Lifestyle

8 sekssymbolen van vroeger

Zijn hemelsblauwe ogen, zijn perfecte haar en zijn schattige glimlach… Zucht, wat kunnen we toch lekker wegzwijmelen bij een mooie man. Nu brengen Liam Hemsworth, Robert Pattinson en Harry Styles onze hoofden op hol, maar vroeger lieten mannen als James Dean en Marlon Brando de harten van vrouwen sneller kloppen. Wil jij meer weten van de sekssymbolen van vroeger? Lees dan snel verder. 

James Dean


James Dean was voor vrouwen hetzelfde als wat Marilyn Monroe voor mannen was: een sexsymbool. De acteur werd in één klap beroemd na zijn rol in East Of Eden, waarin hij de aandacht trok met zijn hotte looks. James Dean heeft maar vier jaar in de spotlights gestaan, hij overleed op 24-jarige leeftijd na een ongeluk met de auto. In 1955 werd hij postuum (na zijn dood) genomineerd voor een Oscar. 

Paul Newman 


Paul Newman was één van de bekendste Amerikaanse acteurs uit de jaren 60. Hij bracht menig vrouwenhart op hol door zijn blauwe ogen. Maar of Paul blij was met zijn status als hottie? Niet echt. Hij vond het vervelend dat mensen naar hem toekwamen en een opmerking maakten over zijn mooie ogen, in plaats van over zijn werk te praten. Om zijn ogen te verbergen droeg hij vaak een zonnebril. In 2008 overleed hij aan de gevolgen van longkanker.

John Travolta


Door zijn rollen in Saturday Night Fever en Grease werd hij in één klap beroemd en viel hij vooral bij vrouwen in de smaak. Zijn stoere uitstraling en zijn strakke kaaklijn zorgden er onder andere voor dat hij bekend stond als een sekssymbool. John verschijnt zo nu en dan nog in een film. 

Marlon Brando


Marlon Brando staat bekend als één van de beste acteurs en als één van de knapste acteurs allertijden. Hij heeft veel onvergetelijke rollen op zijn naam staan, zoals in The Godfather en Apocalypse Now. Marlon leidde een heftig leven met veel ups en downs. Hij was misschien niet de makkelijkste (het schijnt dat Marlon erg lui was en dat hij voortdurend ruzie maakte met zijn collega's), maar de acteur maakte op iedereen een onuitwisbare indruk. Hij overleed in 2004. 

Mick Jagger


Oké, Mick Jagger is misschien niet de knapste van het stel, maar feit is dat hij goed in de markt lag bij vrouwen. Mick representeert seks, drugs en rock 'n roll en dat was voor veel vrouwen aantrekkelijk. Daarnaast is hij super getalenteerd en maakt hij deel uit van de legendarische The Rolling Stones. Mick is twee keer getrouwd geweest (onder andere met Jerry Hall, met wie hij Jade, Lizzy & Georgia Jagger kreeg) en was hij samen met model L'Wren Scott, die opvalt vanwege haar lengte (1.93 meter). 

Harrison Ford


Harrison Ford was in de jaren 80 een veelgevraagd acteur, vooral dankzij zijn rollen in Star Wars en Indiana Jones. Daarnaast waren veel vrouwen weg van hem door zijn woeste uitstraling en zijn gespierde body. Op het moment doet hij het op werkgebied rustig aan en is hij getrouwd actrice Calista Flockhart. 

Elvis Presley


Elvis Presley beroverde iedereen niet alleen met zijn stem, maar ook met zijn looks. Zijn donkere haren, strakke kaaklijn en volle lippen… Zucht, alle vrouwen wilden wel een beschuitje met hem eten. Tot op de dag van vandaag wordt hij nog The King genoemd en geldt hij als één van de populairste zangers allertijden. Helaas overleed Elvis op redelijk jonge leeftijd. 

Clint Eastwood


Clint Eastwood was vroeger een groot sekssymbool in Hollywood. Hij was stoer & mannelijk met zijn grimmige gezicht en gevoel voor droge humor. iets wat voor veel vrouwen woest aantrekkelijk was. Goed nieuws voor ons: Clint heeft een super knappe zoon waar wij momenteel op crushen! Clint acteert nog steeds, maar heeft hij ook zijn horizon verbreed naar de politiek. 

Nog meer mooie mannen bekijken? Kijk dan hier

Welk sekssymbool van vroeger vind jij het knapst? 

Bron: cjp, ohnotheydidnt
Bron beeld: reporters 

Must reads 👀