News

Girl crush: Jennifer Lawrence

Wie had er drie jaar geleden al van Jennifer Lawrence gehoord? Ook al had ze een oscarnominatie op zak, niet erg veel mensen wisten wie ze was. Hoeveel mensen 'kennen' Jennifer Lawrence nu? Of beter gezegd, wie 'kent' haar niet? Jennifer is overal en we love it, want… we love her! 

Before the fame
Jennifer Lawrence werd 23 jaar geleden in de Amerikaanse staat Kentucky, ze is opgegroeid met twee oudere broers en was tijdens haar jeugd vaak met haar broers buiten te vinden. Op haar veertiende besloot ze dat ze actrice wilde worden en haalde ze haar ouders over naar New York te gaan om een talentmanager voor haar te vinden. Op haar zestiende behaalde ze, twee jaar eerder dan normaal, haar middelbare school diploma, vervolgens is ze zich volledig op haar acteercarrière gaan richten.

Jennifer's eerste acteerklus als verwend prinsesje in promo's voor het MTV programma Sweet Sixteen.

Early fame
Jennifer had haar eerste mini rolletje in de film Garden Party in 2008, twee jaar later had ze al haar eerste hoofdrol te pakken in de film 'Winter's Bone'. Voor deze rol kreeg de op dat moment nog redelijk onbekende Jennifer zelfs een Oscar nominatie voor beste actrice. Ze won de Oscar niet, maar dat maakte niet uit, haar naam was inmiddels bekend in Hollywood en de rollen stroomden binnen. Ze kreeg rollen in The Beaver, Like Crazy en X-Men en vervolgens scoorde ze ook nog eens de hoofdrol in The Hunger Games.


Jennifer als Ree Dolly in Winter's Bone

Stardom
En toen ging het hard. Door The Hunger Games wist iedereen ineens wie Jennifer Lawrence was, maar in hetzelfde jaar dat The Hunger Games uitkwam, kwam er ook een andere belangrijke film met Jennifer uit, Silver Linings Playbook. Deze rol zorgde ervoor dat Jennifer nog een Oscarnominatie kreeg en dit keer wist ze de nominatie wel te verzekeren. Jennifer Lawrence won vorig jaar op 22-jarige leeftijd haar eerste Oscar voor Beste Actrice. 


Jennifer Lawrence in The Hunger Games: Catching Fire


Jennifer Lawrence met Bradley Cooper in Silver Linings Playbook

Goed, genoeg over Jennifer's carrière, er is nog een hele andere reden waarom we haar zo leuk vinden en die heeft helemaal niets met haar films te maken.. Ze is namelijk gewoon ronduit hilarisch. Kijk maar mee…


She loves her family (dit was nadat ze haar Oscar gewonnen had en dit zijn haar broers en haar ouders waarmee ze knuffelt).


Ze deed onwijs gave photobomb bij Sarah Jessica Parker, als je goed kijkt zie je het hier op de tv. Bradley Cooper en Jimmy Fallon vonden het zo te zien ook hilarisch!


Ze neemt zichzelf niet zo serieus..


Ze is net als wij geobsedeerd door voedsel..


Ze is hilarisch..


Ze neemt geen blad voor de mond..


Ze heeft altijd honger..


Ze praat over plassen en poepen alsof het de normaalste zaak van de wereld is (is het natuurlijk ook, maar hé hoeveel celebs praten er zo open over?)


Ze zegt alles wat ze denkt..


She's just like us..


Ze wint een Oscar, struikelt over haar jurk op de trap om haar beeldje in ontvangst te nemen en lacht erom..

Ben jij net als wij fan van Jennifer Lawrence? Wat is jouw favoriete film met Jennifer? Wij zijn groot fan van The Hunger Games, maar Silver Linings Playbook en American Hustle vinden we ook onwijs goed.

Bron: IMDB / Gif's: Tumblr

Pin Jennifer Lawrence in Pinbook als je fan bent