Travel

Goedkoop op vakantie met vriendinnen

Leef je al naar het moment toe dat de examens over zijn en/of de vakantie in zicht komt zodat je lekker met vriendinnen op vakantie kunt gaan? Het duurt nog even voordat het zover is, maar begin alvast met de voorpret en ga op zoek naar jullie vakantiebestemming! Girlscene helpt je daar een handje bij. Wij vonden namelijk een betaalbare een compleet verzorgde jongerenvakantie via Simi Reizen. Lees snel verder.

Met vriendinnen naar de zon gaan is een van de leukste dingen die je samen kunt doen! Zonnen op het strand, foto's maken tijdens het uitgaan, uitleven op glijbanen in een waterpark of wijntjes drinken tijdens een wijnproeverij… Vakantie is super leuk. Maar voordat je op de knop 'boeking bevestigen' drukt, kom je voor veel keuzes te staan. Zoals: wie gaat er mee, wat willen jullie tijdens de vakantie doen en hoeveel heeft iedereen te besteden? Vooral dat laatste punt is belangrijk om de vakantie door te laten gaan (of niet). Girlscene zet op een rij waar je rekening mee moet houden als je met vriendinnen op vakantie gaat! 

Activiteiten
Bespreek eerst met de meiden wat zij willen doen, zodat jullie de perfecte vakantie kunnen vinden. De een wil misschien de hele dag zonnen en niks doen, terwijl de ander graag wil snorkelen en waterskiën. Om iedereen tevreden te houden moet je een compromis sluiten. Als deze situatie je bekend voorkomt, is een actieve/strandvakantie van Simi Reizen waarschijnlijk iets voor jouw groep omdat actieve en rustige activiteiten elkaar afwisselen.

Andere activiteit ideeën voor jullie vakantie:
– aquapark bezoeken
– beachvolleyballen
– quad rijden
– windsurfen, zeilen, snorkelen of raften
– shoppen
– wandeling door de stad of een natuurpark
– zwemmen bij een waterval

Vakantiebestemming
Heb je niet zoveel zin om de buurjongen tegen te komen in Lloret de Mar of ontwijk je liever de vriend van je zus in Sunny Beach? Vermijd dan extreem toeristische gebieden met luide gasten… Spanje en Bulgarije zijn niet the place to be als je niet alleen maar Nederlanders wilt tegenkomen. Kies eerder voor Kroatië of Italië: allebei warme landen waar de prijzen redelijk laag liggen! Je hebt daar zon en strand, maar ook een mooie omgeving en natuur wanneer je eens niet de hele dag in je bikini op het strand wilt paraderen. In de zomer is het daar prima te doen met temperaturen tussen de 25 en 35 graden. 

Verblijf
Om de vakantie betaalbaar te houden is het beter om vijfsterren hotels te vermijden en een plekje op de camping te boeken. Gelukkig zijn er tegenwoordig tenten met echte bedden, zodat je semi kampeert en de luxe van een goed bed hebt. En nog beter… je hoeft geen luchtbed en pomp mee te nemen, waardoor je meer ruimte hebt voor je bikini's en zomerjurken.

Vervoer
Vliegen is een dure optie en bovendien mag je een gelimiteerd aantal kilo's meenemen in je koffer. Voor een goedkope optie reis je per (luxe) touringcar naar je vakantiebestemming. Je vertrekt vanaf een opstapplaats bij jou in de buurt en rijdt de hele nacht door, waardoor je snel op plaats van bestemming bent. Ideaal als je vriendinnen met vliegangst hebt. 😉

Vakantie boeken bij Simi Reizen
Yes, tijd om de vakantie te boeken! Inmiddels weet je waar je heen wilt en wat je wilt allemaal gaat doen als je op vakantie bent. Maar bij welke reisorganisatie wil je boeken? Prijzen variëren per organisatie en om de kosten laag te houden is het een goed idee om een complete jongerenvakantie te boeken. De kosten van de activiteiten en maaltijden zijn al inbegrepen bij de prijs, dus qua geld kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. 

De meest betaalbare optie vond Girlscene bij Simi Reizen. Je gaat uitsluitend op reis met leeftijdsgenoten (16-18 jaar of 19-24 jaar) en leuke reisbegeleiders. Dus geen krijsende kinderen of senioren die een siësta houden en 's middags sjoelen, we like it. Als je boekt bij Simi Reizen om naar Split in Kroatië te gaan of de Adriatische Kust van Italië te bezoeken, ben je per persoon €799 kwijt voor tien dagen. Tel daar extra shopgeld en geld voor drankjes bij op en verder hoef je niets meer uit te geven. Laat de vakantie maar komen!

Waar ga jij heen deze zomer? Wat zijn jouw tips om de vakantie zo goedkoop mogelijk te houden?

Pin jouw droombestemming in Pinbook