Fashion

Tips om je slank te kleden

Wanneer je 's ochtends wakker wordt en denkt: "die vreetkick van gisteren was niet goed voor mijn skinny jeans" zit er maar één ding op. Kleed je slank! Er fabulous uitzien en optisch een paar kilo van je look afsnoepen – ha ha – regel je in een handomdraai. Met de volgende tips vergeet je niet meer welke items en kleuren afkleden en wat je beter kunt vermijden om er niet pompeus uit te zien.

Koop kleding niet te klein
Een broek die te strak om je middel zit zorgt voor een muffin top: een vetrolletje dat boven je broek uitkomt. En dat werkt nou niet echt bevorderend voor je figuur om heel eerlijk te zijn. Het is in dat geval beter om een high waisted broek te dragen. 

Koop kleding niet te wijd
Om eerlijk te zijn is alles waar 'te' voor staat niet goed. Te strakke kleding kleedt niet af, maar te wijde kleding doet ook niet veel voor je look. Wijde tops zijn wel geschikt voor meiden met een appelfiguur, maar we raden niet aan om maat XL te dragen als je zelf maat M hebt. Het oogt dan te vormeloos en dat is zonde van je taille onder andere.

Kies de juiste maat
Ieder kledingmerk heeft een andere pasvorm. Daarom is het altijd aan te raden om kleding te passen voordat je het koopt. Neem verschillende maten mee om te kijken welke maat het beste bij jou en jouw lichaam past. Twijfel je of vind je kleding niet lekker zitten? Koop het dan niet.

Kies de juiste stof
Dikke stoffen maken dikker. Kies daarom voor luchtige stoffen en voor stretch. De faux fur jassen die je nu veel op straat ziet kleden niet af, ook al ziet het er warm en cosy uit om te dragen.

Shapewear
Wil je het lichaam onder controle houden en als het ware gladstrijken? Draag dan shapewear. Perfect als je naar een feestje gaat en een strak jurkje aandoet! Shapewear maakt je buik platter, je heupen een paar centimeter minder breed en je dijen slanker. 

Donker kleedt af
Zwart en donkerblauw kleden af, terwijl nude en witte kleding dat niet doen. Trek bijvoorbeeld eens een zwarte of donkere jeans aan en daarna een lichtblauwe jeans. Je zult zien dat de donkere jeans je slanker laat lijken. Dat betekent niet dat je nooit meer lichte jeans aan mag doen of een witte top, natuurlijk.

Verticale strepen versus horizontale strepen
Het lijkt alsof strepen nooit meer uit de mode gaan en dat is maar goed ook! Een top met strepen is makkelijk te combineren en een ideaal item om aan te trekken als je 's ochtends niet weet wat je moet dragen. Een Bretonse streep kun je namelijk casual dragen of naar een zakelijke gelegenheid. Op dagen dat je je slank wilt kleden kun je beter gaan voor een verticale streep, aangezien een horizontale streep je breder laat lijken.

Draag hakken
Wanneer je niet de hele dag hoeft te rennen van plaats A naar B kun je hakken dragen om te werken aan je postuur. Als je rechtop staat zie je er namelijk slanker uit. Schouders naar achteren en beneden, buik en bekken aangespannen… 

Volg niet klakkeloos de trends
Leuk die fur en lammy vesten, maar word je er slanker van? Nee, dat niet. En als je vollere bovenbenen hebt kun je beter glimmende broek links laten liggen. Dat heeft te maken met de volgende tip:

Ken je pluspunten
Kleed je naar je lichaam. Weet wat jouw pluspunten zijn en wat je graag wilt benadrukken. Iemand met een peervormig figuur heeft een slanke taille en bredere onderkant. Leg dan de nadruk op de taille en niet op je benen. Appel dames hebben juist wel goede benen, terwijl de bovenkant zwaarder en voller is. Vooral de zomer is dan jouw tijd om te shinen met je slanke benen. Dames met een zandloperfiguur hebben goede borsten, kont en een slanke taille. Draag bijvoorbeeld een riem om je taille om te laten zien hoe slank je daar bent. 


bron

Combineer wijd met strak
Het gaat om balans houden. Combineer een strakke broek niet met een strakke top, maar met een wijdere bovenkant. Strakke bovenkant? Ga dan voor een volumineuze rok of flared jeans aan de onderkant. 

Driekwart mouw
Armen zijn tricky om slanker te laten lijken. Het is misschien wel het lastigste lichaamsdeel om 'slank te kleden'. De truc hiervoor is de driekwart mouw. 

Kleine ketting
Grote kettingen maken jou ook groter. Kies dus eerder voor een kleine, dunne ketting. Dit is vooral een tip voor meiden die gezegend zijn met een grote buste. 😉 Zij komen het beste weg met een korte, dainty ketting.

Wat zijn jouw (favoriete) tips?
Pin je tips in Pinbook

Bron tips: trendystyle.net, health.com, Chriselle Lim

Must reads 👀