Lifestyle

Zo blijf je gemotiveerd voor school(werk)

Huiswerk is soms een pain in the ass en het is nog erger als je te maken hebt met een mega deadline of een tentamen die je moet halen. Stress, stress, stress! Nu is het belangrijk om met een gemotiveerde houding aan het werk te gaan. Maar eh… hoe blijf je gemotiveerd als er zoveel druk op je schouders ligt? Lees verder en volg Girlscene's raad op om te knallen op school.

Een goed begin is het halve werk. Zorg daarom dat je gefocust bent als je op school zit. Want hoe beter je oplet in de les, hoe minder werk je uiteindelijk thuis hebt om de stof er in te stampen die je in de lest hebt gemist. Denk maar zo: de lessen moet je toch volgen, dus het kost alleen maar meer tijd als je nu niet oplet en thuis straks al het werk moet doen.


bron

Aantekeningen
Maak voldoende aantekeningen van belangrijke stof. Die pak je er vervolgens bij als je aan tafel zit om te leren. Werk per paragraaf of hoofdstuk, dus lees eerst een deel uit je boek en lees daarna wat je in je schrift of document noteerde. Dan weet je meteen wat het belangrijkste is én heb je de stof al twee keer doorgenomen. 

Markeer
Tijdens de lessen (en het leren) markeer je alle tekst of woorden die belangrijk zijn en die je moet onthouden. Dit komt van pas zodra je de stof moet leren of toepassen. Dit dient meteen als samenvatting, omdat je alleen de stukken hoeft door te lezen die je felroze maakte.

Elektronica
Laat je niet afleiden door je telefoon, tablet, laptop of computer. Het is dan te makkelijk om even een berichtje te sturen naar je BFF's of de groepschat te openen waar iedereen hun meest gebruikte emoji's doorstuurt. Om over het internet en YouTube video's nog maar te zwijgen… En heb je aantekeningen op je computer staan? Print het dan uit. Het is bovendien makkelijker om te leren van papier dan vanaf een scherm. 

Regen
Onthoud: slecht weer is één van de beste weersomstandigheden om in te leren. Terwijl de regen tegen het raam tikt kruip jij weg onder een dekentje met je huiswerk en dikke boeken. En zo zijn er meer mensen met jou, want niemand die nu in bikini naar het strand gaat.

Doel
Moet je wiskunde cijfer nog een halve punt omhoog of wil je toegelaten worden tot je droomopleiding? Dat telt weer als extra motivatie om nu je best te doen.

Leeromgeving
Op de bank, aan de keukentafel, op de grond met kussens of gewoon aan je eigen bureau… Wat is voor jou dé manier om te leren of huiswerk te maken? Ontdek wat voor jou het beste is. De een werkt het beste in complete stilte, terwijl de ander graag leert met een muziekje op de achtergrond. Wanneer je liever geluid om je heen hebt kun je gebruik maken van studieruimtes op school of in de bibliotheek om te leren. 


bron

Sfeer
Huiswerk is niet echt iets om naar uit te kijken, zorg daarom voor wat sfeer in de ruimte waar je werkt. Steek een kaarsje aan, kop thee of warme chocolademelk en…

Power food
… neem een schaal mee met je favoriete power foods die je helpen bij het leren. Of neem lekker een zak chips om het leed te verzachten.

Ontspannnnn
Als je voelt dat je een RSI-arm krijgt en jezelf liever onder de dekens verstopt door de bergen werk, betekent dat je maar een ding moet doen: ontspannen! Ga sporten, de hond uitlaten of in ieder geval even naar buiten om niet met schoolwerk bezig te zijn. Neem elke 30 of 60 minuten een break, waarvan je op z'n minst een keer naar buiten gaat. Tenzij het keihard regent natuurlijk.

Work hard, play hard
Plan iets leuks wat je gaat doen nadat al je werk af is. Een avond uit met je vriendinnen of een flinke shopping spree na een tentamenweek of het kijken van je favoriete film als je huiswerk af hebt. Yessss, eindelijk iets leuks om naar uit te kijken!

Wat zijn jouw tips om gemotiveerd te blijven voor school? 

Bedankt voor de tip, Iris!

Pin je inspiratie in Pinbook