Lifestyle

18 romantische Valentijn dates

Nog heel even en het is de meest romantische dag van het jaar. We hebben het natuurlijk over Valentijnsdag. Als je een Valentijn hebt dan ga je het vast wel vieren. Maar wat moet je nu in godsnaam doen?! Je wil je liefje natuurlijk verrassen met een leuke en romantische date… Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. No worries, Girlscene zet 18 dates op een rij zodat je deze dag niet snel meer zult vergeten. 


Bron

1. Schaatsen
Wat is er nu romantischer dan schaatsen? Niet veel. Hand in hand schaatsen, sfeervolle lichtjes.. En als je valt, dan kun je je natuurlijk lekker aan hem vastklampen ;-). Na afloop drinken jullie natuurlijk een kopje warme chocolademelk. 

2. Film kijken
Je hoeft echt niet per se naar buiten voor een date. Zin in een low key Valentijnsdag? Blijf lekker binnen en huur een film. Wees niet bang dat het niet speciaal genoeg is, het kan net zo leuk zijn als een duur diner en rozen. Stel wel een regel in: jullie mogen allebei een romantische film uitzoeken, zonder dat de jullie tegen de ander in mogen gaan. 

3. Romantisch diner 
Jullie hebben vast wel eens samen gegeten, dat is niet zo bijzonder, maar als je behoorlijk uitpakt (denk aan een diner met meerdere gangen of serveer het eten in de vorm van een hartje) dan kun je jouw Valentijn zeker verrassen met een diner. Dek de tafel, strooi wat rozenblaadjes over de tafel en zet een bloemetje op tafel. Dim het licht, zet overal kaarsjes neer… Dat klinkt als een über romantische date toch?!  

4. Uit eten
Ben jij geen keukenprinses? Dan kun je natuurlijk ook uit eten gaan. Liefde gaat tenslotte door de maag. Het kost iets minder moeite, maar het is zeker niet minder romantisch. Als je een leuk restaurantje met een leuke sfeer vindt, dan kun je er een leuke date beleven. Duur hoeft het ook niet te zijn, er zijn genoeg tentjes waar je voor vijf euro al een pizza of een bord pasta hebt. 

5. Spa day
Boek een arrangement voor twee in een spa en ga een dagje relaxen. Sauna, massages… Aan het eind van de dag zijn jullie dan zo ontspannen dat er vast nog een leuke avond in het verschiet ligt ;-). 
Tip: op sites als Groupon zijn vaak goedkope deals voor spa's te vinden. Het hoeft helemaal niet duur te zijn! 

6. Bioscoop
Lekker dicht tegen hem aankruipen in de bios, dat klinkt wel als een Valentijn-date toch? Zoek een romantische film uit, of kies voor een horrorfilm, dan heb je alle reden om hem goed vast te pakken, koop popcorn en frisdrank… Ideale avond! 

7. Karaoke-duet
Trek de stoute schoenen aan en zing een duet in een karaoke-café. Lachen gegarandeerd en jullie zullen waarschijnlijk nog heel lang in een deuk liggen als jullie eraan terugdenken. 

8. Strand
Een strandwandeling is misschien wel afgezaagd, maar het is en blijft romantisch. Ontvoer hem naar een strand bij jou in de buurt (lees: vertel hem niet waar jullie naartoe gaan). Neem een fotocamera mee zodat jullie deze romantische date kunnen vastleggen. 

9. Picknick binnen
Wie zegt dat picknicken niet kan in februari? Oké, buiten is misschien niet zo'n goed idee, maar wat dacht je van een indoor picknick? Leg een picknickkleed in je (huis)kamer) en haal lekkere dingetjes voor in de picknickmand. Het is het leukst als hij er niks van af weet, verras hem dus met een spontane picknick. 

10. Avondwandeling
De lichtjes, de sterren… Niks is romantischer dan de avond. Trek je wandelschoenen maar aan en maak je klaar voor een avondwandeling bij jullie in de buurt. 

11. Versier zijn kamer 
Versier zijn kamer! Strooi rozenblaadjes door de kamer, zet overal kaarsjes neer en zorg voor een prachtig boeket met bloemen. Honderd procent zeker dat hij super blij is! 

12. Zonsopgang
De zonsondergang hebben jullie misschien wel eens bekeken, maar wat dacht je van de zonsopgang? Jullie moeten wel vroeg opstaan, maar het is het echt waard. Iedereen ligt nog op een oor en het enige wat je zal horen zijn de tjirpende vogels. En je vriendje, natuurlijk. 

13. Gedicht
Zet kaarsjes neer, schenk wat rode wijn (of iets non-alcoholisch) in en lees jouw eigen geschreven gedicht aan je Valentijn voor. 

14. Massage
Speel voor masseuse en geef hem een heerlijke massage. Sla genoeg massageolie in en zorg ervoor dat je warme handen hebt (ieehhhh koude handen over je rug). Als je goed je best doet, wil hij jou misschien ook wel een massage geven. 
Wil jij weten hoe je de perfecte massage kunt geven? Dat lees je in dit artikel

15. Love songs
Als jullie in een cheesy bui zijn, pak de cd-speler er dan maar bij en luister naar love songs. De omgeving is natuurlijk erg belangrijk, het is daarom leuk om de cd-speler op het balkon of in de tuin te zetten, zodat jullie naar de sterren kunnen kijken terwijl jullie cheesy love songs luisteren. Zorg wel voor een dikke deken, zodat jullie het niet koud krijgen! 

16. Vamp it up
Ben jij wel toe aan een spannende Valentijn-date… No problem. Verras jouw Valentijn dan met een nieuw lingeriesetje. Want welke jongen houdt er nu niet van een private Victoria's Secret show met zijn favoriete Angel (jij)?! En het is meteen een goed excuus om de stad in te gaan voor een shopsessie. 

17. Missie
Go on a mission! Maak van Valentijnsdag iets speciaals en spreek af dat jullie de dag gebruiken om iets speciaals voor de ander te kopen. Think out of the box! Kom niet aan met standaard sokken of een knuffelbeertje. 's Avonds wisselen jullie de cadeautjes uit a la Gossip Girl (weten jullie nog? Serena en Dan deden dit ook in het eerste seizoen). 

18. Love scrapbook
Koop een leeg fotoboek en spendeer Valentijnsdag om een love scrapbook te maken samen met je lover. Plak hierin al jullie foto's, bioscoopkaartjes en love letters, uiteraard met bijschriften. 


Bron

Wat ga jij doen op Valentijnsdag?

Laat je inspireren op Pinbook