Beauty

Complete make-up look in 5 minuten

Als je 's ochtends liever langer slaapt dan je ontbijt eet, kan het een ware challenge zijn om ook nog tijd vrij te maken om make-up aan te brengen voordat je de deur uitstapt. Een echte planner weet zelfs in de laatste minuten tijd te vinden om een laag mascara op te doen en een gloss op te smeren. Lees verder om te zien hoe je met een paar producten in 5 minuten een complete make-up look maakt.

Met een paar stappen maak je een complete look. Wat je niet moet vergeten is de basis gezichtsmake-up, wenkbrauwen en ogen. Deze drie dingen zorgen ervoor dat je er compleet uitziet. Begin dus eerst met het belangrijkste en doe het minst belangrijke, zoals lipgloss of lipstick, als laatste. 

Foundation
Kies voor een product dat zo weinig mogelijk tijd in beslag neemt. Sommige foundations hebben tijd nodig om te blenden en mooi met de huid vervagen. Met een foundation poeder sla je twee vliegen in een klap. Je hebt dan de dekking van een foundation en de houdbaarheid van een poeder. Wanneer je er een gebruikt die goed dekt, heb je verder geen concealer nodig. Hoogstens alleen onder je ogen om donkere kringen te verdoezelen als je die hebt, natuurlijk. 😉 

Concealer
Gebruik (highlighting) concealer onder je ogen, zodat je er wakker en fris uitziet. Dat is de look die je wilt creëren als je net wakker bent, toch? De concealer moet dezelfde kleur als je huid zijn of hoogstens een tint lichter onder je ogen. Vingers zijn op dit moment de beste tools. Door de warmte van je handen smelt de concealer mooi samen met de huid. 

Wenkbrauwen
Teken daarna de wenkbrauwen bij. Wenkbrauwen zijn erg belangrijk, omdat ze je gezicht omlijsten en meer definitie geven. De snelste manier om wenkbrauwen vorm te geven is door een wenkbrauwpotlood te gebruiken. Die potloden hebben meestal een borsteltje aan de achterkant, zodat je daarna meteen de haren in model kamt.

Oogpotlood en oogschaduw
Is er tijd om een smokey eye te maken met vier verschillende kleuren? Uh… nee. Laat je ogen spreken door een kleur oogschaduw te gebruiken, of nog beter: oogschaduw op crèmebasis, zoals de Maybelline Color Tattoo 24hr. Girlscene's favoriete kleur is Bad to the Bronze. Maar aan alleen oogpotlood heb je ook voldoende. Zet de buitenkant van je ogen aan – zowel onder als boven – en ga door met de volgende stap.

Mascara
Breng twee lagen van je favoriete mascara aan. Heb je een extra 20 seconden? Krul je wimpers, dat maakt een wereld van verschil en opent de ogen.

Blush of bronzer
Voel je je niet levendig en tweedimensionaal met foundation en/of poeder en niets op je wangen? Neem een kwast die pigment licht aanbrengt op de huid. Kwasten waarvan de haren zo verder uit elkaar staan, zijn hiervoor geschikt. Tik je blush of bronzer licht aan met de kwast en breng het in een vloeiend beweging aan op je wang. 

Highlighter
Wanneer je wind mee hebt op de fiets straks en tijd voor iets extra's kun je ook nog highlighter aanbrengen. Deze stap is optioneel, maar hierdoor zie je er extra levendig en fris uit. Highlighter in je binnenste ooghoeken en op je jukbeenderen vangen het licht op je gezicht. De plaatsen die je highlight breng je namelijk naar voren. Als je dan beweegt zie je een mooie glans op je huid waarmee je de aandacht trekt van degene waarmee je praat. 

Girlscene is de beroerdste niet en test uit of je daadwerkelijk een complete look voor elkaar krijgt in 5 minuten. 3… 2… 1…


Make-up binnen vijf minuten aanbrengen? Geen probleem 😉

Sinds ik doordeweeks vroeg opsta om naar de redactie van Girlscene te gaan, heb ik die snelle en eenvoudige make-up looks wel onder de knie. Sterker nog, ik heb zelfs tijd om als een razende te contouren en daarmee mijn jukbeenderen extra aan te zetten.

Dé tip is foundation poeder. Ik gebruik MAC Studio Fix poeder die matteert en oneffenheden verdoezelt. Een beetje concealer onder mijn ogen en de basis is klaar. Vervolgens ga ik verder met mijn wenkbrauwen. Die zijn na de basis het belangrijkste voor mij. Dan de ogen: nude oogpotlood op mijn waterlijn en donkerbruin oogpotlood (van Rimmel) langs mijn bovenste en onderste wimpers, waarbij ik niet verder ga dan mijn pupil. Even mijn wimpers krullen en daarna mascara opdoen… Maybelline The Falsies is trouwens mijn favoriet. Dan ga ik verder met highlighter in de ooghoeken en op mijn jukbeenderen, bronzer onder de jukbeenderen en tot slot Rimmel Moisture Renew lippenstift. De kleur is Oxford Street Fuchsia en omdat het een felle kleur is klop ik het in met mijn vinger voor een zachter resultaat. Done!

En: lukt het jou om binnen vijf minuten je make-up te doen? Welke producten gebruik je daarvoor?

Pin jouw make-up looks in Pinbook