Lifestyle

6 dingen die je deze maand moet doen

We hebben een overvolle to do list, maar helaas komen we nooit aan alles toe. Er zijn altijd van die klusjes die je telkens weer op je wekelijkse to do list kunt bijschrijven. Zucht… Wat zou het toch fijn zijn als je lijstje eens leeg was! Girlscene moedigt je aan om juist nú de dingen te doen die je normaal altijd uitstelt. En echt: als je er eenmaal mee begint dan valt het heus wel wel mee, maar het beste gevoel… is als je het van je lijstje kunt afstrepen! 


Bron

1. Geef je kamer een likje verf
Iets wat je niet zo snel doet, is je kamer een likje verf geven (mits je net verhuist). Een likje verf doet wonderen voor een kamer en bovendien is het een perfecte manier om de winter vaarwel te zeggen en het zonnetje in huis te halen. Is het niet nodig om alle wanden van je kamer te verven? Je kunt ook een wand in een vrolijke kleur verven.
Make it more fun: Haal vrolijke accessoires zoals vazen en fotolijstjes in huis en trakteer jezelf op een bosje bloemen. Resultaat? Een frisse, opgeruimde en 'nieuwe' kamer waar je weer even mee vooruit kunt. 

2. Zoek je kleding uit
Gaan de deuren van jouw kledingkast niet meer dicht? Erger jij je elke ochtend weer aan het feit dat je nooit -maar dan ook nooit- jouw gewenste shirtje kan vinden in de overvolle kast? Tijd om je kleding uit te zoeken! Maak drie stapels: 1. Keep (items die je absoluut wil houden) 2. Maybe (misschien houden/weggeven aan nichtjes, zusjes of vriendinnen/doneren) 3. Trash (items die helemaal versleten zijn of waar een gat in zit). Houd de volgende regel aan: Als je een item langer dan een halfjaar niet hebt aangetrokken doe het dan weg.
Make it more fun: Organiseer een kledingruilavond met je vriendinnen. Neem je kleding uit de stapel 'Maybe' mee, sla zelf ook je slag bij de stapel kleding van vriendinnen (houd het binnen de perken, want anders is je kledingkast wéér overvol) en maak je vriendinnen blij met jouw afdankertjes. 

3. Boek de zomervakantie
Nog een paar maanden en het is weer tijd voor de zomervakantie. Je hebt nu al zin om op vakantie te gaan, maar het is altijd weer een gedoe om uit te zoeken waar je dan naartoe gaat, hoe je op de bestemming komt en waar je gaat verblijven. Het is een tijdrovende klus om uit te zoeken wat de beste en goedkoopste opties zijn. Als je jouw vakantie nog niet hebt geboekt, begin er dan nu mee! Als je langer wacht, dan zul je niet alleen in de stress zitten, maar dan zullen ook de prijzen stijgen. Dus ga ervoor zitten en boek die vakantie! 
Make it more fun: Nu de vakantie is geboekt, kun je de winkels en webshops afspeuren naar geschikte outfits die je kunt dragen op je vakantiebestemming! En je kunt de dagen aftellen voordat je op vakantie gaat :-). 

4. Zoek naar een (zomer)baan/stage
De zomervakantie is weer in zicht (oké, het duurt nog wel een paar maandjes, maar de winter is tenminste achter de rug), dus het is verstandig om al te denken aan een zomerbaantje of -stage. In de zomer heb je zeeën van de tijd, dus dan kun je mooi cashen of je kunt stage lopen om werkervaring op te doen. Begin nu alvast met mailen naar de bedrijven waar je heel graag zou willen werken of stage lopen. Het is echt niet te vroeg! Je bent tenminste op tijd en het getuigt van motivatie als je bijtijds actie onderneemt. Heb je een sollicitatiegesprek gescoord en wil je vast weten wat de do's en don'ts zijn tijdens een sollicitatie? Dat lees je hier
Make it more fun: Denk aan je overvolle spaarvarken en de leuke contacten die je op zult doen (misschien loop je wel je ware liefde tegen het lijf ;-)). 

5. Maak de recepten die je altijd al had willen maken
We hebben allemaal wel een paar recepten die we al tijden willen maken, maar waar we toch nooit aan toe komen. Trek er nu een zaterdagmiddag voor uit om de keukenprinses uit te hangen. Maak nu eindelijk eens die red velvet cake, zodat je dit recept weer aan je 'kook skills' kunt toevoegen.  
Make it more fun: Organiseer een high tea voor je vriendinnen, zodat je jouw zelfgemaakte gerechten met hen kunt opsmikkelen.

6. Doe één ding van je bucketlist 
Een bucketlist is misschien wel anders dan een to do list, maar toch zijn het dingen die je graag nog wil doen. Het jaar 2014 is nu alweer een tijdje bezig en de kans is klein dat je nu al alles van je buckelist hebt gedaan. De kans is zelfs groter dat je nu denkt: 'Oja, shit, mijn bucketlist!' Tijd om iets van je bucketlist te doen. We doen er nog een schepje bovenop: Als je in een avontuurlijke bui bent, kun je meteen het meest grote/enge/heftige ding van je bucketlist doen. 
Make it more fun: Dingen van je bucketlist zijn altijd leuk, dusss have fun! En na afloop kun je weer lekker afstrepen. 


Bron

Welke activiteit ga jij van je to do list afstrepen? 

Laat je inspireren in Pinbook