Lifestyle

19 liedjes die 10 jaar worden in 2014

Nu worden nummers als 'Happy' en 'Hey Brother' grijs gedraaid op de radio, maar een tijd geleden waren Usher's Yeah! en Kelly Clarkson's Since U Been Gone niet weg te denken uit de hitlijsten. Wist jij dat deze nummers in 2014 alweer tien jaar worden? Je leest het goed, TIEN jaar! Huh, is het als zo lang geleden… Girlscene zet een aantal nummers op een rij die in 2014 tien kaarsjes mogen uitblazen. For old time's sake! 

1. Usher – Yeah!

Watch on YouTube

Twee jaar lang had Usher geen muziek meer uitgebracht, dit nummer was zijn comeback. Yeah! is de eerste single van Usher's album 'Confessions' en werd wereldwijd een succes. 

2. Kelly Clarkson – Since U Been Gone

Watch on YouTube

Kelly Clarkson was de winnares van American Idol 2002 en met Since U Been Gone bewees ze dat ze geen eendagsvlieg was. 

3. Maroon 5 – She Will Be Loved

Watch on YouTube

Dit nummer is geïnspireerd door de relatie van zanger Adam Levine met Jane. She Will Be Loved haalde de zesde plaats in Nederland. 

4. Ciara – Goodies

Watch on YouTube

Ciara heeft dit nummer zelf geschreven en het gaat over maagd zijn. Critici waren laaiend enthousiast over het nummer, ze vonden vooral Ciara's gefluister erg goed. 

5. Terror Squat – Lean Back

Watch on YouTube

Lean Back was hét lied wat altijd op schoolfeesten werd gedraaid. Het nummer was zelfs genomineerd voor een Grammy! 

6. J-Kwon – Tipsy

Watch on YouTube

Tipsy was J-Kwon's eerste en enige hit, want zijn tweede single scoorde niet zo goed. 

7. Nina Sky – Move Ya Body

Watch on YouTube

Over ééndagsvliegen gesproken, het Amerikaanse duo Nina Sky scoorde in 2004 een hit met Move Ya Body. Het nummer werd vooral veel gedraaid in clubs en het was dan ook een zomer dance hit. Helaas bleef het succes hierbij, ook al probeerden de meiden wel weer de hitlijsten te veroveren. 

8. Eminem – Just Lose It

Watch on YouTube

Just Lose It is de eerste single van Eminem's album 'Encore'. Het nummer werd geproduceerd door Dr. Dre en het werd een gigantische hit. 

9. Avri Lavigne – Don't Tell Me

Watch on YouTube

Avril Lavigne beleefde haar succesvolste jaren rond 2004. De zangeres had al twee hits (onder andere Complicated) en dit is de eerste single van haar tweede album 'Under My Skin'. Het liedje gaat over sterk zijn. 

10. Gwen Stefani ft. Eve – Rich Girl

Watch on YouTube

Gwen Stefani was in 2004 net haar solocarrière begonnen, na een aantal succesvolle jaren met No Doubt. Gwen vertelde ooit dat het nummer beschreef hoe ze dacht over rijk zijn toen ze gewoon een 'Orange Country Girl' was. 

11. JoJo – Get Out

Watch on YouTube

JoJo was nog maar dertien jaar oud toen zij haar eerste hit scoorde met Get Out. We horen nog af en toe wat van haar, maar zoveel succes heeft ze nooit meer gekregen. 

12. Britney Spears – Everytime

Watch on YouTube

Everytime staat bekend als Britney's beste ballad. Het nummer is heel persoonlijk, want het gaat over de break-up met Justin Timberlake. Britney heeft het lied gecomponeerd op de piano. Critici waren dol op Everytime, ze vonden het oprecht overkomen. Ook werd de zangeres gecomplimenteerd over het feit dat ze met dit nummer volwassener en serieuzer overkwam. 

13. Snoop Dogg ft. Pharrell – Drop It Like It's Hot 

Watch on YouTube

Eén van de grootste hiphop-nummers uit 2004 was Drop It Like It's Hot. Het nummer had een bijbehorende move die veel werd nagedaan. 

14. Franz Ferdinand – Take Me Out 

Watch on YouTube

Take Me Out is de doorbraak van de Schotse indierockband Franz Ferdinand. Het nummer is al verschillende keren gecoverd (onder andere door Scissor Sisters) en werd gebruikt in een commercial voor Sony's Playstation Portable. 

15. The Black Eyed Peas – Let's Get It Started

Watch on YouTube

'Let's Get It Started' is de vierde single van het album 'Elephunk'. Het liedje heette eerst 'Let's Get Retarded'.

16. U2 – Vertigo 

Watch on YouTube

Vertigo is de eerste single van U2's album 'How To Dismantle An Atomic Bomb'. De bijbehorende videoclip is opgenomen in Spanje. 

17. O-Zone – Dragosta Din Tei

Watch on YouTube

Dragosta Din Tei was dé zomerhit van 2004, ook al konden we er geen woord van verstaan. Het lied is geschreven in het Roemeens. Het nummer was de bestverkochte plaat van het jaar en de single stond negen weken op nummer één. 

18. Freestylers – Push Up

Watch on YouTube

De groep Freestylers hebben lang geprobeerd om door te breken, maar een lange tijd wilde dat niet lukken. Toch gaven ze ondanks alle tegenslagen niet op en scoorden ze een hit in 2004. In 2011 probeerden ze het nog een keer met 'Frozen', maar helaas werd het geen succes. 

19. Ali B. ft. Brace – Ik Ben Je Zat

Watch on YouTube

Ali B. en Brace scoorden een hit met Ik Ben Je Zat, ze stonden op plaats drie in de top 40. De rappers kregen veel aandacht van de media en brachten hierna nog een paar succesvolle singles uit. 

Welk nummer uit 2004 vind jij het leukst?

Bron: 3voor12, top40, billboard100

Pin je favoriete artiest in Pinbook

Must reads 👀