Lifestyle

Nieuw op Girlscene: Pinbook!

Maak kennis met Girlscene's nieuwe feature: Pinbook! Verzamel al je inspiratie op je Girlscene profiel. Met één druk op de knop vul je eigen lookbooks met beelden die jij mooi vindt. Zoals trendy streetstyle snapshots tijdens Fashion Week, de beste smokey eyes en foto's van je favoriete celebs. Lees verder om te zien hoe Pinbook werkt.

Whoop whoop, Pinbook is here! Oké, we moeten je iets bekennen… Op de redactie van Girlscene komen we nauwelijks meer toe aan het schrijven van artikelen sinds we Girlscene's Pinbook functie uitproberen (sorry!). Elke foto die er leuk uitziet, kleurrijk is of inspireert gaat direct een van onze lookbooks in en tja, die lookbooks beginnen steeds voller te raken. Cute kittens, lekkere warme chocolademelk en mooie haarstijlen hebben inmiddels onze Pinbooks gehaald. Wij zijn duidelijk verslaafd… en jij?

Hoe werkt het als je ingelogd bent op je Girlscene profiel?

Stap 1: Klik op Mijn Profiel

Op Girlscene.nl zie je rechtsboven 'Mijn Profiel' staan. Klik daarop.

 

Stap 2: Klik op de plek waar Foto Album staat (dat is veranderd in Pinbook)

Je bent nu in je profiel. Waar Foto Album staat komt de functie Pinbook. Klik op de button…

 

Stap 3: Nieuw Lookbook toevoegen

Je foto's sorteer je op categorie. Maak dus verschillende lookbooks aan om je foto's te ordenen. Klik op 'Nieuw Pinbook'

 

Stap 4: Verzin een naam voor je nieuwe lookbook

Wat is de naam van je nieuwe lookbook? Ik kies voor Celebrities. Klik op pinbook aanmaken, refresh de pagina en dan zie je de lookbook die je zojuist aanmaakte.

 

Stap 5: Deel foto's vanaf je computer

Kies je bestand van de computer


Kies de lookbook waar de foto in geplaatst wordt. Ik kies beauty.


Kies in welke categorie je de foto wilt plaatsen. Vervolgens kun je nog tekst toevoegen. Upload je foto, refresh de pagina en je foto staat in je lookbook!


Bekijk je foto…


Zo ziet je overzicht eruit als je meerdere foto's in meerdere lookbooks plaatst.

 

Stap 6: Pin button 'downloaden'

Wil je een foto van een pagina in een lookbook plaatsen? Klik eerst op pin alles, overal naast 'pin jouw inspiratie'.


Sleep 'pin button' naar je menubalk. 


Geef het een naam. Ik kies Girlscene Pin button. Vanaf nu kun je vanaf elke pagina foto's in Pinbook zetten!

 

Stap 7: Via Pin button foto's selecteren

Ga naar een website naar keuze. Ik ging naar Tumblr om daar een foto te kiezen en klik vervolgens op mijn pin button: Girlscene Pin button.


Klik op de foto die je in een lookbook wilt. Kies een lookbook (beauty), een categorie (beauty), vertel eventueel iets over de foto (Musthave: YSL Touche Éclat) en 'plaats deze foto'. 


Et voilà!

 

Foto of lookbook verwijderen?

Houd je muis op de foto of lookbook. Dan zie je de knop verwijderen. Klik op de knop en druk op OK als je zeker weet dat het verwijderd mag worden. 

 

Overige functies

Ben je helemaal  weg van een foto? Klik dan op 'love it' of sla het meteen op in een lookbook van jezelf. Vergeet niet om een reactie achter te laten.

Wat vind je van de Girlscene's Pinbook? Ben jij al begonnen met het vullen van je lookbooks?