Real life

Girls issues: zijn mijn vrienden echte vrienden?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje die zich afvraagt of haar vrienden wel échte vrienden zijn…

Hey Girlscene,

Mijn vrienden zijn mijn probleem. Ik weet niet of ik hen vrienden kan noemen. Want ze helpen en kletsen wel met mij en ik ga al zo lang met hun om. Het probleem is dat ik me altijd een schoothondje voel als ik bij hen zit. Dan bedoel ik zoiets als: ik moet op hun wachten bij bijvoorbeeld boeken halen uit de kluisjes op school en zij gaan absoluut niet op mij wachten. Mijn vragen negeren en gewoon doorkletsen… Altijd de ogen opslaan als ik met iets kom, geen plaats voor mij overlaten als ze bijvoorbeeld lopen en dan moet ik niet naast hun lopen maar erachter, enzovoorts.

Ik wil dit niet, vaak doe ik het niet, en dan negeren ze mij een week lang. Ik voel nu buitengesloten door hun gedrag en het wordt steeds maar erger. De laatste tijd kan ik me zelfs niet concentreren op school. De manier waarop ze mij aankijken en zeggen dat ik nooit goed genoeg ben voor gym, begin ik me dikker te voelen. Terwijl ik eerder nooit getwijfeld had over mijn gewicht(63 kg- 170cm). Misschien ben ik alleen aan de mollige kant. Ik zit er zo mee en ik hoop dat jullie mij goed advies kunnen geven. Ik weet zeker dat veel meiden met een problemen zitten zoals dit probleem. Maar misschien met het algemeen iets anders. Ik hoop dat ik snel een antwoord terug krijg. Alvast bedankt.

Groetjes, Steenbok

bron

Lieve Steenbok,

Wat gemeen dat je vrienden zo doen tegen je. Je vraagt om goed advies en het enige advies is om je so called vrienden te laten vallen. En dit is waarom…

Allereerst zou je niet hoeven te twijfelen of je vrienden jouw vrienden kunt noemen. Vrienden zijn er voor je en behandelen je goed en niet als schoothond. Mensen die je opzettelijk negeren? Die kun je geen vrienden noemen. Bovendien: vrienden geven je niet het gevoel dat je buitengesloten wordt. Ze betrekken je juist bij de groep. En het is al helemaal niet de bedoeling dat ze je onzeker laten voelen over je uiterlijk. Het is ook erg flauw dat ze geen plekje voor je vrijhouden. Je wilt toch juist met z’n allen bij elkaar zitten?

Laat deze mensen links liggen en praat met anderen uit je klas. Het is belangrijk om met mensen om te gaan die je waarderen, met je kunnen lachen en die je goed laten voelen. Je moet een prettig gevoel krijgen met de personen waarmee je omgaat, en dat heb je niet met de groep die je in jouw verhaal omschrijft.

Dus stap op andere mensen uit je klas af. Ga eens naast iemand anders zitten als dat kan en begin vanuit jezelf met iemand anders te kletsen. Vraag hoe het weekend was, of ze ook zo lang moesten leren voor Nederlands, enzovoorts. Wanneer je elkaar vaker spreekt en met elkaar kunt lachen, kun je eens afspreken om iets te gaan doen na schooltijd en zo nieuwe vriendschappen opbouwen. En wat betreft je gewicht: daar hoef je je echt geen zorgen om te maken. 😉

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een prangende vraag voor de redactie van Girlscene? Stuur een mail naar info@girlscene.nl o.v.v. ‘Girls issues’ en wie weet wordt jouw vraag binnenkort behandeld.

Inspireer anderen in Pinbook