Zie je kleine witte bolletjes en/of stukjes haar van elkaar loslaten? Dan heb je niet alleen gespleten haarpunten en zou je eigenlijk de punten moeten laten knippen, maar het betekent ook dat je waarschijnlijk dealt met droog haar. 

Grove structuur – wanneer je haar voelt als een bos stro heb je droog haar. Volgens kappers is droog haar makkelijker te verhelpen dan beschadigde lokken, omdat droog haar als het ware te genezen is en beschadigd haar minder tot niet. 

Dof & levenloos – is er geen glans of leven in je haar te bekennen? Dan is het waarschijnlijk droog. 

Breekbaar – droog haar heeft niet genoeg moisture, waardoor het erg breekbaar is. Op welk punt breekt het haar bij jou? Als het ongeveer halverwege afbreekt, is het te droog. 


bron

Goed nieuws: droog haar is te verhelpen. Gebruik de juiste producten en probeer eventueel wat DIY tricks thuis om je lokken te hydrateren. Let op de volgende dingen wanneer je met je haren aan de slag gaat:

Hydraterende shampoo – gebruik een shampoo die bij jouw haartype past. Vermijd volume shampoo en kies er juist een die hydrateert en speciaal voor droog haar is. Girlscene gebruikt graag L'Oréal Paris EverRiche shampoo in combinatie met de conditioner. 

Deep conditioner – conditioner is net zo belangrijk als shampoo. Misschien zelfs nog belangrijker. Hoe dikker de conditioner, hoe beter het werkt voor droog haar. Aussie heeft goede conditioners in het assortiment die lekker ruiken én goed werken.

Masker – is er geen beginnen meer aan met dat droge haar? Verwen je haar dan met een masker en laat het een half uur intrekken voordat je het eruit wast. Prak een rijpe banaan samen met een eetlepel honing of een halve avocado met het eiwit van één ei en breng dat aan in de lengtes van het haar. 

Je hebt je moeder vast wel eens het volgende horen zeggen… Voorkomen is beter dan genezen. Dat is niet altijd mogelijk met droog haar, maar je kunt wel lief zijn voor je haren en het zo goed mogelijk verzorgen om het in goede conditie te houden. Houd de volgende dingen in gedachten en voeg het toe aan je haarroutine:
– Gebruik een keer per week een masker
– Föhn het haar zo min mogelijk en laat hete tangen liggen
– Kies voor een hittebeschermend product als je wel met haartangen werkt
– Was het niet elke dag
– Vermijd harde shampoo met onder andere sodium laureth/lauryl sulfate
Arganolie helpt bij droog haar
– Borstel of kam je haar een keer per dag of zelfs minder

Vermijd…
– Haarproducten die alcohol bevatten
– Chloor
– Haarverf
– Chemische haarbehandelingen, zoals permanenten

Heb jij droog haar? Hoe verzorg jij je lokken?

bron: sheknows, allwomenstalk, howstuffswork, michellephan

Pin de beste beauty DIY's in Pinbook