Celebs

De stijl van Jennifer Lawrence

Nieuw op Girlscene: De stijl van…! We love Jennifer Lawrence en daarom trappen we deze rubriek met haar af. In 2013 durfde ze het aan om haar lange haren geleidelijk aan af te knippen tot een pixie cut en tijdens rode loper evenementen zag Jennifer er altijd fris en stralend uit. Lees verder om te zien wat de stijl van Jennifer Lawrence is qua mode, beauty en haar en hoe je haar look namaakt.

Mode

Beeld: Getty Images

Op de rode loper mag Jennifer er dan Hollywood-waardig uitzien, in haar vrije tijd is haar stijl meer casual. Op straat spot je haar vooral in losse tops met een skinny jeans of juist in een maxi rok met strakke bovenkleding. Tijdens een persconferentie op de foto hierboven kiest Jennifer voor een minimalistische look die bestaat uit een witte crop top met lange mouwen en een zwarte pantalon.


Crop top €16,44 / Broek €19,95

Beauty

Beeld: Getty Images

Dit is een typische Jennifer Lawrence red carpet look. Smokey eyes in combinatie met een lichte gloss op haar lippen. Jennifer heeft altijd een mooie glans op haar gezicht en haar huid kan nog ademen onder een (lichte) foundation. 

Basis
Houd de basis licht. Zoals je bij Jennifer ziet mogen sproeten of moedervlekken gezien worden. Ga voor een foundation die bijna niet op de huid ligt, zoals Rimmel Wake Me Up foundation of nog beter: Max Factor CC Cream

Wangen
Jennifer gaat meestal voor een natuurlijke blos op haar wangen. Soms zie je niet eens dat ze iets van blush draagt, maar tijdens de Acadamy Awards (bovenstaande foto) heeft ze een roze blush op. Deze natuurlijke finish krijg je als je een crème product gebruikt. Bijvoorbeeld de blush sticks van Essence of Max Factor Miracle Touch Cream blush in de kleur Soft Pink, een favoriet van Britse beautybloggers. Extra glans krijg je door een gouden highlightkleur aan te brengen. Heb je geen highlighter? Gebruik dan oogschaduw! En de jukbeenderen worden aangezet met bronzer, maar in principe kun je deze stap overdag skippen.

Ogen
Hoe breng je oogschaduw aan op ogen zoals die van Jennifer? Ze heeft (licht) hangende oogleden, waardoor je haar ooglid niet goed ziet. Daarom maakt haar visagist een klassieke smokey eye, waarbij de wimperrand aangezet wordt met een donkere kleur en vervolgens met een lichtere kleur naar boven wordt gewerkt. Een grijze of gunmetal kleur past goed bij de koele ogen van Jennifer, dus dat is de kleur die zij meestal draagt. 

De bovenste wimpers zijn met een zwart potlood aangezet, wat vervolgens wordt vervaagd en geblend met een (donker)grijze oogschaduw tot de arcadeboog. Ook onder het oog draagt Jennifer diezelfde grijze kleur. Als je deze make-up namaakt moet je niet vergeten om je wimpers goed aan te zetten met twee lagen mascara. Max Factor Clump Defy of NYC Big Bold mascara zijn aanraders! Qua oogschaduw is dit palette van NYC geschikt.

Wenkbrauwen
Bij Jennifer wordt de vorm van haar wenkbrauwen niet aangepast, alleen ingevuld met een potlood die past bij haar haarkleur.

Haar
Wat haar betreft maakte Jennifer Lawrence een flinke metamorfose door vorig jaar. Tegenwoordig draagt ze haar haren kort en voordat ze compleet kort ging, droeg ze haar haren een tijdje tot op de schouders. In die tijd krulde ze het vooral rommelig voor een relaxte haarstijl. Op YouTube staan veel video's over haar verschillende haarstijlen en hoe je bijvoorbeeld haar up do's namaakt.

Watch on YouTube

 

Watch on YouTube

 

Wat vind jij van de stijl van Jennifer Lawrence? Van wie zou je een 'Stijl van…' artikel willen zien?

Must reads 👀