Beauty

De Mason Pearson borstel: is ‘ie echt zo goddelijk?

De Rolls Royce onder de borstels wordt 'ie ook wel genoemd… We hebben het natuurlijk over de Mason Pearson borstel. Haargoeroe's zweren erbij, want de borstel zou je in een handomdraai va-va-voom haar moeten geven. Maar goedkoop is een Mason Pearson zeker niet. Is een Mason Pearson de moeite waard? Volgens Girlscene's Emma wel, en zij gaat je precies uitleggen waarom. 

'Hóéveel geld voor een borstel?!' was mijn eerste gedachte toen ik hoorde van de peperdure Mason Pearson brush. Welke gek gaat nu een paar tientjes neerleggen voor een borstel?! Maar toen bedacht ik mij het volgende: hoe belangrijk is mijn haar voor mij? Het is heilig ('als je haar maar goed zit' is oprecht één van mijn motto's). Hoe vaak borstel ik mijn haren? Elke dag, meerdere keren. Ik kwam tot de conclusie dat een Mason Pearson borstel een investering is, tenminste als hij echt werkt. Uiteindelijk ben ik zo'n gek die een paar tientjes heeft neergelegd voor een borstel. Ik heb de Mason Pearson Junior Bristle & Nylon in mijn bezit, nu kost deze borstel ongeveer €115. Je krijgt er een ander borsteltje bij waarmee je de Mason Pearson brush schoon kunt houden. Het is belangrijk om de borstel regelmatig te reinigen, zo gaat hij het langst mee. 

Je hebt verschillende soorten Mason Pearson borstels, van verschillend materiaal tot verschillende maten. De prijzen van de borstels verschillen per winkel, na een beetje Googlen kwam ik tot de conclusie dat de goedkoopste Mason Pearson borstel voor ongeveer €60 te koop is. Omdat ik alleen ervaring heb met deze Mason Pearson borstel, kan ik alleen mijn ervaring met deze borstel delen. 

Is het een eye-opener of had ik beter een paar schoenen kunnen kopen? Even wat achtergrondinformatie: ik heb super steil haar dat snel in de klit raakt. Mijn hoofdhuid is redelijk gevoelig, waardoor het uitkammen van de klitten al snel pijnlijk is. Voorheen heb ik alleen maar super goedkope borstels gebruikt. Ik neem de proef op de som. 

Borstelen was nog nooit zo fijn met de Mason Pearson Brush. Het borstelen van mijn lokken duurt nu ongeveer 30 seconden, terwijl ik met mijn voorgangers soms wel 10 minuten deed om mijn hele haar uit te kammen. Bovendien is het borstelen met de Mason Pearson pijnloos, waar ik het voorheen soms (letterlijk) uitschreeuwde van de pijn. Echt een verschil en dit zijn voor mij de grootste voordelen van deze borstel. 


Voor / Na


Voor / Na


Niet geborsteld / Geborsteld

Wauw, mijn haar is super zacht en het glanst meer! Mijn haar is al super steil van zichzelf, dus super veel verschil zul je op dat gebied niet zien. Hierbij wil ik ook melden dat het verschil tussen voor en na beter in het echt naar voren komt dan op de foto's.

Oké, even alle voor- en nadelen op een rijtje:

+ Borstelen is als een massage voor je hoofd 
+ Hij haalt klitten er met gemak uit, zonder dat je het door hebt (geen pijn meer!)
+ Na gebruik van de Mason Pearson borstel is je haar zijdezacht & glanzend
+ Je kunt de borstel ook gebruiken met nat haar, zonder je lokken te beschadigen
+ De Mason Pearson borstel is geschikt om mee te touperen
+ De Mason Pearson borstel is geschikt om te stijlen met een föhn
+ De borstel gaat erg lang mee (mits je 'm goed verzorgt) en ziet er altijd als nieuw uit
+ Hij ligt lekker in de hand

– De prijs

Het lijkt mij wel duidelijk dat ik razend enthousiast ben en dat ik zeker niet meer zonder kan. Mijn antwoord op de vraag: 'Is een Mason Pearson borstel het geld waard?', is absoluut: 'ja'.  Natuurlijk moet je voor jezelf kijken of je zoveel geld aan een borstel wil uitgeven. Ik zie het als een investering die je elke dag gebruikt en waar je heel lang plezier van hebt.

Tip: Pin jouw favoriete borstel of haar look in je Pinbook.

Wat vind jij van de Mason Pearson borstel? Zou jij hem willen hebben?

Bedankt voor de tip, Lisa!