Beauty

De lente/zomer haartrends van 2014

In september showden ontwerpers in hun eigen modestad al de nieuwe collectie voor het voorjaar. Wat is in en wat is uit? Met de lente (en zomer) in aantocht is het nu tijd om de haartrends voor 2014 uit te lichten. En een ding is zeker… Het maakt niet uit of je haar kort of (middel)lang is: je scheiding hoort volgens de designers in het midden of diep aan de zijkant van het hoofd. Lees verder voor de andere grote trends!

Slicked-back wet look

Kenzo & Dior

De eerste trend is een stijl die het goed doet op het strand. Met een beetje gel of wax stel je het wassen van je haar uit tot die avond als je terugkeert van de zee.  De slicked-back look is meer runway dan everyday, tenzij je wegkomt met een kort en stoer kapsel. Voor meiden met lange haren is het lastiger om met deze stijl in het dagelijkse leven te dragen zonder dat het er ongewassen en niet fris uitziet. 

Bij Kenzo gaan ze voor tegenovergestelden: glanzende haarwortels tegenover matte lengtes van het haar. Tijdens de show van Dior dragen de modellen het juist uit het gezicht en vast met een diepe zijscheiding. Hetzelfde geldt voor de modellen bij Stella McCartney, alleen daar gingen de haarstijlisten niet voor een wet look. Draag je scheiding diep aan de zijkant van je hoofd of in het midden.

Mermaid waves

Diane von Furstenberg & Versace

Van Versace en Diane von Furstenberg tot Calvin Klein en Alexander Wang, bijna iedere designer omarmt de mermaid waves. Mermaid waves zijn – zoals de naam zegt – geïnspireerd op het haar van zeemeerminnen: losse krullen die neigen naar een slag. Vooral modellen met lichtblond haar kregen deze krullen aangemeten.

De slag/krul geeft net iets meer textuur aan je haar en is niet tijdrovend om 's ochtends voor school of werk voor elkaar te krijgen. Slaap met een vlecht of krul grote plukken haar voor een slag in je lokken. Bij deze haarstijl hoort een middenscheiding, maar dat hoeft natuurlijk niet als je dat niet mooi vindt (staan).

Lage paardenstaart

Jason Wu & Lanvin

Vergeet de hoge paardenstaart, want vanaf de lente gaat het om een strakke, pluisvrije look waarbij het haar in een lage staart wordt gebonden. Dit is een trend die Miranda Kerr zou dragen. Onder andere Jason Wu en Lavin zijn al fan.

Bob

Marc Jacobs & Ralph Lauren

Een trend die zich voort blijft zetten is kort, korter, kortst haar. Mensen zetten massaal een schaar in hun haar om het in een (lange) bob te knippen. De haarstijl gaat gepaard met rommelige lokken en het haar wordt het liefst in een middenscheiding gedragen. Marc Jacobs gaat voor bot en kort geknipt, terwijl Ralph Lauren wegblijft van een messy kapsel en kiest voor steil en een zijscheiding zonder pluis.

Steil

Burberry Prorsum & Chloe

Als lang haar jou dierbaar is, mag je blij zijn met de kapsels bij Chloe en Burberry Prorsum. Zij hebben twee kernwoorden en dat is: steil en lang. Een middenscheiding is volgens beide designers een must. Word weer beste vrienden met je steiltang en gebruik een serum om pluizig haar te temmen.

Mid-length

Diane von Furstenberg & Ralph Lauren

Misschien wil je naar de kapper en je haar korter knippen. Maar wat als je gehecht bent aan lang haar? Er is een middenweg tussen de populair bob en lang & steil haar: de mid-length. Bij deze lengte valt het haar op de schouders. Helemaal perfect in combinatie met een middenscheiding en rommelige krullen, zoals op de catwalk bij Diane von Furstenberg of steil en netjes à la Ralph Lauren. 

Accessoires

Dolce & Gabbana & Valentino 

Designers wilden massaal bloemenkransen en andere haaraccessoires in het haar van de modellen verwerken. Van bloemen en munten bij Dolce & Gabbana tot haarringen bij Jason Wu en haarbanden bij Valentino. We kunnen voorstellen dat Dolce & Gabbana niet helemaal in je budget valt, neemt daarom eens een kijkje bij Primark voor bloemen en bij H&M voor andere haaraccessoires.

Messy vlecht

Rachel Zoe & Giles

Vlechten blijf je voorlopig nog zien in het straatbeeld. In ieder geval zijn de ontwerpers er gek op. Tijdens Fashion Week zie je veel rommelige vlechten die langs de linkerschouder gedragen worden. Bij Giles kom je geen model zonder vlecht tegen en Rachel Zoe kiest voor een ingewikkelde vlecht voor haar modellen.

Retro

Armani & Holly Fulton

Je voelt een retro sfeer bij Giorgio Armani en Holly Fulton. De eerste liet iedereen met een kuif op de catwalk lopen en Holly Fulton koos voor strakke krullen die een kant gedragen werden.

De kuif past mooi bij een andere trend: de zijscheiding. Prep het haar voor structuur en krul het met een dunne krultang. Pin het vervolgens vast (opzij en naar achteren) als je lang haar hebt of krul de voorste plukken van je haar of pony als je een kort kapsel hebt. 

Dezelfde dunne krultang past prima bij de haarstijl van Holly Fulton's show. Daar krulden ze het haar bijna tot de haarwortel en vervolgens pinden ze het vast naar de zijkant. Een belangrijke stap is het uitborstelen van de krullen, zodat het geheel zachter en zelfs een beetje pluizig wordt.

Welke trends zou jij dragen?

Bron: cosmopolitan.co.uk, glamour.com
Beeld: Getty Images

Pin jouw favoriete trend in Pinbook