Lifestyle

14 ergernissen op de fiets

Nederland is een echt fietsland en veel mensen zijn afhankelijk van de stalen ros. Over het algemeen zijn we dol op een fietsritje; we krijgen frisse lucht, genieten van de omgeving, het kost niks en het is ook nog eens gezond. Maar omdat we zo vaak op de fiets zitten, komen er ook de nodige ergernissen voorbij. Iemand die je zonder pardon afsnijdt bijvoorbeeld, ARGH! Lees hier nog meer ergernissen op de fiets. 

1. Je bent speciaal eerder opgestaan om eens iets speciaals met je haar te doen. Je lokken zitten picture perfect en je bent klaar om de deur uit te gaan. Je doet de deur open… NOOOO, regen! Om nog maar te zwijgen over de natte broek en uitgelopen mascara die je zal krijgen.

2. Mensen die je stellig inhalen, maar vervolgens slomer fietsen dan jij. ARGH, haal me dan ook niet in?! 

3. Brommers met blauw nummerbord die net zo goed een geel nummerbord hadden kunnen hebben, omdat ze met tientallen kilometers per uur te hard langs je razen. En je bijna van de sokken rijden.

4. Het is begrijpelijk dat toeristen ons kikkerlandje ook op de fiets willen verkennen, maar alsjeblieft, leer eerst de regels en rijd ons niet voor de voeten. 

5. Bakfietsen… Het is vast heel praktisch, maar het neemt ook ontzettend veel ruimte van de weg in beslag waardoor jij ze met geen mogelijkheid kunt inhalen. En je komt ze meestal tegen als je haast hebt… 

6. Mensen die hun hand niet uitsteken en ineens afslaan. Grrrrrrrrrr!

7. Zo hard trappen als je kan, maar met geen millimeter vooruit komen door de keiharde wind. En er bij aankomst uitzien alsof je met je vinger in het stopcontact hebt gezeten. 

8. Mensen die je zonder pardon afsnijden, waardoor je bijna van je fiets valt. 

9. Twee (of soms drie!) mensen die naast elkaar fietsen en zo hard aan het praten zijn, dat ze jouw bel niet eens horen. @^#&@$ ik wil er langs! 

10. Een dronken fietser die voor je neus van zijn/haar fiets valt. 

11.  Mensen die zonder enige reden aan de linkerkant fietsen, zodat je ze niet kan inhalen. 

12. Fietsers die aan de verkeerde kant van de weg fietsen. En ook nog eens geen licht hebben. 

13. Auto's die je wel érg dicht langs je rijden. 

14. Misschien wel de ergste vijand van een fietser: SNEEUW! Het is onmogelijk om op je stalen rosje te klimmen als er een dik pak sneeuw ligt. En dan hebben we het nog niet over de nodige glijpartijen gehad!

Wat is jouw grootste ergernis op de fiets?