Beauty

Dé beauty trends voor lente 2014

What's hot and what's not? Deze keer zet Girlscene de lente beauty trends voor 2014 voor je klaar aan de hand van de grote modeshows van afgelopen Fashion Week. Van frisse gezichten op de catwalk van 3.1 Phillip Lim tot de fel opgemaakte wangen in de show van Dolce & Gabbana. Met dit handige overzicht weet je precies wat je qua trends in het voorjaar te wachten staat.

Donna Karan

Donna Karan showt haar collectie in New York. De make-up is warm en licht gehouden door visagist Charlotte Tilbury.

Basis: Kies voor een foundation met een lichte dekking, waardoor de huid nog kan ademen. Poeder het af met een grote kwast en een minimale hoeveelheid poeder. 
Wangen: Op de wangen mag je een oranje tot amberkleurige blush gebruiken. 
Ogen: Voor de ogen gebruikt Charlotte Tilbury een bronzen/gouden kleur die ze zowel op als onder het ooglid aanbrengt. De wimperaanzet wordt aangezet met een donkerbruin oogpotlood en op de wimpers komt een mascara voor volumineuze wimpers.
Lippen: Breng op de lippen een beige/roze kleur aan die glanst. 

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana toont de collectie uiteraard in Milaan en topvisagist Pat McGrath verzorgt de visagie.

Basis: Glans, glans, glans. Een luminous foundation geeft het gezicht een mooie glow deze lente.
Wangen: Meng een roze en perzikkleurige blush voor de perfecte kleur op je wangen. De blush mag hoog op de wangen aangebracht worden richting de haarlijn en wenkbrauwen. Breng vervolgens een highlighter op de jukbeenderen aan. 
Ogen: Kleuren zoals geelgoud en rosé zijn de kleuren voor de lente. Voor de arcadeboog en de onderste wimpers kiest Pat McGrath een diepere beige kleur. Dezelfde highlight kleur van je wangen staat ook erg mooi als je het met een natte kwast in je binnenste ooghoeken aanbrengt. Qua eyeliner houdt Pat het zacht met een kleine winged liner in een bronzen kleur. Zet eerst je wimpers aan met een potlood en ga er vervolgens overheen met een vloeibare eyeliner. 
Lippen: Stains zijn hot voor spring/summer en een snelle tip is om een lippenstift met je vingers op je lippen te deppen. 

Alexander McQueen

Sarah Burton van Alexander McQueen gaat voor een Lady GaGa-esque look met gebleekte wenkbrauwen en hoge jukbeenderen. 

Basis: Leg een goede basis met een foundation die je huid eruit laat zien alsof het van porselein is. Het liefste mét satijnen finish. Voor de ultieme nude look vergeet je niet om concealer te gebruiken op onzuiverheden en donkere kringen. Poeder licht af.
Ogen: Très simpel, voor de ogen hoef je niets te doen. Wil je wel iets op je oogleden? Kies dan een nude oogschaduw om het geheel te matteren.
Wangen: Het gezicht ziet er wat vlak uit als je alleen foundation en concealer gebruikt. Shape het gezicht met een matte bronzer of peachy blush om meer definitie te creëren, want de jukbeenderen mogen opvallen.
Lippen: Bij een nude look hoort natuurlijk een lichte lipkleur. Tijdens de show van Alexander McQueen liepen de modellen met een lichtroze lippen over de catwalk. 

Burberry Prorsum

Burberry Prorsum showt elk seizoen in Londen en achter de schermen zorgt Wendy Rowe voor de make-up.

Basis: Houd de huid glanzend en stralend. Met een vloeibare highlighter versterk je de glans en met poeder haal je glans weg op plaatsen waar het niet gewenst is.
Ogen: Voor de ogen gebruikt Wendy Rowe roze fluwelen tinten. Op een gebruinde huid zoals Cara staat een donkerroze kleur goed, terwijl je bij een bleke huid beter voor een lichte rosy tint kunt gaan. Om de look draagbaar te houden maak je het af met een laagje mascara.
Wangen: Geen blush deze keer, alleen bronzer om te shapen voldoet.
Lippen: Barely there lippenstift is een van de trends voor de lente. Het lijkt alsof je niets op je lippen draagt, terwijl je in werkelijkheid lippenstift draagt als een lipstain.

Jil Sander

Pat McGrath ging bij Jil Sander voor een minimalistische look, wat je onder andere ook zag bij Alexander McQueen. 

Basis: Zo licht als de foundation is, zo sterk mag de wenkbrauw zijn. The bigger, the better. De huid ziet er natuurlijk uit alsof er geen poeder aan te pas komt.
Ogen: Taupe is de kleur van deze look. Zowel crème als poeder oogschaduw mag op en om de ogen, kies welke variant je het fijnste vindt. De wimpers worden voorzien van een laag bruine mascara om het geheel zo natuurlijk mogelijk te houden.
Wangen: Wederom een mix van roze en perzik kleur op de wangen om het gezicht op te warmen.
Lippen: Een nude lip blijft in dit voorjaar. Pat McGrath gebruikt alleen een lippenbalsem om de lippen te verzorgen en verder niets.

Stella McCartney

Pat McGrath was wederom weer aan het werk bij een van de grote namen. Deze keer ontwikkelde ze een rebellious look met graphic eyeliner.

Basis: De huid ziet er fris uit en op de jukbeenderen mag highlighter niet ontbreken. Gebruik plaatselijk poeder om de ongewenste glans op het gezicht onder controle te houden.
Ogen: Opvallend aan de make-up is de eyeliner. Zowel op als onder de wimperrand komt een bruin/grijs oogpotlood die Pat McGrath doortrekt naar de binnenste ooghoek. Voor meer intensiteit breng je een vloeibare eyeliner aan langs de bovenste wimpers. Wees niet bang om de eyeliner te vervagen met een kwast of wattenstaafje, omdat het er niet strak uit hoeft te zien.
Wangen: Geen blush op de wangen tijdens de show van Stella McCartney. Hoogstens bronzer om het gezicht meer vorm te geven, maar daar blijft het bij.
Lippen: Een zoete roze kleur op de lippen compenseert het feit dat je geen blush draagt op de wangen.

Michael Kors

Ondanks dat de Michael Kors collectie erg jaren '40 is, lopen de modellen niet met een rode lip over de catwalk. 

Basis: Houd het gezicht naturel met een lichte basis en breng daarna de warmte terug in het gezicht. Een poeder haalt de glans weg van het gezicht.
Ogen: Alleen bruine mascara is genoeg.
Wangen: Kies voor bronzer om het gezicht warmte te geven en ga daarna voor een blush in een roze tint. 
Lippen: Stain (voor een subtiele kleur die de hele dag blijft zitten) de lippen door eerst lippenbalsem aan te brengen, stift het daarna met een bessenkleur lippenstift, hap even op een tissue en klop de rest in met je vinger. De kleur wordt dan transparanter en meer roze dan paars.

Marc Jacobs

François Nars verzorgde de make-up bij Marc Jacobs. Blauw is de prominente kleur van deze show.

Basis: Een BB cream of getinte dagcrème vormt de perfecte basis voor deze make-up.
Ogen: Ogen mogen opvallen met een teal of blauw oogpotlood op de waterlijn, onder en boven. Trek het door naar buiten voor een wing en gebruik tot slot veel mascara.
Wangen: Kies voor een warme kleur blush aan de zijkant van de wangen en op de jukbeenderen.
Lippen: Klop een roze lippenstift op de mond of gebruik een (getinte) lippenbalsem. Dep eventueel highlighter op de lippen, maar verder is glans – als in: een balsem of gloss – verboden.

Rag & Bone

Met het zicht op het WK voetbal in Brazilië ging Rag & Bone voor Hollands oranje op de lippen.

Basis: Ondanks dat de huid mat oogt, wordt er alsnog gebruik gemaakt van highlighter om hier en daar glans aan te brengen. 
Ogen: Op de catwalk zie je glossy ogen, maar in het dagelijkse leven vervang je dit door een minerale oogschaduw die je vervolgens nat aanbrengt op je oogleden en langs je onderste wimpers. 
Wangen: Laat poeder blush voor wat het is en kies voor een cream blush. Het effect is glanzend en naturel, wat goed past bij de felle lippen van deze make-up look. 
Lippen: Om de oranje lippenstift kun je niet heen. 

De beauty trends voor lente 2014 op een rij:
Nude
De basis voor het gezicht is licht en glanzend. Een lichte dekking krijg je als je een BB cream of getinte dagcrème gebruikt. Ben je meer van vloeibare foundation? Zoek er dan één die het gezicht oplicht. Het belangrijkste is een perfecte en vlekkeloze basis. 

Blush
Is de nude look te saai voor jou? Dit voorjaar mag de blush opvallen, zodat je een met een frisse blos op de wangen rondloopt. Blush kleuren neigen meer naar de koele roze kant dan naar de warme perzik kant, maar kies een kleur die vooral mooi staat bij jouw huidskleur en ondertoon. 

Brows
Je hebt geluk als je volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne bezit, want die trend zie je nog steeds deze lente. Ga voor vol en donker of houd het juist naturel als je niet gezegend bent met dikke wenkbrauwen. 

Eyeliner
Ondanks dat er bij veel shows geen oogschaduw aan te pas komt – op taupe, roze en wat goud na – steelt de eyeliner bij Marc Jacobs en Stella McCartney de show. De visagisten trekken de (gekleurde!) eyeliner door naar buiten voor een wing en omlijnen het gehele oog met potlood. Ook de binnenste ooghoeken krijgen een extra accent. 

Mascara
Zwart is uit en bruin is in. Laat de wimperkruller maar in de kast, want de wimpers hoeven niet tot de hemel te reiken dit seizoen. Bij een neutrale ik-heb-geen-make-up-op dag past een minder opvallende mascara die de wimpers accentueert, maar niet voor een spinnenpoot effect zorgt. Eén laag mascara is meer dan genoeg.

Lippen
Na de felle lipkleuren in de winter mag je de mond een break geven. Op de meeste dagen kom je weg met lippenbalsem of een roze lipstain, net zoals te zien is bij de meeste fashion shows. Geen gedoe met opvallende kleuren of plakkerige lipproducten, want dit voorjaar is er maar een regel en dat is om make-up rustig en natuurlijk te houden.

Alhoewel… Hier en daar is er wel een designer die voor een opvallende lip zorgt. Wie zin heeft in wat kleur overdag of tijdens een feestje komt dit seizoen het beste weg met een feloranje kleur, maar verder is er op het oog bijna niets te zien van make-up op de lippen.

Welke trends zou jij dragen?

Bron: style.com, glamour.com, harpersbazaar.com
Bron beeld: Getty Images

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀