Beauty

8 redenen waarom je niet elke dag je haar moet wassen

Shock horror: Girlscene vindt inderdaad dat je niet per se elke dag je haar hoeft te wassen, zeker als het niet nodig is. Je verwijdert de natuurlijke oliën van het haar, waardoor het juist extra gaat produceren en jij vervolgens al snel weer met vet haar loopt. Dat proces stel je uit door het om de dag of zelfs maar een paar keer per week te wassen. Lees verder waarom dat zo is en welke kapsels goed bij second day hair passen.

Waarom moet je je haren niet elke dag wassen…

Eenvoudig stijlen
Haar is makkelijker te stijlen als het een dag daarvoor – of nog eerder – gewassen is. Wanneer je haar helemaal schoon is schuiven speldjes sneller uit je haar. Net als vlechten en krullen wat sneller uitzakt, omdat je haar simpelweg minder hold heeft als het fris gewassen is. 

Geverfde lokken
Om de kleur van je geverfde haar te behouden moet je het eigenlijk zo min mogelijk wassen. Hoe vaker je het wast, hoe eerder de kleur vervaagt. Vergeet niet om een shampoo te gebruiken die speciaal voor gekleurd haar ontwikkeld is. 

Gezond(er) haar
Het 'overwassen' van haar zorgt ervoor dat je haar juist droger wordt in plaats van lushious en zacht. En daarbij strip je elke keer je lokken van de natuurlijke oliën, waardoor het haar de oliën wil compenseren en overcompenseert. Gevolg: sneller vet haar. Probeer om de dag of zelfs één keer in de twee of drie dagen shampoo te gebruiken en neem dan een kleine druppel in plaats van een handvol. Nog beter: gebruik shampoo zonder SL(E)S. Dit ingrediënt zorgt dat producten schuimen, maar het heeft ook een uitdrogende werking. 

Tijd besparen
Hoeveel tijd bespaar je als je niet elke keer je haar wast en je onder de douche alleen maar je lichaam hoeft te wassen? Heel veel tijd! Je hoeft ook niet meer te wachten tot je haar droog is wat nog meer tijd bespaart. Dat betekent langer slapen in de ochtend en wie wil dat niet. 😉

Geld besparen
Je doet dubbel zo lang met een fles shampoo als je het wassen slechts een dag uitstelt. Stel dat je normaal gesproken elke maand nieuwe shampoo moet kopen… Dat hoeft niet meer als je het wassen een keer skipt! Van het geld dat je bespaart koop je weer een leuk shirtje of een lipgloss bijvoorbeeld.

Droogshampoo
Whoop whoop, thank God dat er droogshampoo bestaat waardoor je haren wassen uitstelt. Girlscene kan niet zonder Batiste op dagen dat we de shampoo laten staan. Vette haarwortels verdwijnen als sneeuw voor de zon en de extra volume in het haar is mooi meegenomen. 

Minder frizz
Haar is beter handelbaar op de tweede dag na het wassen, omdat het haar dan meer grip en textuur heeft. Bovendien is haar minder pluizig op de tweede dag, wat mooi meegenomen is. Het lijkt wel alsof haar minder 'fluffy' is als je het een dag niet wast. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de oliën die je produceert.

Stijlen
Is het niet fijner om twee of meer dagen van je steile haar of krullen te genieten in plaats van alles er meteen uit wassen? Als je eerst mousse of een ander langhoudend product gebruikt blijft je haar op z'n minst twee dagen goed zitten, waardoor je de volgende dag niet veel moeite hoeft te doen en je haar meteen perfect in model zit.

Hierbij meteen wat inspiratie hoe je second day hair draagt, zoals de celebrities:

Selena Gomez gaat vaak voor een vlecht die ze aan de linkerkant van haar schouder draagt. Met droogshampoo zorg je voor volume en ga je de vette haarwortels tegen. Maak het lekker messy, want er mogen best een paar plukken loshangen.


Olivia Palermo weet hoe ze op een mooie manier haar vastzet, wat een perfecte haarstijl is voor op de 'tweede dag'. Allereerst draagt ze haar haren in een middenscheiding. Vervolgens vlecht of draait ze aan beide kanten een pluk haar en dat zet ze vast in een knot met schuifspeldjes. Voor een opvallende knot vlecht je de pluk haar eerst en draai je het zoals je normaal doet als je een knot maakt. 


Of draag je haar in Victoria's Secret-stijl met een grove slag. Je hoeft niet naar het strand te gaan om de beachy waves te krijgen, aangezien je het tegenwoordig gewoon in een potje koopt. Zoek in de drogisterij naar sea salt of texturizing spray en gebruik dit op droog haar. 


Kendall en Kylie dragen gewoon een hoed of pet als ze geen zin hebben om hun haar te wassen en stylish voor de dag willen komen.


Een andere optie is een paardenstaart, zoals Kim Kardashian vaak draagt. Kim gaat meestal voor sleek en strak, maar een rommelige staart is ook prima als je niet veel tijd hebt om iets met je haren te doen. Zie je de glans op het haar van Kim? Deze haarstijl is daarom no problemo als je haar wat vetter is. 

Hoe vaak was jij je haren? En hoe draag jij je haren op de tweede dag?

Bron: sheknows, collegegloss, dailymakeover
Beeld: Getty Images en Instagram