News

Is het tijd voor plus size Barbie?

Dat Barbie meer is dan alleen een speelgoedpop, weten we al een tijdje. Ze komt regelmatig in het nieuws omdat kinderen een te onrealistisch beeld zouden krijgen door Barbie's ultra slanke lichaam. Nu luidt de vraag: 'Hebben we een plus size Barbie nodig om kinderen een realistischer beeld te geven?'. De Facebookpagina 'Plus Size Modeling' stelde deze vraag, mét plaatje van een Barbie met obesitas. Maar de plus size Barbie viel niet bij iedereen in goede aard… 

Een bewerkt plaatje van een plus size Barbie naast een 'normale' Barbie heeft een behoorlijke discussie aangewakkerd. Hebben we een Barbie met obesitas nodig om een realistischer beeld van het vrouwelijk lichaam te creëren? Of zorgt een plus size Barbie óók voor een 'ongezond' beeld bij kinderen?


Bron

De Facebookpagina 'Plus Size Modeling' plaatste vorige week een foto met een plus size Barbie met de vraag: "Should toy companies start making plus-sized Barbie dolls? In all honesty, we want to know …". Sinds deze post heeft de pagina 36.000 likes erbij. Maar dat is niet alles: de post is 1600 gedeeld en het heeft duizenden (kritische) reacties. Bij veel mensen schoot de plus size Barbie in het verkeerde keelgat; de pop zou een onjuiste voorstelling van curvy vrouwen zijn. 

Een gebruiker, Kylie Boise schreef: 'Ja, laten we een ongezonde levensstijl bevorderen. Net wat Amerika nodig heeft.' De meeste kritiek kwam op de driedubbele onderkin van de Barbiepop. Lauren Johnson schreef: 'De onderkin is belachelijk!' en MaryBeth Gafford zei: 'De driedubbele onderkin is too much. De meeste mensen met overgewicht (inclusief mezelf) hebben alleen een dubbele onderkin, ongeacht het gewicht.'

Kunstenaar Nickolas Lam was de eerste die met een 'vollere' Barbie kwam. Hij zocht uit hoe Barbie eruit zou zien als ze de maten van een gemiddeld meisje zou hebben. Het hele artikel over de Barbie zoals jij en ik kun je hier lezen. 

Ondertussen gaat de discussie over de plus size Barbie gewoon door. 


Bron

Wat denk jij: hebben we een plus size Barbie nodig? Of is dat ook een slecht idee? Wat vind jij van de Barbie met obesitas op het plaatje?

Bron: dailymail