Beauty

Zo voorkom je dat je nagels splijten

Picture pefect nails, zoals je die in nagellak tutorials ziet, welk meisje wil dat nou niet? Helaas merk je dat het in realiteit niet zo makkelijk is om lange, gezonde nagels te krijgen. Je moet ze goed verzorgen, wil je jouw ideale nagels krijgen. Eén van de meest voorkomende nagelproblemen zijn gespleten nagels; van die losgeraakte stukjes van de bovenste nagels. Gelukkig is er wat te doen aan gespleten nagels, met deze tips ben je in in ieder geval van één nagelprobleem af!

Iedereen heeft wel eens last van gespleten nagels. De één vaker dan de ander. Als je vaak je nagels lakt of nagels bijt, dan heb je meer kans op gespleten nagels. Daarnaast is het zo dat sommige mensen met sterke, harde nagels worden geboren, terwijl anderen minder geluk hebben met zachte en kwetsbare nagels. Maar met de juiste verzorging kan iedereen mooie nagels krijgen!

Laten we allereerst naar de oorzaak van gespleten nagels kijken. Als je nagels splijten, dan betekent het dat je nagels uitgedroogd zijn. Droge nagels brokkelen snel af en gespleten nagels zijn helaas onvermijdelijk.

Handschoenen dragen
Droge nagels kun je krijgen doordat je bijvoorbeeld veel de afwas doet. Een simpele tip is dan ook: draag handschoenen als je de afwas doet om de goede conditie van je nagels te behouden.

Pas op met nagellak(remover)
Het is hartstikke leuk om elke dag een nieuwe kleurtje op je nagels te hebben, maar nagellak is funest voor je nagels. Nagellak is niet het enige probleem, nagellakremover is ook niet je beste vriend. Aceton is heel slecht voor je nagels en bovendien werkt het uitdrogend. Geef je nagels zo nu en dan rust om gespleten nagels te voorkomen.

Vijlen
Als je last hebt van een gespleten nagel, dan kun je het beste de vijl er even bij pakken om je nagel weer 'gezond' te vijlen. Wij raden het af om je nagels te knippen, er komt dan te veel druk op je nagels waardoor je de conditie erger kan maken. Houd het dus bij vijlen.
Tip: Vijl in één richting, dus niet van links naar rechts. Zo blijft je nagel het sterktst.

Nagelverharder
Zwakke nagels splijten sneller, gelukkig is er nagelverharder op de markt. Let wel op dat je een verzorgende nagelverharder neemt, veel nagelverhards verergeren namelijk het probleem door het nog meer uit te drogen. Pas hier mee op of kies ervoor om de andere tips toe te passen.

Serum
L'Oréal Paris heeft een speciale lijn op de markt gebracht om je nagels te verzorgen. Hier zit ook Miracle Repair 7 serum bij. Het serum is verrijkt met gemicroniseerde arganolie, is rijk aan essentiële vetzuren, bevat een beschermende vitamine E en bevat herstellende bestanddelen. Het serum voorkomt breken, splijten en scheuren, en stimuleert de natuurlijke nagelgroei en gevoede nagels. Meer weten over dit serum of over de andere producten in de nail care lijn? Lees dan het artikel.

Nagelolie
Als je last het van gespleten nagels, dan hebben ze vochttekort. Dit vochttekort kun je oplossen door je nagels in te masseren met nagelolie. Dit kun je kopen bij de drogisterij.

Nagelriemen verzorgen
Gezonde nagels beginnen bij de nagelriemen. Het is daarom aan te raden om je nagelriemen goed te verzorgen. Dit kun je doen met Lemony Flutter van Lush (Girlscene's favoriet!). Zit je een beetje krap bij kas? No problem, een tijdje geleden hebben we een DIY geplaatst om zelf Lemony Flutter te maken. Je kunt de DIY hier vinden.

Selenium en zink
Schoonheid komt ook van binnennuit. Met de juiste voeding kun je de conditie van je nagels verbeteren. Het is bewezen dat selenium en zink goed zijn voor je nagels. Selenium zit in granen, vis en orgaanvlees, terwijl zink veel voorkomt in vlees, vis (haring, makreel), bruin brood, peulvruchten en rijst. Als je deze dingen wat vaker op je menu zet, dan zal je het verschil merken aan je nagels.

Wat doe jij om je nagels te verzorgen?

Bron: eetjemooi, sheknows, realsimple

Pin je inspiratie in Pinbook