Beauty

How to: perfecte rode lippen

Rode lippenstift is vrouwelijk, gedurfd en sexy. Met een goede lipkleur maak je een look net iets spannender. Naast een rode lip heb je verder weinig make-up nodig. Een laagje foundation, eyeliner plus mascara en je bent klaar! Girlscene deelt de do's en don'ts op het gebied van rode lippenstift aanbrengen zodat je met de perfecte rode lippen naar buiten stapt. 


De juiste kleur – Allereerst is het belangrijk dat je de juiste lipstick kleur hebt. Dat wil zeggen: een rode kleur die goed bij jouw huidskleur en ondertoon staat. Je hebt grofweg gezegd drie verschillende huidskleuren, namelijk licht, medium en donker. Daarnaast heb je verschil in ondertonen. De een heeft een roze of rode toon, de ander een neutrale tot gele kleur. 


Koele (rood of roze) ondertoon? Ga voor een koele rode lipstick met een blauwe ondertoon. Dit complementeert de huid en maakt je tanden witter. Warme rode kleuren vloeken bij een koele huid.

Warme (neutraal, geel of olijf) ondertoon? Kies een warme lipstick kleur, zoals rood die neigt naar oranje of een neutrale rode kleur. 

Basis – De perfecte rode lipkleur heb je bij de hand. Dan is het nu tijd voor een goede basis make-up! Dat is bijna net zo belangrijk als het aanbrengen van de lippenstift. Wanneer je kiest om een rode lip te rocken is het belangrijk dat roodheid van de huid verdoezelt is. Een neutraal en blank canvas zorgt ervoor dat de rode lipstick knalt en niet vloekt met je huid.

Breng een laagje foundation, BB of CC cream en concealer aan waar nodig. Matteer je voorhoofd, neus en kin met poeder voordat je met de lippenstift begint.


Make-Up Studio in 19 / HEMA lipliner in 18 / MAC Studio Finish concealer

Tools – Heb je de tools klaarliggen? Naast een lipliner en lippenstift heb je kwasten nodig voor concealer en het aanbrengen van de lippenstift. Als je voor een matte lip gaat heb je ook een poederkwast nodig. Lipkwasten zijn goedkoop verkrijgbaar bij onder andere HEMA. 

Lipliner – Wie voor felle lippen gaat heeft een lipliner nodig. Waarom? Hiermee ga je bleeding tegen. Dat betekent dat lippenstift buiten je lippen gaat en in de lijntjes om je lippen trekt, wat je liever voorkomt ;-).

Kies een kleur die lijkt op de kleur van de lipstick. Het voordeel van lipliner is dat je lippen groter kunt maken dan ze zijn, omdat de lijn aangeeft waar de rand van de lip stopt. Vul je hele lip in met een lipliner, zodat je niet een vreemde lijn om je lippen hebt als je lippenstift vervaagt. Vergeet niet om je mondhoeken mee te nemen en de punt te slijpen voordat je begint.

Aanbrengen – De lipliner zit erop, dus nu kun je aan de slag met de lippenstift! Werk in twee lagen, zodat de kleur zo lang mogelijk goed blijft zitten. Pak van je tools een lipkwast en haal deze langs de lippenstift. Begin in het midden van je lip en werk naar buiten toe. 


Blotten
– De tip voor een long lasting resultaat is blotten. Je hebt hiervoor een tissue of keukenrol nodig. Scheur een velletje af, vouw het doormidden en doe het tussen je lippen. Druk je lippen een paar seconden op elkaar en tada… Je lipstick is nu verandert in een soort lipstain. 

Repeat – Ga vervolgens weer aan de slag met de lippenstift. Breng het rechtstreeks van de stick aan of met een kwastje. Je kunt deze tweede stap ook vervangen door een lippenbalsem (op je lippen deppen met je vinger) of een gloss.

Concealer – Een perfecte rode lip is niet compleet zonder concealer. Maak de lijnen strak met een goed dekkende concealer en een concealerkwast. Eventuele foutjes kun je nu goed corrigeren. 

Matte – Wil je matte lippen en is je lipstick te glanzend? Pak nogmaals een tissue of een velletje van de keukenrol, houd dat tegen je lippen aan en poeder met een poederkwast daaroverheen. 

Neem mee in je make-up tas: lipstick, lipkwast en eventueel concealer. 

Draag jij rode lippenstift? 

Pin je favoriet in Pinbook